Lastik Hava Basınçı ??

krizantems

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
selam arkadaşlarda bende 2004 model astra njoy var. lastik hava basınçını ön ve arkadaları 32 ye ayarladım. yoldaki bütün taşları hissetmeye başladım. yoldaki pürüsleri cok fazla iletiyor. üzerinde orjinal lastikleri bulunmakta. bu lastik basınçları kaç olmalı? ilginiz için şimdiden teşekkürler...

Emre GÖZEL

30 ıyı aslında 29 da olabılır cok basarsan tıtresım ve gurultulerı hıssedersın

genelde tavsiye edilen 30 diye biliyorum.

arkalar= 30 psi
önler= 28 psi
diye bilirim ben de...

Bence yanlışınız var çünkü bu arabaların ağırlığı önde ve fabrika değerlerine görede her zaman önler arkalardan fazla belirtilmiş. Yani önler 32 hatta 31,5 arkalarda 27 olacak yüksüz durumda. Yüklü durumda da 32 34 (ön -arka) gibi bi durum oluyodu.

aracın lastiğinin markasına göre de dğişiyo titrşim ve ses ben ön arka 30 hava varken lassa lastikle deli rahatsız oluyordum gittim 4 michalen marka lastik aldım sorun ses kalmadı yumşak hamurlu lastik konfor yönünden eşsiz tek eksi çabuk yıpranıyor ve bozuk yollarda meme yapıyor dikkatli, olmak lazım

arkadaşlar aracın kitapçığında önler 31.5 arkalar 28.5 yazıyor bende.ben ön 32 arka 30 yaparım hep

lastikbasndk6.jpg

lastik hava basıncı değerleri,soğuk lastik için geçerlidir.uzun süreli sürüşten sonra oluşan daha yüksek lastik hava basıncı azaltılmamalıdır.Verilen lastik hava basınçları yaz ve kış lastikleri için geçerlidir.

ben ön 30 arka 32 yaptım memnumum. zaten tavsi edilen lastik seviside ön 29 arka 32 sanırım depo kapağında yazıyor.

Bence yanlışınız var çünkü bu arabaların ağırlığı önde ve fabrika değerlerine görede her zaman önler arkalardan fazla belirtilmiş. Yani önler 32 hatta 31,5 arkalarda 27 olacak yüksüz durumda. Yüklü durumda da 32 34 (ön -arka) gibi bi durum oluyodu.

çok doğru fakat ben genelde şehir içinde 29 29 yapıyorum 30 /31 basınca çok vuruyor ve tavşan gibi zıplamaya başlıyoruz.

Geri