lastik markası hakkında yardım....

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tiseri
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hocam 3-5 fazla ver, Continental al. Aracın en önemli parçalarından biridir lastik. Ucuza kaçmaya değmez.

3-5 fazla ver al dediğin lastik Michelin olsa tamamda Continental yaw :D tanıdık veya tanımadık Continental satmayan bikaç lastikçiyle görüşseniz belki fikirleriniz değişir :)

kesinlikle katılıyorum arkadaşına ..kumho yu nasıl kullanıyorlar anlamıyorum.. bugün odtü teknokentten çıktım gidiyorum ışıklarda yanıma bir subaru wrc durdu. işte dedim bilkentli ne olacak Allah banada versin..

derken gözüm lastiklere takıldı .. hacı adam kumho kullanıyor.. olurda okursa ona Allah seni davul etsin diyorum başkada birşey demiyorum.. tabi abimiz 4 saniye geçmeden 100 km yi gördü o lastiklerle o ayrı..

kumhoyu övmek için söylemiyorum ama özellikle fiyat performans oranı çok iyi üst modellerinde. mesela 175/65/14 kumho alacaksanız almayın, ama 225/45/17 V serisi alacaksanız bence alternatif olabilir. kumho kendini çok geliştirdi, yabancı ülke lastik testlerini takip ediyorum genelde orta sıralarda. ıslakta çok kötü kumho. ancak yokohamadan daha iyi olduğu görülüyor...

toyo'da ısrarlıyım. Cidden AL KURTUL ÜRÜNÜ!!!! japon malı gözünüz arkada kalmaz...205imde önlere aldım. rodajdan sonra bayağı iyi

Son düzenleme:
Lastikçiler Continental'i kalitesiz bir lastik olarak görüyor ve kesinlikle tavsiye etmiyorlar. Ben kullanmadım bişey diyemem. Sadece kullanan bi tanıdık kaldırıma sürtmüş Continental lastiği düşük hızda, yanaktan yarılmış . O günden sonra bende bir ön yargı başladı tabi o ayrı...

Lassa Impetus Sport, W 93 hemde, gayet sessiz ve konforlu. Bahsettiğinin tam tersine çakıllı köy yolunda bile konfordan en ufak taviz vermedi araç. Dediğim gibi araç faktörü çok önemli, sadece lastiğin yumuşak veya sert hamurlu olması ile Şahin, Mercedes'e dönüşmez. Michelin zaten isim yapmış bir marka ama dayanıksız olması kötü. Sıfır lastik alıp iki kat para verip, 1-2 ay sonra yıpranma belirtileri görmek çok hoş olmasa gerek. Çünkü Michelin lastikler Türkiye şartları için üretilmemiştir. Öyle yollar varki insan acıyor aracına..Şehrin göbeğinde seyrederken bir anda kendini köy yolunda bulabiliyorsun. Burada dayanıklılık işin içine giriyor. 2 aya yaklaştı Lassa Impetus'ları alalı, arasıra kontrol ediyorum, en ufak taş yarası görmedim...

Ben Continentali övmüyorum sadece arkadaş o markayı verdiği için onun özelliğini söyledim benim alacağım bir lastik değil ama konforlu sürüş istiyorsa yumuşak hamurlu lastik olduğundan rahat eder. Lastiklerin en dayanıksız yeri zaten yanaklar ve yanaktan yarılma sebebi de yumuşak olması, aynı sürtmede diğer lastiklerinde yarılmayacağını bilemeyiz.

şuanda benim corsada Lassa impetus 2(185/55/15) var ve arkadaşımın aracındada (corsa) michelin(185/55/15) var ve kesinlikle michelin daha konforlu ve yol tutuşda fark yok. lassanın tek farkı ömrü olur onunda sebebini söyledim biri sert diğeri yumuşak lastik- aşınma farkı!

Aynen katılıyorum.:good:ben de ımpetus sport kullanıyorum ve çok sert.bizim opeller zaten sert araçlar olduğu için lassa tavsiye etmem kesinlikle:(michelin ya da bridgestone tavsiye ederim.bu arada lastiğin ucuzu her zaman zarar ettiriyor ben bunu yaşadım.

