<< lastik güvenliği >>

15 inç * 2,54 cm= 38,1 cm ediyor. Anladığım kadarıyla bu jantın çapı olmuş oluyor. Fakat jantın çapını ölçtüm. 41 cm geldi. Halbuki lastikte 195 55 15 yazıyor yani 15 inç. Yanlışlık nerede yaptım acaba? 41 cm uzunluk ise jantın lastik bitim yerleri arasındaki mesafeddir? yoksa yanlış yeri mi ölçtüm.

Paylaşım için teşekkürler...

Faydalı bilgilerin için sağol. İlave olarak;
Lastikler bir araç için en önemli unsurlardan biridir. Lastik seçimi yaparken çoğumuz lastiğin fiyatı üzerine yoğunlaşıyoruz. Amaç araca ve kullanım şeklimize uygun en iyi lastiği seçmek olmalı. Diğer en önemli unsurda lastik havalarıdır. Malum, bir yerden sonra havanın üzerinde gidiyoruz. Uzun yolculuklarda ve fazla yükte lastik havalarının artırılması gerekir.

teşekkürler güzel paylaşım

arkadaşlar her lastikciden farklı bir hava basıncı söylüyorlar kafamız iyice karıştı. Vectrab için orijinal ebatlarda basıncın ne olması lazım ön ve arka lastik basınçları aynı mı olmalı yoksa farklı mı? Şimdiden teşekkürler.

Bilgi için sağolun..

arkadaşlar her lastikciden farklı bir hava basıncı söylüyorlar kafamız iyice karıştı. Vectrab için orijinal ebatlarda basıncın ne olması lazım ön ve arka lastik basınçları aynı mı olmalı yoksa farklı mı? Şimdiden teşekkürler.
Benzin deposunun kapağında lastik basınçları için ayrıntılı bilgiler var. Orada bulamazsan yardımcı oluruz.

Opel vectralar için;
lastik ölçüsü: 195*65*15
3 yolcuya kadar;
ön ve arkalar aynı;31,5 Psi veya 2,2 Bar
azami yükte;
önler 31,5 Psi veya 2,2 Bar arkalar 45 Psi veya 3,1 Bar

teşekürler bilgiler için...

güzel bilgiler

Geri