Lastik seçimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ozgurruh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
tuzlu ama al michelin i güvenle kullan kardeşim en güzeli o

turanza er 300 sağlam ama sert bir lastik , michelin alırsan memnun kalacaksın

Arkadaslar lastikler uygun depoda (belli bir isik ve nem oraninda) saklanirsa omurleri azalmiyor. Geceb tv de bir lasti uzmani sorulari cevapliyordu. uretim yili tabi cok ta gec olmyacak sanirim 2 3 yil uygun sartlarda saklaninca omrunden yemiyormus.
O uzmana şunu sormak isterdim, "sen uygun şartlarda saklanmış birkaç yıllık lastiğe para verirmisin?" diye. Cevabını duyar gibiyim :).

en kral şartlarda bile her lastik rafta beklerken bir miktar ömründen yer , şarap değilki bu yıllandıkça değerlensin :)

Bilemem

Uzman ole soyledi..Cogu seyide yanlis biliyoruz gibime geliyor kulaktan dolma bilgilerle. Askerdeki biri birsey dermis o doner dolasir soyleyene gelirmis oda inanirmis...Rafta duruyor ama saklanma sartlari var iste onu anlatti sarap misali dogrudur. Lastik degistirmeye kalkiyorsun 2 sene oncesinin lastikleri var heryerde degistirdigin senin lastigi zaten yokki piyasada depolarda duruyor iste.

Uzman ole soyledi..Cogu seyide yanlis biliyoruz gibime geliyor kulaktan dolma bilgilerle. Askerdeki biri birsey dermis o doner dolasir soyleyene gelirmis oda inanirmis...Rafta duruyor ama saklanma sartlari var iste onu anlatti sarap misali dogrudur. Lastik degistirmeye kalkiyorsun 2 sene oncesinin lastikleri var heryerde degistirdigin senin lastigi zaten yokki piyasada depolarda duruyor iste.

DOT numarasına bakmadan asla lastik almam. Ama haklısın bazıları ucuz olsunda ne olursa olsun taktiğini uyguluyor. Yıllardır araba kullanırım şeytan kulağına kurşun şimdiye kadar ne lastik yardım, ne de parçaladım.

bridgestone turanza kullanıyorum 2001 16V 1.6 `ımda.
çok memnunum.. ben tanesini 120 den almıştım.
ancak bütçenizi biraz arttırarak michelin de tercih edebilirsiniz sonuçta kalitesi belli.
ve mutlaka modeliniz için tavsiye dilen ölçüleri kullanın derim.

Geri