:good:

Kardeş Bridgestone Potenza GIII kullandım, yeni alınca yumuşak oluyor zaten tüm lastikler, 4 yıllık lastiklerden sonra Bridgestone takınca konforda artış oldu tabiki. Ama kendinde söylemişsin zaten bizim opelletin süspansiyonu sert diye. Opel VectraB2 idi eski aracım, süspansiyonlar sertti, illaki hissediliyor o sertlik istersen Michelin tak..Yalnız 1 ay sonra aracı satmaya karar verdim eski lastikleri takıp yeni sıfır gibi diye düşündüğüm Bridgestone'ları çıkardım. Temizleyip aldığım yere verdim. Temizlerken gördüklerim beni soğuttu lastiklerden. Sanki 1 aylık değil 1 yıllık lastik gibiydi. Ben ucuzada almamıştım o zaman, zarar etmemiş mi oldum şimdi. O kadar taş saplanmış lastikte konfor ve sessizlik olur mu sence ??

Ayrıca bizim opeller artık eskisi gibi sert süspansiyonlu değil. Orta sertlikte ve oldukça konforlu. İlk aldığımda mercedes gibi gelmişti aracım, hemde Himalaya marka kışlık lastiklerle :) yani sadece lastikten çok şey bekleyip boşa para vermemek lazım bence...Mercedes'e sert lastik taksan sanki tüm kasisleri hissedecekmisin, tabiki hayır...

Bizim opeller hala sert takır takır ses çakıllı yolda! üstüne sert lastik takınca daha çok tıkırtı oluyor. bridgestone a taş saplanma sebebi yine yumuşak olması, kışlık lastiklerde yine yumuşak olduğu için konforlu gelmiştir. benim evin önü çakıllı ve lassalarında içi taş dolu.
Mercedese sert lastik taksan çok şey hissedersin! Bende var denedim bizzat! bana sorarsan en güzel lastik bf goodrich Mercedeste 8 sene kullandım fakat her ebat bulunmuyor!

Son düzenleme:
Bu Continental'ler kötü felan değil lastikçileri atması banada alırken marshall marka lastiği süper diye vermeye çalışıyordu. Lastik testlerini biraz araştırın ilk 3'e girer her zaman. Alman malıdır.

Bridgestone'da çok güzel bir lastik ama bilmiyorum her zaman michelin bana pahalı gelmiştir. Yerine Continental veya Bridgestone almayı tercih ederim.

ben bu kışın başında opel vectra c ye (2004) hankook marka lastik taktırdım.izmir de anadistribütör olan bir lastikçiye gittim.para sormadım.uygun olan hangi lastik dedim.hankook u önerdi.özellikle volkswagen lerin üstünde bile geliyormuş.şu ana kadar memnunum.hemde fiyat diğer markalara göre daha uygun.genelde lastikçiler ellerindeki malların hangisinden fazla kazanırlarsa onu öneriyorlar.

İki arabamda toplamda üç takım ( 2 takım yazlık, 1 takım kışlık ) michelin kullanıyorum. Kışlıklardan çok memnunum. Vectra B de kullandığım michelinler italyan (2005 yılı), Vectra A da kullandıklarım ise ispanya (2007 yılı) üretimi. Sert girilen virajlarda Vectra A kafadan kayma, biraz daha zorlayınca arkadan savrulma yapıyor. Her iki arabanın da bakımları zamanında yapılıyor. Benim aklıma takılanlar; 1- İspanya'da üretilen michelinler daha mı kalitesiz? 2- Vectra B, Vectra A dan daha ağır olduğu için daha mı iyi yol tutuyor? 3- Vectra B manuel, Vectra A otomatik vites (çok çok az bir ihtimal ama niye olmasın diyorum) olduğundan mı? Sonuçda kullanacağımız lastikleri test edip alma imkanımız maalesef yok. Tavsiyelere uyup, diğer kullanıcıların ve servislerin memnuniyet derecelerine göre lastik alıyoruz. Michelinler ve diğer yumuşak grup lastikleri yapıları gereği ülkemiz yollarında fazla yara aldıkları bir gerçek. Sundukları konfor ise iyi derecede. Sürat yapan sürücüler güvenlik açısından mecburen kaliteli sürat lastiği almak zorundalar. Sürati sevmeyen sürücüler için seçenekler daha fazla olup çok kaliteli lastik almaları bence anlamsız. Ne marka lastik alırsanız alan mutlaka DOD (imal yılı) numarasını kontrol edin, ucuza satılan yatık (DOD numarası eski) lastikleri almayın çünkü lastiklerin kullanım süresi yıl bazında beş senedir. Beş senesini dolduran lastiklere fazla güvenmeyin. Kullanım tarzımıza, yaşadığımız şehre ve aracımızın özelliklerine göre lastik seçmek bence en doğrusu. En iyisi diye en pahalı lastiği almak paramızı çöpe atmaya eşdeğerdir.

