Lastik yanaklari

SEVEMEDİM

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
----------------------

Son düzenleme:
lastik çapı büyüdüğü için yakıtta artış olur ama çok fazla olmaz ayrıca ilk kalkışta bi hantallık hissedebilirsin fakat son hızın yükselir araç yüksek hızlarda daha rahat gider ayrıca orjinal boyutlarını taktırmakla iyi yapmışsın çok büyük bi farklılık olmaz problem yok yola devam:)

psikolojik olabilir aradaki fark 3 mm filan

Orjinal ölçülerine döndüğüne göre durumun psikolojik olduğuna dair teşhisin doğru. Eski lastiklerinde km saatin sürati bir miktar fazla gösterir, dolayısı ile kilometre fazla gösterdiği için daha az yakıt tükettiğini sanacaksın ama yanılacaksın. Ankara-İzmir arası evden eve tam 600 km. Bir ara eski aracımda ben de düşük profilli lastik kullanmıştım o zaman aynı mesafe 630 km oluyordu. Dolayısı ile aynı benzinle 30 km daha fazla yaptığımızı zannederek yanılıyorduk. Yeni lastiklerinde araç daha fazla esneyeceği için yol konforun daha iyi olacaktır buna karşılık eski lastiklerinde esneme az olduğundan virajlara daha rahat girerdin.

aradaki fark bence anlaşılamaz.

B kasa Vectra 1.6 nın orjinal jantları 14 inç değil mi ?

Son düzenleme:
Bende şu an 205/60/15 ebat lastik kullanıyorum. Dezavantajını görmedim. Aracın altında daha oturaklı ve şık duruyor. 195/65/15 lere bakıyorum aracı yan yana getiriyorum gerçekten çok farklı duruyor. Lastik almam gerektiğinde ikinci bir sorunumda bu oldu, yine aynı ebatmı kullanayım yoksa orjinalmi?

60 yanak daha kullanışlı oluyor. araç biraz rahatlıyor. görünüm de biraz esttik oluyor

Geri