Lpg Ecusunu Leptopa Bağlantım Benzin Enjektör...........?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan EGR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ozelden yazdım gercı ama
ayarları otomatık yapacaktır ama ustada ayarları elıyle yonlendır buda bılgı gerektırır
sımdı benzın degerlerı rolantı vs.. yuksekse ayarlarda o degerde yuksek tutacaktır. karısım degerlerı yuksek oldugundan ecuda bunları hafızasında tutup 2.6 2.9 olan karısımları yuksek gorecektır benzın ayarları oncelıkle mın degerlerde olmalı

Halil kardeşim, sıralı sistemlerde lpg enjektörleri ayrı değilmi? Ben lpg enjektörleri farklı diye biliyorum Örneğin benim araçta landi renzo sıralı sistem var ve lpg enjektörleri bosch marka. Lpg ile giderken lpg enjektörleri çalıştığı için benzin enjektörleriyle ilişki kesiliyor. Benim arabanın lpg sisteminde sorun yok üstelik yakıtta fazla yakmıyor. Benzinde çalışırkende bir sorun yok araba süper. Lpg ecusuna leptop bağlanınca neden (benzin enjektör hatası) yazdı halen anlamış değilim. Lpg ustasının dediğine göre benzin enjektörleri kirli yakıttan ötürü zamanla tıkanabiliyormuş enjektör temizleyici kullan dedi bende her ihtimale karşın bugün bir kutu enjektör temizleyici döktüm benzin deposuna. Benim kafamı karıştıran tek husus araba saat gibi çalışıyor lpg ecusu neden benzin enjektör hatası yazdı onu anlayamıyorum??? Düşünüyorum enjektörde sorun olsa arabada rölanti sorunu olur benzini çok yakar vs.vs... benim arabada öyle bir sorunda yok. Yarın enjektörleri servise gösterecem ve lpg ecusuna tekrardan leptop bağlatacam aynı sorunu verecekmi bakalım?

onu yazmasının nedenı zengın fakır karısımı yaparken yanı once benzındekı bılgılerı alır lpg ye uyarlar onuda ecuya aktarır laptoptakı program
hafızaya aldıgı programda muhtemelen benzın karımınlarında hata gordu ve dogru olcme yapamadı buda lpg de cok yakmana sebep olur
sana tavsıyem wurth urunu temızleyıcı koy arabayla bır mıktar benzınde dolas farkı goreceksın sonra tekrar laptopa baglat arıza duzelecektır
bu gezme ısı 50 ıla 100 km bulabılır saygılar.

benzin enjektörleriyle lpg enjektörleri tabiiki farklı ancak lpg ecusunun benzin enjektörleri okunarak programlandığını düşünüyorum; yani tıkalı olan benzin enjektörleri lpg ecusuna yanlış sinyal gönderiyor olupta araç lpg de çok yakarmı? benim merak ettiğim bu ; aracım lpg de çok yakıyor benzinde çiğ yakma yapıyor ,acaba carbon clean yaptırırsam lpg ecusuna giden sinyaller düzelir ve lpg deki yakıt sarfiyatı normal değerlere gelir mi ?

lpgyi takan yer sürekli ayar yapıyor bu da benim canımı sıkmaya başladı carbon clean e 60 ytl vermeye değermi ? lpg kurum bağlamaz; lpg li araca carbon cleane gerek yok diyorlar , sizce bu ne derece doğru? carbon clean yaptırmakta kararsız kaldım ...

harun abi bi yardım et....

Son düzenleme:
bıraz evvel yazdıgım gıbı
benzındekı degerlerı ecu okuyup uygun programı cıkarıp karısımları ayarlamakta
sıze tavsıyem aracı benzındeyken cıhaza baglatmalı yakıt enjektor durumuna bakmalısınız
daha sonra lpg degerlerı ayarlanmalı
regulator basınc degerını cok verırısenız bunu ezbere yapan ustada cok gene hata olacaktır
yanı ornek vectrada basınc degerı 120 2000 motor ıcın
bunu daha da artırrırsan yakıt cogalacaktır kısarsan lpg den benzıne gecıs olacaktır
ayar cok onemlı

s.a arkadşlar aracım tekleyerek çalışıyor 3. göz enjektör hatası veriyor arıza lambası yanıyor. ustaya götürdüm sorunu cözemedi acaba neden kaynaklanıyor beyinde bozulma yaratırmı bana elektrikçi tesisatı değişmemi söyledi tesisatı değişince acaba bu arıza gidecekmi bilmiyorum.elektrik aksamını değiştiren varmı fiyatlar neye çıkıyor bilen varsa yazarmı araç vectra b 2.0 cd

Arkadaşlar, benim arabada landi renzo marka sıralı lpg sistemi takılı. Benim araçta benzinden gaza geçiş 40 dereceye ayarlı idi lpg servisine gittim kış geldi benzin lpg geçişini 30 dereceye çekin dedim usta tamam dedi leptopu bağlyınca: "Benzin enjektör hatsı" diye bir sorun yazdı bilgisayar. Usta sorunu ecudan sildi ve problem nedir diye sorunca benzin enjektörleri kirlenmiştir benzin deposuna 1 kutu enjektör temizleyici dök düzelir dedi aranızda bu konuda tecrübesi olan varmı. Enjektör temizleyici enjektörü ne ölçüde temizler.
:confused:

bence bu hatanın kaynağı sadece elektronik olabilir.
yok efendim enj. tıkalıymış, enjektör tem. kullan, bunlar fasa fiso.
bunu arabanın kendi beyni bile algılayamıyor, değil lpgnin beyni olsun.
lpg beyni ile benzin enjektörleri arasındaki tek ilişki, enjeksiyon sürelerinin okunması ile ilgilidir.
bu enjeksiyon süreleri okunur ve ardından lpg enjektörlerine değişen bir oranla çarpılarak yansıtılır.
bir ara LPG beyni benzin enj. verilerini okuyamamış ve bu hatayı kayıt etmiş olabilir. aracınız düzgün çalışıyor ise kafaya takmaya gerek yok..
son nokta..:)

Geri