Lpg bitince benzine geçmeme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan inal15
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

inal15

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar, bugün aracımla giderken yolda lpg bitti. Araç birden yığılma oldu benzine geçmedi. Yaklaşık 2 hafta önce map sensörünü ve lpg borularını değiştirmiştim. Sorun neden kaynaklanabilir?Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Benzin pompasını araç lpg ye geçtigi zaman uyutan,"Benzin pompası zaman rolesi" diye bir uygulama var . Sizin araçta varmı bilmiyorum. Varsa sorun ondan olabilir.

Öyle bir sistem yok.

map sensörünüzde sorun var gibi yada map sensörüne gelen hortumlarda.Map sensörü lpg azalınca düşen basıncı ecuya iletir bu sayede araç benzine geçer.Bu noktada bi sıkıntı var.

Ayar mı yaptırmak mı lazım yoksa map sensörünu mü değiştirmek gerekiyor.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Benzinden gaza geçişte sorun yok. Sadece lpg bitince benzine geçmede sorun var. Bu arada kaloriferi açınca gaz kokusu geliyor. Kontrol ettirdim kaçak yok ama soğutma suyuna gaz karışmış hortumlari yeniledik ama koku geliyor hala. Bugünde lpg bitince benzine geçmedi.

soğutma suyuna gaz karışıyorsa vaporizatöre baktırın içindeki keçelerde kaçak olabilir

Regülatörde her hangi bir sıkıntı yok. Bugün map sensörünu degistirdigim servisi aradım. Map sensörü arızalı dedi.garanti kapsamında değişim yapılacak dedi.

map sensörü değişince sıkıntınız düzelir

Map sensörünün değişiminden sonra kalibrasyon işlemi gerekiyor mu? Bulunduğum yerde tartarini servisi yok da.

Geri