LPG hız ve gücü düşürür mü?

ya ne işiniz var şu lpg ile anlamıyorum ?

Geçen gün yol bilgisayarındaki veriyi 30.000km'dir sıfırlamamıştım, hesapladım. Şöyle benzinin fiyatını ortalama 3tl'den saysak 2005 mart'tan bu yana 18.000TL benzin yakmışım, LPG olsaydı %40 tasarrufla 10-11.000TL yakacaktım. LPG iyidir. Taktırmamam için hiçbir sebep yokken, her yıl satacağım diyerek taktırmadım, bir türlü de yenileyemedim aracı.

ya ne işiniz var şu lpg ile anlamıyorum ?
Allah sizi gördüğünüzden geri koymasın ama, gideceğiniz yere yakıt hesabını yapıp araba yerine otobüslere binmeye başlarsanız bir gün anlarsınız...

Ben her gün işe arabamla gidiyorum, eğer benzinli olsaydı metro-otobüs kullanmak zorunda kalırdım. sabah 45 dakika erken kalkıp akşam eve 45 dakika geç varırdım. ama LPG var, kafam rahat, keyfim yerinde ;)

Allah sizi gördüğünüzden geri koymasın ama, gideceğiniz yere yakıt hesabını yapıp araba yerine otobüslere binmeye başlarsanız bir gün anlarsınız...

Ben her gün işe arabamla gidiyorum, eğer benzinli olsaydı metro-otobüs kullanmak zorunda kalırdım. sabah 45 dakika erken kalkıp akşam eve 45 dakika geç varırdım. ama LPG var, kafam rahat, keyfim yerinde ;)

:alkis::alkis::alkis::alkis:

lpg charcer ne peki? neise yarıyo alsak bi fark olurmu

bende de lpg takılı değil ama dizeli tercih etmem türkiyedeki mazot kalitesi belli istesende istemesende arabaları mahvediyor bir zaman sonra ayrıca mazotluyu hem alırken fazla ödüyorsun benzinli akranlarına göre 10-20 milyar hem satarken zararına satıyorsun üstelik parçası bakımı serviside benziliye göre pahalı birde buna ekonomi diyorlar...

bizim halk zaten araç kullanmayı bilmiyor mazotlu bir arabada zarar etmek istemiyorsan en az bir 200 bin km kullanıcaksınki aldığına değsin bizde millet araba 70-80 bine gelsin hemen aracım eskidi modeli geçdi diye satıyor.. sürdüğü süreçde mazottan yapdığı karı kar sayıyor ama verdiği o toplu paraları zarardan görmüyor buda nasıl bir kendini kandırmaysa..

bende de lpg takılı değil ama dizeli tercih etmem türkiyedeki mazot kalitesi belli istesende istemesende arabaları mahvediyor bir zaman sonra ayrıca mazotluyu hem alırken fazla ödüyorsun benzinli akranlarına göre 10-20 milyar hem satarken zararına satıyorsun üstelik parçası bakımı serviside benziliye göre pahalı birde buna ekonomi diyorlar...

bizim halk zaten araç kullanmayı bilmiyor mazotlu bir arabada zarar etmek istemiyorsan en az bir 200 bin km kullanıcaksınki aldığına değsin bizde millet araba 70-80 bine gelsin hemen aracım eskidi modeli geçdi diye satıyor.. sürdüğü süreçde mazottan yapdığı karı kar sayıyor ama verdiği o toplu paraları zarardan görmüyor buda nasıl bir kendini kandırmaysa..

gel seninle hesap yapalım...

ben benim arabamı kasko dahil 31.500 TL ye aldım. Eski aracım Astra G kasa 2000 model di sıfır almıştım. LPG li idi. 90 bin km de sıralı sistem taktırdım peşin 1.680 TL ye...130 bin km de aracım teklemeye başladığı için servise götürdüm. ( ampul patlasa servise gider arabam ) komple 130 bin bakımı 1,500 tl gibi bir şey çıktı bobinler gitmiş lpg den dolayı değişmesi gerekiyormuş. Ben aracı 13.500 TL ye sattım. Alırken 9 bin TL ye 2000 yılında almıştım. 8 sene bindiğim aracıma ara ve ana bakımları saymadan sadece şu lpg ve 130 bin bakımı ile zaten benzinli dizel arasındaki fark kadar para vermiş oldum.

Şimdi gelelim dizel olayına Türkiye deki mazotu bildiğin adam gibi yerden alırsan ( haaa dersen ki uzun yoldayım nerden bileceğim kaliteli mi değil mi ? yanında yedek kaliteli ( würth mesela ) katkı bulundurursun ) hiçbir zararının olduğunu düşünmüyorum. Bakım olayına gelince benzinli ile aralarında olsun 150 TL fark her iki araçlada yılda 30 bin km yol yapsan mazotlu ile 2 kere 300 TL den 600 TL eder. Benzinli ile 10 bin km de bir 150 TL den 3 kere de 450 TL eder. Bu 150 TL lik fark zaten hesapladığında yapmış olduğun lt/km farkıyla 3 e hatta belki 4 e katlar.

Gelelim 2. el muhabbetine sanki 25 bin e aldığın benzinliyi 25 bin e satabiliyor musun da 30 bine aldığın dizeli 30 bine satasın. Birini 23 e satsan diğerini 28 e satarsın...

Şimdi ben bu şartlarda kendimi kandırmış mı oluyorum...

sen alırken benzinliye oranla verdiğin farkı ne yapıcan senin aracının benzinlisi bilmiyorum herhalde 20 kusur falandır ortalama nerden baksan bir 10 milyar oynar benziliye oranla sen bu zararı kapatabildiğine inanıyorsan sürdüğün müddet süresince ve satarken ve servis bakımlarında sorun yok..

arkadaşım teleflex gfi diye bir sistem var. performans kaybı değil artışı idda ediyorlar. denemek lazım :D

Geri