Lastik

Asem1905

Kayıtlı Kullanıcı
42-Konya
2012 model aracıma 215 60 17 Dunlop lastik aldım daha taktırmadım sizce nasıl olur 215 50 17 arasında kaldım ama uygun fiyat olunca 215 60 17 aldım

Kalın bir lastik almışsınız dönüşlerde sürtecekmi bakmak lazım... Ayrıca aşağıda verdiğim adresten bir karşılaştırma yapabilirsiniz. %3 üzerinde değişiklik önerilmez.

• Beğen
Tepkiler: omeroz ve Asem1905
Cevabın için teşekkür ederim 60 yanak sıkıntı yaratır mı sence

2012 model aracıma 215 60 17 Dunlop lastik aldım daha taktırmadım sizce nasıl olur 215 50 17 arasında kaldım ama uygun fiyat olunca 215 60 17 aldım
Şimdi 215/60 R17’yi takarsın olur araba yürür hatta ilk başta konfor bile hoşuna gider ama gel gör ki Astra j şasi olarak bu yanak yüksekliğine göre tasarlanmamış.

Yaşayacaklarını söyliyim haberin olsun:

1.Direksiyonda hissiyat yumuşar netlik kaybolur.

2.Virajda lastik yana yatmaya başlar yani yol tutuş azalır.

3.ABS, ESP gibi sistemler orijinal ebatla kalibreli çalışır bu tür sapmalarda arıza yakmaz ama performans düşer.

4.En önemlisi, hız göstergen yalan söylemeye başlar 100 gösterir aslında 94le gidiyorsun uzun yolda fark ettirmez ama şehir içinde radar yer misin, yersin.

Uygun fiyat almışsın anlıyorum ama eğer iade şansın varsa 215/50 R17 al kafan rahat etsin hem şasiye birebir uyumlu olur hem yol tutuşun frenlemen yerinde olur.
Yok diyorsan "abi ben fazla hız yapmam, aile kullanımı, yumuşak gitsin yeter,
" o zaman da tak ama bilerek tak sürtmüyorsa sıkıntı çıkmaz ama lastik yanağına fazla yük biner, uzun ömür bekleme.

Benden söylemesi kardeşim.
İyi günlerde kullan, kazasız belasız olsun inşallah.

• Beğen
Tepkiler: Asem1905 ve omeroz
Cevabın için çok teşekkür ederim sıkıntılı olacak gibi siparişi iptal ettim cevabın çok aydınlatıcı oldu tekrar teşekkür ederim iyi günler

Şimdi hesapladım %6 çap farkı çıkıyor bu tarz yüksek farklar önerilmez.

• Beğen
Tepkiler: Asem1905
Astra J aracımda 215.55.17 ebatlı lastik mevcut.

50 yanak lastiğe göre bir miktar Yumuşadı.

Aracın Yerden yüksekliği biraz arttı.

Uzun Yolda Yakıt az miktarda Düştü.

Kadran 100 km gösterirken Gerçek GPS hızım 95 km'den 98 km'ye Yükseldi.

Fiyat performans ürünü olarak GOODYEAR Eagle Sport 2 Tavsiye ederim.

PERFORMANS Lastiği arıyorsanız hem UHP hem XL hem de 98 yük Y 300 km Hız endeksine sahip 70 DB ses seviyeli alternatif fazla yoktur.

215.55.17 ebatlı 2024 üretim Lastiği 3.800 Liraya N11 sitesinden aldım memnunum.

• Beğen
Tepkiler: Hasip
Geri