Lpg Hakkinda !!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Navaron
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar biraz düz mantık yaparsak;

adı üstünde Likit Petrol Gazı. yeni araçların çoğu enjeksiyonlu değilmi ebjektörler benzini ne yapıyo? okadar basınçlı ve okadar küçük bi delikten püskürtüyo ki atomize oluyo neredeyse gaz haline geçiyo. böyle bir sistemin lpg ye dönüşümü neden sorun yaşasınki.
yağlama olayına gelince; ozaman kurşunsuz benzin daha az yağlama yapıyo normal benzine göre neden normal benzin kullanmıyoruzda kurşunsuz kullanıyoruz? sorarım size.

fazlamı düz oldu sanki bu mantık :)

Katılıyorum ! :good:

Arkadaşlar biraz düz mantık yaparsak;

adı üstünde Likit Petrol Gazı. yeni araçların çoğu enjeksiyonlu değilmi ebjektörler benzini ne yapıyo? okadar basınçlı ve okadar küçük bi delikten püskürtüyo ki atomize oluyo neredeyse gaz haline geçiyo. böyle bir sistemin lpg ye dönüşümü neden sorun yaşasınki.
yağlama olayına gelince; ozaman kurşunsuz benzin daha az yağlama yapıyo normal benzine göre neden normal benzin kullanmıyoruzda kurşunsuz kullanıyoruz? sorarım size.

fazlamı düz oldu sanki bu mantık :)

:alkis: :alkis: :alkis:
bayağı düz olmuş

bu konu her zaman tartışılıyor herkes tek kişilik tecrübeyle konuşuyor lpg taktırıp yüzde 40 daha ucuza gezende var aracım orjinalliği bozulmasın diyende
o yüzden cebini düşünüyorsan taktıracaksın düşünmüyorsan taktırmayacaksın
haa taktırdığında problem çıkar mı? çıkabilir neticede kul yapısı boşuna dememişler kazancın onda dokuzu risktedir diye !!

Benzin ucuz olsa ben şahsen lpgyi söktürürüm. ayda yaklaşık 1000 km yapıyorum. Benzin ile mümkün değil binemem.

biz lpg kullananlar, Benzine vereceğimiz parayı LPG'ye verip kalan paramızı da cebimizde bırakıyoruz. 3 lira benzin litre fiyatıyla araba kullanıp parasız kalmaktansa 1,27 YTL'ye lpg alıp koçlar gibi bineriz. :)

şu direnişinizi yıkın artık, kabul edin ki bu sistem elverişli çalışıyor, yakıta verilen paradan tasarruf sağlıyor ve ben aylardır bu forumdayım, iddia edildiği gibi motor yakan, piston fırlatan, subap kesen 1 araca dahi rastlamadım.

arkadaşlar böle lpg taraftarı ve antilpgci insanların karşılıklı görüşlerini söylemesi tezlerini kabul ettirmeye çalışması çok güzel bişey,yeni lpg taktırmayı düşünen biri için...:)
şu an için LPG mana mantıklı geliyor

Selam Arkadaslar Taksi Ci Arkadaslar Ile Gorusuyorumda Gunde 400-500 Km Yol Yani Sene De 120000-150000 Km Yol Yapiyorlar Hem De Albea Hyundai Gibi Arabalarla Ve Hala Daha Memnunlar Dun Taksiye Bindim Adam 223000 Km Yol Yapmis Araba Albea Canavar Gibi Bizler Bu Kadar Km Yi Nekadar Zamanda Yapabilirizki.bence Lpg Hoştur.

Bende takmayı düşünüyorum ama aracım 94 model 190,000 km.de ve aylık 1000 km den fazla yol yapıyorum. ve bi kaç yıl içinde satmayı düşünüyorum.
kafama takılanlar acaba satarken değeri düşer mi yoksa değeri artarmı
acaba araç için km nin çok olması bi sorun teşkil eder mi .
benzinle kmde şehirler arası 200 ykr yakıyor .lpg de acaba km. de 100 ykr a ulaşabilirmiyim. ankarada lpg daha ucuz ve aracım 94 astra si ..
saygılar.

Satarken fiyatında değişme olmuyor benim bildiğim kadarıyla,yani tüplü diye fazla paraya satmak gibi bir durum yok,tabi alıcıdan alıcıya değişir kimisi tüplü araba almak ister kimisi tüplü arabaya yaklaşmaz..
bence sen o tüpün parasını yaptığın km lerden çıkartabileceksen taktır..

alıp-satarken lpg araç fiyatında farkettirmiyor mu? nasıl yani :confused:
3 ay araba aradım. feci bir tecrübe yüklendim ve kesin söyleyebilirim ki aracın LPG`li olması en az 1000 YTL araç fiyatını arttırıyor.
Mekaniğe zarar vermesi bilgisine de katılmıyorum, sıralı sistem LPG`li taksileri referans alabiliriz.

Geri