lpg de tekleme çok yakma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan vectra43
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gaz yememe sorunu değil zaten arkadaşım tekleme bu kaçıncı aldesa ve aynı sorun anlamıyorum artık yakıt değerleri nasıl
evet gaz yemesinde hiçbir sorun yok hatta bastınmı araba anında 180 i tık vuruyor araba 130 -140 sabit hızla giderken tekleme yok teklemeyi sadece dediğin gibi 2500 3000 devir arası yapıyor o da uzun yolda çok kötü oluyor çünkü 90-100 km sabit hızla giderken araba sürekli tekliyor mecbur benzine alıyorum.yakıttada 20 ytl lik gaz ile 75 km yapıyor şehiriçinde.araacım 1.6 astra otomatik vites.bir de araba soğukken benzinde iken vites geçişleri gayet güzel ama gazda iken vites geçişlerinde özellikle 2 den 3 e geçerken çok şiddetli oluyor.motor ısınınca düzeliyor

Aldesa ya ait kronik bir sorun mu yoksa motor soğukken yapsa anlayacağım aksine sıcakken yapıyor ayarlattırdım ama olmadı bakalım çözersem bildiririm
çözebildinmi arkadaşım sorunu? çözdüysen benide de bilgilendir. hava çok soğuk olmazsa bu hafta sonu ankara götürcem arabayı. sağlam bir usta aramaya başladım. bakalım sonucu bildiririm

çözebildinmi arkadaşım sorunu? çözdüysen benide de bilgilendir. hava çok soğuk olmazsa bu hafta sonu ankara götürcem arabayı. sağlam bir usta aramaya başladım. bakalım sonucu bildiririm
arkadaşım ben halen çözemedim inan iyice canım sıkılmaya başladı benzin ve lpg de yapsa egr olabilir diyorlar ama sadece lpg de yapıyor sen çözersen bildir kardeş bizde o yolu takip edelim.

sonuçta lpg de her zaman olağan bir durum bu.gaz yememe olayını yapmayan kulanıcı dost var mı aramızda acaba:)

bende de aynı sorun vardı. ayar yaptırmıştım. 3000 devire gelince araba oyle bir silkeleniyordu ki. neyse gaz filtresini değiştirip ayar yaptırınca geçti artık oyle bir sorunum yok.

nihayet çözüldü sorunum. benim arabanın sorunu buji kablolarındanmış. dün değişti GM orjinal takıldı. titreme tekleme öksürme hapşırma bişey kalmadı çok şükür. şimdi harika özlemişim valla arabamı :)

arkadaşlar bende de astra 1997 otomatik gls var landirenzo lpg kiti var hiç bir sorun yok yanlız önceki aracımda sizin bahsettiğiniz sorunu yaşamıştım ve çözmüştüm. sizler tavsiyem birde şunlara bakın.
1. disbürütör tabi yarsa kapağını açıp tırnaklarında oksitlenme varmı yokmu bakın varsa zımpara ile temizlettirin.
2. buji kablosunu kontrol ettirin.
3. en önemlisi bujileri kontrol ettirin. şayet bu dediklerim hepsi normalse buji tırnak aralığını biraz daraltın sente çakısı yardımıyla tırnak aralığını orjinalinden 0,25 mm daha daraltın ateşleme daha iyi olacaktır. bu işlem sonucu bujinin ömrü kısalacaktır. her 30000 km bir bu bujileri değiştirerek yeni bujilerede aynı işlemi yapın.
genelde sorun 3 madde yazdığımdan kaynaklanıyor kesinlikle denemenizi tavsiye ederim sonuçta denemesi bedava

Son düzenleme:
vectra b buji kablosu ne kadara patlar,

ORJINAL kablo 120 ytl cıvarı
bobın 80 ytl
aynı sorun bendende vardı bujı kablosu degıstı duzeldı

Geri