Lastiklere Nitrojen Basmak?

Atmosferde zaten %70 oranında nitrojen yani azot olduğu için son derece gereksiz bir uygulama. Bir kere nitrojen bastıktan sonra geri dönüşü de yok. Çünkü lastiğin havası azalırsa sağda solda bu gazı basacak yer arayacaksınız.

2 senedir nitrojen kullanıyorum. Özellikle yazın uzun yolda tavsiye ederim. Kışında herhangi bir zararı yok. Ayrıca 2 yıldır lastik basınçlarında bir değişme olmadı arada kontrol ediliyor, ilk dolduruştan sonra para falan vermedim. Şiddetle tavsiye ediyorum. Yalnız lastiklere ilk kez nitrojen basılırken lastiklerin havası indirilip 1 sefer nitrojen basıldıktan sonra tekrar indirilip 2 kez nitrojen basılması gerekiyor. Aksi taktirde lastiklerinizde normal hava kalıyor.

Çok önemli teknik konu...!
Kendim bastırmadım , basarlaken izledim malesef anlatıldığı gibi değil tek sefer basıp bırakıyorlar . Demek ki adam yocu işi iş yapıyormuş.:confused:

Lastikçi benim lastiklere nitrojen bastı, yeni lastik oldugu için önce normal hava ile şişirdi (lastiğin janta tam oturması için dedi) sonra havayı tahliye edip nitrojen bastı

nitro gazı normal gazlardan daha gen halde bulunuyor zaten ve ufak tefek deliklerde yama görevi yapıyor ve havanın çıkmasını engelliyor ve evet nitro balılan sibop kapakları yeşil hava basılmasın die

.

Nitro Bastilar Benim Lastiklere Sonra üzerine Normal Hava Ilave Ettim Zarari Var Mi?

zararı varmı bilmiyorum ama, iki gazın bir arada olmaması için uğraşan lastikçileri biliyorum

güzel bişey ama bende gereksiz gördüm
lastiğin sıcak olması iyidir. yere daha çabuk tutunur.

yaz aylarında asfalt sıcağında faydası olur diye düşünüyorum,

nitro gazı normal gazlardan daha gen halde bulunuyor zaten ve ufak tefek deliklerde yama görevi yapıyor ve havanın çıkmasını engelliyor ve evet nitro balılan sibop kapakları yeşil hava basılmasın die
Bende lastiklere nitrojen bastırmıştım, Nitrojen ile alakası var mı yok mu bilmiyorum ama yaklaşık 4-5 gün lastiğimde vida ile dolaştım, lastikte hafif bir inme vardı, şişirtmek amaçlı gittiğimde vidanın lastiği tamamen deldiğini gördük. Usta vidayı söktüğünde çok şaşırdım.

sağ ön teker patlamıstı onu yaptırınca normal hava bastılar diger tekerler nitrolu

hava basılan teker zırt pırt iniyo bi yolum düşerse nitro bastıracagım

Geri