lise 1 öğrencisinin intihar mektubu

Büyük cesaret bence. Kolay olan yinde de ölmektir, cesaretini topladığın an olur ama yaşamak öylemi, varmı yarının garantisi.

O yaşları hepimiz yaşadık..Belki aynı sorunlarıda yaşadık..Bu yaşlardaki gençlerle iyi iletişim kurabilmek çok önemli..Onu kıran her neyse ona büyük bir acı yaşatmak için bunu yapmış belli,ama o yaşlarda idrak edilemeyen bu durumda ailenin ne tür acılar yaşayabileceğini düşünememek..Allah rahmet eylesin..Belkide içinde olduğu durum ailesi tarafından fakedilebilseydi durum daha değişik olabilirdi..Ama bir gerçek varki bir defa bu yola başvurup öyle yada böyle bir şekilde kurtarıldıktan yıllar sonra bile aynı yola başvurma oranları çok yüksek..

Bu yaşlarda hayal dünyası ile gerçek dünya arasında gidip gelmeler vardır. Yani sanki birine kızıp intihar edince onu cezalandıracakmış gibi onu çezalandırıp kendine çektirdiği acıyı onada çektirip bir bakıma rahatlamak gibi ama bir şeyin farkında olmak lazım ne kadar acı çekerse çeksin o kişi biz bunu ne görebiliriz ne de izleyebiliriz.

buna benzer bir mektubu, bende çok yakın bir dostumdan almıştım. 16yaşımızdaydık. hemen hemen benzer kelimelerle "hayatın onu anlamadığını","aslında hayatla ilgili pek çok şeye vakıf olduğunu ama hayatın onu kaldıramadığını", nedenlerini sorgulamamamı, zaten "çok kereler ve çok derin düşündüğünü", kararının en "rasyonel" olduğunu yazmıştı.

Ölmedi, uzun süre komada kaldı ama ölmedi. Etrafında ki herkesi yıprattı, yardım için çırpınan insanları hakir görmeye başladı, sanki tiyatro sahnesinde rol keser gibiydi. Özel harekatta memur olan abisi beni aradı, ne derdi olduğunu sordu; bende sinirle "kıçına süs verdiğini,bir haltı olmadığını" söyledim. 2 gün sonra geleceğini, onu evden bir bahaneyle çıkartmamı söyledi. Abisinin dediğini yaptım. siirtten kendi arabasıyla çıkıp gelen abisini yolun ortasında görünce şaşırdı ama tek kelime edemeden tekme tokat arabaya tıktık. Şehir dışına çıkarttı, hiç konuşmadan arabanın içinde epeyce dövdü. Sonra çıkartıp başının üstünden 4-5 el ateş etti ve "hala ölmek istiyonmu" diye sordu. Malum cevabı "hayır" oldu, ondan sonrasında da eşşek sudan gelene kadar dayak yedi.abisi hırsını aldı. Sevgili dostum bir ara benden yardım ister gibi oldu, bende vurdum. sonra abisi ikimizide eve kapıya bırakıp, tek kelime etmeden binip geri siirte gitti.

O günden sonra ne hayatın basitliğinden, anlamsızlığından dem vurdu; nede kendisinin ne kadar derin bir ruh insanı olduğunu gösteren beylik laflar etti. Şimdi evli, çocuğu var. Çocuğunun doğduğu gün bana yazdığı ve kanıyla parmak bastığı mektubunu geri verdim.

Yıllar oldu ama ne bana nede abisine hala daha güvenmez.

Son düzenleme:
arkadaşlar ben 18 yıllık öğretmenim ve psikolojiyi iyi bilirim. intihar bir psikolojik rahatsızlık ve zayıf kişilik belirtisidir. uzun süre tedavi edilmeyen bir psikolojik sorunlar zincirinin doğal sonucudur. allah kimsenin başına vermesin

fena bır durum basımdan gectıgı ıcın bılıyourm öldurmyen allah öldurmez su an bıle dusunuyourm ama yukardakı dedıkı daha yasıcagın cok sey var gerıde sevenlerını yanlız bırakma dedı daha yasanacak sey var yeterkı sabırlı ol ......

Çok yazık gençlerimizin bu durumda olması hepimiz çok dikkatli olmalıyız

Geri