lastiklere Nitrojen

ahmet2002658

Kayıtlı Kullanıcı
80-Osmaniye
geçenlerde bir adamla konuştum. lastiklerine hidrojen bastırdığını söyledi. hidrojen lastiklerin ısınmasını azaltıyormuş, lastik ömrünü uzatıyormuş, aracın içine aldığı sesi azaltıyormuş bunun hakkında bi bilginiz var mı? şimdiden telşekkürler.

evet doğrudur dedikleri ahmet bey..yalnız nitrojen gazı bu herkes hidrojen bilir..
çok hafif olduğu için lastiklerde sesi ve lastik ısınmasını önler.

Bizim lastikler de nitrojen var fakat bi farklılık hissetmedim :D

çok gerekli bişey değil bence...

uçaklarda da bu gaz kullanılır diye biliyorum.. ısıdan felan çok etklienmiyor habire hava basmiyorsunuz lastige. performans açisindan bir farkı yok. zaten ne olabilirki. maksat lastik şişik kalsın. ister nitrojen ister O2. sadece daha uzun ömürlüdür.

yani kabaca normal 1 ayda azaliyorsa bu 5 ayda..

hidrojen yanar.. azot o bahsedilen. kimi faydalı diyor kimi faydasız.. sana kalmış

teşşekürler arkadaşlar bilgiler için bakalımbelki bende nitrojen atarım lastikler peki fiyatı nedir bu uygulamanın?

bende bir fark göremedim arkadaşlar 3 aydır kullanıyorum tek + sı sibop kapağının yeşil olması :rolleyes:

Demek ki bir fark var :kop:. Dört beş senedir kullanıyorum, lastik havaları uzun süre idare ediyor. Önceleri sık sık lastik havalarını kontrol eder, 1-2 ayda bir lastiklere hava takviyesi yapardım. Şimdilerde sibop kapaklarının yerlerini unuttum diyebilirim.

Bizim lastikler de nitrojen var fakat bi farklılık hissetmedim :D

Belkide ehliyetin olmadıgı icin dir hissedemeyisin? :D

Geri