• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

Lastik seçimi

burak2502

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
225/45 R17 ölçülerinde yazlık lastik almak istiyorum ama şuanda pek fazla bilgim yok. Yol tutuşu benim için en önemlisi.
Lastik önerilerinizi bekliyorum acil almam gerekiyor. Çıkma olarak da alabilirim 2023-24-25 yardımcı olursanız sevinirim.

Model (4 Mevsim / All-Season)Yaklaşık Fiyat (₺ / adet)Notlar
Goodyear Eagle Sport 4 Seasons 94W XL~2 937 – 3 810Uygun fiyatlı 4 mevsim seçenek
Pirelli Cinturato All Season + 3PMSF~3 580M+S / 3PMSF hafif karlı zemin sertifikalı
Hankook Kinergy 4S2 H750 94W~3 7504 mevsim sınıfı seçenek (fiyat tahmini)

Goodyear Eagle Sport 4 Seasons: Türkiye’de bu ölçüde en uygun fiyatlı all-season lastikler arasında yer alıyor.
Pirelli Cinturato All Season + (3PMSF): Hafif kar ve yağmurlu zemin performansı için 3PMSF sertifikalıdır.
Hankook Kinergy 4S2: 4 mevsim lastik olarak çeşitli satıcılarda stokta görünüyor; fiyatlar satıcıya göre değişebilir

Bulunduğunuz şehir, zemin ve hava durumuna göre seçim yapmanız gerekiyor. İstanbul için ideal olan bunlar. Benim aracımda şuan goodyear kar lastiği takılı ama normal şartlarda Continental run flat (patlamaz lastik) kullanıyorum.
Bütçenize göre daha uygun fiyatlıları var ama çıkma lastik önermiyorum. İsterse sök tak yapılmış olsun, şöyle düşünelim konforlu bir ayakkabı almak istiyorsunuz diyelim ki her mevsimde giyebileceğiniz birşey ama 2.el başkasının giydiği ayakkabıyı gidip almazsınız. Bu yüzden arabanızda da bu mantıkla olun. Tabiki bütçe meselesi ama bunların dışında en iyi yerli malı PETLAS tercih edebilirsiniz. Ses olayı benim Run Flatta neyi takarsa takayım fazla oluyor zaten ama önemli olan sağlamlığı diye düşünüyorum.

Geri