lastik

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan seyyah83
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

seyyah83

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar bizim araçlara önerilen lastikler 88H ben 88V almayı düşünüyorum acaba bir sorun çıkar mı?

sorun olmaz yalniz biraz serttir cünkü v surat tekeridir..tek fark o dur

sert falan değildir yanlış bi dusunce bu

V lastıkte yuksek surat guvenlıgı ıcın ekstra celık kuvvetlendırme vardır..Yuksek hızda ısı ve basıncta patlama olasılıgı H a gore cok dusuktur. Yuzde 10 falza verın V alın .Buna deger

V serisinin farklarını yazarak başlayayım.V serileri güçlendirilmiş taban ve yan halkalar yüzünden daha konforsuzdur.Ayrıca bilinenin aksine v serisinin hamuru oluşabilecek muhtemel merkezkaç kuvvetinden etkilenmemesi için daha sert üretilir.Ayrıca teller daha kalındır.Bu tellere ek olarak burgulu halat telleride dahil edilir(markadan markaya değişiklik gösterebilir).Bunlara paralel olarak daha az yumulma gösteren v serisi lastiklerin viraj kabiliyetleri daha iyidir.V serisi lastikler 240 km hıza kadar devamlı kullanım garantisi verirler.H serileri ise 210 km ye kadar garanti verir.

Eğer konfora önem verirseniz h serisi daha uygundur.Zaten aracınızla 210 km üstü hızlarda devamlı seyredebilmeniz neredeyse imkansız, imkan olsa bile tehlikeli.Özellikle h serisinden v serisine geçen opel kullanıcıları zaten sert olan süspansiyonunda etkisiyle, daha çok sarsıntı yaşarlar.Ancak viraj kabiliyeti ve lastiğin dayanma gücü düşünüldüğünde v serisi ön plana çıkmakta.

Karar sizin...

astra g için ideal lastik michelin deniyor er300 turanza nasıl olur veya impetus revo?

88(560 kg yük taşır) H(210 km hız),V(240 km hız) örneğin Aracının hızı ve orijinal lastiklerin hız sembolü “H” (210 km/saat) veya “V” (240 km/saat) olmasına rağmen, ben aracımı sadece şehir içinde ya da uzun yolda düşük hızlarda kullanıyorum diyorsan, şu an senin için en ideal lastik “S” (180 km/saat) veya “T” (190 km/saat) hız sembollü olandır.Zaten Türkiyenin hiç bir yerinde 240 km/saat hızla devamlı gidebileceğin bi yol yok bence...

Son düzenleme:
Geri