Bu Continental'ler kötü felan değil lastikçileri atması banada alırken marshall marka lastiği süper diye vermeye çalışıyordu. Lastik testlerini biraz araştırın ilk 3'e girer her zaman. Alman malıdır.

Bridgestone'da çok güzel bir lastik ama bilmiyorum her zaman michelin bana pahalı gelmiştir. Yerine Continental veya Bridgestone almayı tercih ederim.
Benim corsada da continental var, orjinal lastiği, 2005 kasım trafiğe çıkış, araç 42.000 km.de lastikte hiç bir sorun yok. gayet memnunum.

bu konu bitmeeeeezzzzz
yok lassa yok toyo yok michelin diyenler
verin bana arabanızı konya yolundan gölbaşına girmeden o virajda nasıl 1 şerit kaydıgını görün aracın;):D

lastik denilen lanet şey ıslak virajlı özellikle düz yolda belli eder kendini.
her türlü lastigi taktım kullandım
parasına acımasam zerre düşünmem bridgestonepotenza s03 alırım. başkada lastik tanımam!!!!!!

amaaaaa ben o kadar para vermem veremem bi lastige,

Ben Continentali övmüyorum sadece arkadaş o markayı verdiği için onun özelliğini söyledim benim alacağım bir lastik değil ama konforlu sürüş istiyorsa yumuşak hamurlu lastik olduğundan rahat eder. Lastiklerin en dayanıksız yeri zaten yanaklar ve yanaktan yarılma sebebi de yumuşak olması, aynı sürtmede diğer lastiklerinde yarılmayacağını bilemeyiz.

şuanda benim corsada Lassa impetus 2(185/55/15) var ve arkadaşımın aracındada (corsa) michelin(185/55/15) var ve kesinlikle michelin daha konforlu ve yol tutuşda fark yok. lassanın tek farkı ömrü olur onunda sebebini söyledim biri sert diğeri yumuşak lastik- aşınma farkı!

:good:

Bizim opeller hala sert takır takır ses çakıllı yolda! üstüne sert lastik takınca daha çok tıkırtı oluyor. bridgestone a taş saplanma sebebi yine yumuşak olması, kışlık lastiklerde yine yumuşak olduğu için konforlu gelmiştir. benim evin önü çakıllı ve lassalarında içi taş dolu.
Mercedese sert lastik taksan çok şey hissedersin! Bende var denedim bizzat! bana sorarsan en güzel lastik bf goodrich Mercedeste 8 sene kullandım fakat her ebat bulunmuyor!

Ben sırf muhalefet olsun diye yazmıyorum, amacım benim başıma gelen kötü tecrübeler başkasının başına gelmesin yada olumlu tecrübeleri herkes yaşasın. Yoksa beni alakadar etmiyor istersen sürekli Michelin kullan yada Continental tak benim sorunum değil bu....Bir kere lastiğin dişlerinin arasının taş dolması ayrı bir olay, taş saplanması ayrı bir olay. Sonra süspansiyonun sert olması ayrı kasislerde tangır tungur ses duymak ayrı. Önce aracınızdan emin olun ondan sonra lastikten konfor bekleyin. Süspansiyonu sert olsa bile araçta gevşemiş vidalar, ses yapan iç aksam yoksa sarsıntı olur ses değil.. İki aracın konforunu kıyaslamak için sadece lastik kriterini kullanmakta çok saçma ayrıca, o kadar kriter dururken. Benim lastiklerim Lassa Impetus 2 değil ayrıca Lassa Impetus Sport. Yumuşak olduğunu düşündüğünüz kışlık Himalaya lastiklerden sonra Lassa Impetus Sport'lar takıldığında tersine daha bir yumuşak geldi araç,bunu yanımdaki tanıdığımda farketti..Şimdi yeni olduğu için dersiniz tahminim, malesef Himalaya lastikerde Aralık ayında takılmıştı, yani onlarda yeni....Mercedes konusunda lastiklerin konfora etki etmeyeceği konusunda ısrarlıyım, tamamen süspansiyon meselesi onların konforu. Sizin Mercedesinizin niteliklerini bilmiyorum yorum yapamam...

Geri