bulunduğumuz bölge üzerine konuşacak olursak,
bölgede Türkiye, İran ve İsrail baş rol oyuncularıdır.
kim bölgede en az 2'sini tarafında bulundurursa onun dediği olur.
Suriye içinse İran ve Rusya taraftardır, İsrail tarihte olduğu gibi her zaman kaşrı saftadır. ABD Türkiye'nin yardımı olmadan sadece İsrail istedi ve yaptı diye bu işe giremez. gücüde yetmez.
unutmayın ki kale içeriden fethedilir her zaman. bnkz. Irak.
bir savaşı kazanmak için önce halkı yanınıza almalısınız. ve şu durumda masun Suriye halkını yanına alan 2 ülke vardır. 1- Türkiye, 2- Lübnan.
bana kalırsa Türkiye çoktan Esed'e yol vermişti ancak Irak'ta olduğu gibi bölgede kurulmuş ancak hala günyüzüne çıkmamış olan özerk Kürt bölgesinin aleni şekilde telaffuzundan ve Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi ile birleşmesinden çekinmektedir.
ne de güzel yazmışım yaaa elime sağlık. bugün Suriye'nin tehditinde bulunan iki ülke var. bilin bakalım hangileri 1- Türkiye 2- Lübnan.
İsrail olası müdahalede ben yokum dedi. Türkiye ben kurşun atmam ama üslerimi kullanıma açarım dedi. İran Suriye'ye müdahale olursa İsrail'i vururum dedi. peşi sıra Türkiye'ye gel arkadaş birlikte bölgeyi şekillendirelim ABD falan boş sen batıya bakma oyunu biz oynayalım dedi. Allah Allah...
Türkiye'de bilir Esed canisi devrilsin gitsin. ABD'de bilir Esed'i yollamayı. bizim korkumuz ki bu yönde bir istihbarat zaten var " kimyasal silahlar pkk'nın eline geçerse" batının korkusu kimyasallar terörist grupların eline geçerse. ortak sonuç.. bu yüzden diyorlar ki Esed düşmeyecek sadece askeri olarak onu yıpratacağız ki bir daha kimyasal kullanamaya cesaret edemesin. yani "iti öldürme, korkut" sözünü uyguluyorlar.
unutmayın ki Esed denilen canavar halende devam etmek üzere pkk'yı destekleyen ilk üç devlet adamından birisidir. yıllarca saraylarında pkk yöneticilerine yardım ve yataklık yapmıştır. bugün Esed'i savunan sözde insanlık yandaşları benim insanımı öldüren APO neden idam edilmiyor diye zıplayan özgürlükçüler. APO yıllarca Esed'le kucak kucağaydı. bunu da bilmiyoruz demeyin.