Lpg ile ilgili bir soru

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan irfan2005
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
işte size şaşırtıcı durum

arkadaşlar benim arabada (astra f 1992 ) tek nokta enjeksiyona uygun brc marka lpg var. araba otomatikte yani düğmesi ortada iken marşa basıyorum arabaya bi gaz veriyorum 2 saniye.... tık gaza geçiyo :confused: ya bu aldığımdan beri böyle ayarımı bozuk nedir şimdi sizden duyuyorum lpgye geçmek için 30 dereceye 40 dereceye falan gelmesini... araba vııın 2000 devri grdümü tık geçiyo, ya ben kışın çalıştırma problemi yaşadım hep bundan mıdır. bunun ayarı neresinde bi baktırsam lpgciye

Arkadaş biz Sıralı sistemden bahsediyoruz..
Tek nokta enjeksiyondan değil..!
malesef tek nokta enjeksiyonluya geçicek kadar Lpg sistemimizi geliştiremedik henüz..!
Hala sıralı sistem kullanıyoruz....

30 derece ideal, bir de aracı çalıştırır çalıştırmaz yola çıkarsanız lpg ye geçiş süresi uzayacaktır. Kışın soğuk havalarda LPG ye geçmeden hareket etmeyin...
çok mantıksız bence . gaza geçinceye kadar bekleyeceğine yavaş yavaş yol al. kitapcıkda arabanın ısınmasını beklemeyin hemen hareket edin diyor.

Sayın İrfan2005,

Tankta bulunan LPG, basınç altında olduğundan sıvı fazdadır. Bu lpg'nin Regülatör vasıtasıyla ısıtılarak Gaz fazına geçmesi istenir.

Çok düşük sıcaklıklarda LPG'ye geçmek Manifolda giden LPG'nin sıvı fazında gitmesine neden olmaktır.

Uygun sıcaklık minumum 28 Derecedir. bunun altındaki sıcaklıklarda buharlaşma olmayacağından yakıt çok zengin gelecek ve bunun neticesinde araçta tekleme ve silkeleme olacaktır.

Saygılarımızla

MOCAN OTOGAZ

Kaan Arslanlı

kaan bey,

peki brc kaç dereceye ayarlıyor acaba ?? standart derece ??

Arkadaşlar 2004 astra aracımda brc sıralı sistem lpg takılı 40 derece olan geçiş sıcaklığını 35 dereceye düşürdüm fakat araba sabah benzinden gaza geçerken araç tekleme yapıyor bazen de stop ediyor.İlk fırsatta tekrar eski sıcaklığına aldıracagım.

Aracın silindir hacmine göre uygulama yapılıyor. biz 2000 cc üzeri araçlara 8'lik bakır boru uyguluyoruz.

Saygılarımızla

MOCAN OTOGAZ

Kaan Arslanlı

motora gaz taşıyan boru 6 lık mı olmalı 8 lik mi?

benim usta 15 dereceye ayarladı ve 1 senedir tek sorun yaşamadım yanlışmı hatırlıyorum acaba çalışma problemide yaşamadım teklemede

Atiker sirali, galiba 30 derece, daha henuz calismama gibi bir sey olmadi, her sabah, kisin ortasinda bile, ilk marsda hizli bir sekilde motor calisiyor,

ben sabahlari soyle yapiyorum, arabayi zaten gaz pedalina basmadan calistiriyorum, motor calistikdan sonra, haliyle otomatik jikle devreye giriyor, devir 1200-1400 gibi, jikle devreden cikana kadar hareket etmiyorum, maximum 2-3 dakika. jikle devreden cikinca hareket ediyorum, sitemizin bahcesinden cikinca e fazla 100m sonra gaza geciyor. soguk havada da sicak havada da ayni.

arkadaşlar bende zavoli sıralı sistem var.30 dereceye ayarlıydı.bakımdan sonra 15 dereceye ayarlandı.yaşadığınız bölgenin iklimiyle alakalı.1 aydır kullanıyorum.bi sorun yok.

Geri