Lpg Ecusunu Leptopa Bağlantım Benzin Enjektör...........?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan EGR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

EGR

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar, benim arabada landi renzo marka sıralı lpg sistemi takılı. Benim araçta benzinden gaza geçiş 40 dereceye ayarlı idi lpg servisine gittim kış geldi benzin lpg geçişini 30 dereceye çekin dedim usta tamam dedi leptopu bağlyınca: "Benzin enjektör hatsı" diye bir sorun yazdı bilgisayar. Usta sorunu ecudan sildi ve problem nedir diye sorunca benzin enjektörleri kirlenmiştir benzin deposuna 1 kutu enjektör temizleyici dök düzelir dedi aranızda bu konuda tecrübesi olan varmı. Enjektör temizleyici enjektörü ne ölçüde temizler.
:confused:

Gen duramadım 5 dakika önce benzin deposunu yarıya kadar doldutturup içerisinede petrol ofisinin ürünü olan enjektör temizleyici döktürdüm. İnşallah zararı olmaz.

benim duyduğum ''kaliteli'' enjektör temizleyicinin baştan beri sürekli kullanımda sıkıntı yaratmadığı, fakat araç alındığından beri hiç kullanılmamış ve zamanla kurum bağlamış motorda kullanılmasında enjektörlerdeki pisliğin tıkanma yaratabileceği... ama bir şey olacağını sanmıyorum... carbon clean yaptır desem de onu da sakıncalı bulanlar var... en güzeli çıkartıp elde temizlemek...

Lpg ustası benzin enjektörleri kirlenmiştir dedi ama onunda enjektörün kirlendiği konusunda kesin yargıda olduğundan emin değilim; çünkü arabamda rölanti düzensizliği, çekiş düşüklüğü, fazla yakma gibi sorunlar yok. üstelik lpg bile sorunsuz çalışıyor programda neden benzin enjektör hatası yazdı anlayamadım?

benimde benzin enjektörlerim tıkalı; ve lpg de çok yakıyor araç, benzin enjektörlerinin kurum bağlamasıyla lpg de çok yakmanın bir alakası olabilirmi acaba? enjektörlerin tıkalı olması mototrda yakıtın ulaştığı diğer kısımlarında tıkalı ya da kurum bağlamış olduğu anlamına gelirmi; yani sıralı sistem lpg li araçların carbon clean yaptırmaları lpg deki yakıt miktarını etkilermi...?

benimde benzin enjektörlerim tıkalı; ve lpg de çok yakıyor araç, benzin enjektörlerinin kurum bağlamasıyla lpg de çok yakmanın bir alakası olabilirmi acaba? enjektörlerin tıkalı olması mototrda yakıtın ulaştığı diğer kısımlarında tıkalı ya da kurum bağlamış olduğu anlamına gelirmi; yani sıralı sistem lpg li araçların carbon clean yaptırmaları lpg deki yakıt miktarını etkilermi...?

Halil kardeşim, sıralı sistemlerde lpg enjektörleri ayrı değilmi? Ben lpg enjektörleri farklı diye biliyorum Örneğin benim araçta landi renzo sıralı sistem var ve lpg enjektörleri bosch marka. Lpg ile giderken lpg enjektörleri çalıştığı için benzin enjektörleriyle ilişki kesiliyor. Benim arabanın lpg sisteminde sorun yok üstelik yakıtta fazla yakmıyor. Benzinde çalışırkende bir sorun yok araba süper. Lpg ecusuna leptop bağlanınca neden (benzin enjektör hatası) yazdı halen anlamış değilim. Lpg ustasının dediğine göre benzin enjektörleri kirli yakıttan ötürü zamanla tıkanabiliyormuş enjektör temizleyici kullan dedi bende her ihtimale karşın bugün bir kutu enjektör temizleyici döktüm benzin deposuna. Benim kafamı karıştıran tek husus araba saat gibi çalışıyor lpg ecusu neden benzin enjektör hatası yazdı onu anlayamıyorum??? Düşünüyorum enjektörde sorun olsa arabada rölanti sorunu olur benzini çok yakar vs.vs... benim arabada öyle bir sorunda yok. Yarın enjektörleri servise gösterecem ve lpg ecusuna tekrardan leptop bağlatacam aynı sorunu verecekmi bakalım?

onu yazmasının nedenı zengın fakır karısımı yaparken yanı once benzındekı bılgılerı alır lpg ye uyarlar onuda ecuya aktarır laptoptakı program
hafızaya aldıgı programda muhtemelen benzın karımınlarında hata gordu ve dogru olcme yapamadı buda lpg de cok yakmana sebep olur
sana tavsıyem wurth urunu temızleyıcı koy arabayla bır mıktar benzınde dolas farkı goreceksın sonra tekrar laptopa baglat arıza duzelecektır
bu gezme ısı 50 ıla 100 km bulabılır saygılar.

onu yazmasının nedenı zengın fakır karısımı yaparken yanı once benzındekı bılgılerı alır lpg ye uyarlar onuda ecuya aktarır laptoptakı program
hafızaya aldıgı programda muhtemelen benzın karımınlarında hata gordu ve dogru olcme yapamadı buda lpg de cok yakmana sebep olur
sana tavsıyem wurth urunu temızleyıcı koy arabayla bır mıktar benzınde dolas farkı goreceksın sonra tekrar laptopa baglat arıza duzelecektır
bu gezme ısı 50 ıla 100 km bulabılır saygılar.

Harun bey çok teşekkür ederim en iyisi içindeki benzin bitince dediğiniz marka enjektör temizleyici kullanayım ve sorada tekrardan leptoba bağlatayım.

rıca ederım sonucları yazarsınız saygılar.

Harun bey serviste enjektörleri temizlettim. Sorada lpg servisinde leptobu bağlattım (benzin enjektör hatası) sorunu çıkmadı. leptoba bağlayınca lpg kendi ayarınıda sanırım otomatikmen yapmıştır. Bilgileriniz çok işime yaradı umarım diğer arkadaşlarda faydalanır. Çok teşekkürler saygılar.

Geri