Lastiğim Patlamış (Stepne Sıkıntısı) :(

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MeRt2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MeRt2

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
İki gün önce gece eve gelip arabayı park ettiğimde taş gibi duran lastiğim, sabah tekrar arabanın yanına indiğimde büzüşmüştü.  :)
Hemen zanlıyı araştırmaya giriştim ve lastiğe bir vidanın saplandığını fark ettim.  :)
Acil olarak işe gitmem gerektiği için aracı 8-9 saatliğine patlak lastikle bırakıp işten döndüğümde lastiği bisiklet tekeri kıvamında olan stepne ile değiştirdim.  :)
Gecede stepne ile yatan aracımı sabah ilk iş mahalle lastikçimize götürüp patlak lastiğe yama yaptırdım. (15 TL)

Esas konuyu açma sebebim ise araçlarımızda bulunan stepne.  walll
Araçlarımızda bulunan stepne ince olmasının yanında birde 16 inç. Stepne ve diğer tekerler arasında böyle bir boyut farkı olması sürüş sırasında çok sıkıntı yaratıyor. Stepne takılı vaziyette garaj yokuşundan yukarı çıkana kadar ecel terleri döktüm. 10-15 m'lik bir yokuşta aracın stepne tarafı iki kere patinaja düştü ve lastik ebadı diğerlerine göre küçük olduğundan patinaj sırasında araç sürekli sağa çekti. Lastikçiye gidene kadar (1-2 km) kalkışlarda sağ çekme, patinaj, frenlemelerde sola yönelme vb. türlü türlü zorluk yaşadım.  kızgınkırbac
Kısacası lastiğiniz patladığında bagajdaki stepneye güvenip 80 km hızı geçmeden kafama göre giderim diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.  :)
Zaten bu stepne ile 80 km'yi geçerseniz her an ölüm tehlikesi ile burun buruna kalabilirsiniz.  general__p
Lastikçiye kadar öyle böyle idare edersiniz ama stepne ile şansınızı çok zorlamaya çalışmayın benden söylemesi.  :)

Bunlarda stepneyi takerken ve lastikçideyken çekilmiş birkaç kare fotoğraf
Not: Stepne inik gibi duruyor ama lastikçide onuda kontrol ettirdim. Olması gereken değerlerde çıktı.  :)

20130519011926.jpg

20130519012958.jpg

20130519013243.jpg

20130519013230.jpg

20130519014148.jpg

20130519015132.jpg

20130519014309.jpg

20130519160651.jpg

20130519160942.jpg

Ynt: Lastiğim Patlamış (Stepne Sıkıntısı) :(

Gecmis olsun mert
Harbiden stepne arabanin ustunde düdük gibi durmus hahaaa.
Tam boy olsa super olurdu ama bunada sükür tamir kiti olsaydi tam icler acisi olurdu.

B֜LENT link' Alıntı:
Gecmis olsun mert
Harbiden stepne arabanin ustunde düdük gibi durmus hahaaa.
Tam boy olsa super olurdu ama bunada sükür tamir kiti olsaydi tam icler acisi olurdu.

Sağ ol abi.  :)
Lastikçiye gidene kadar yolda herkes dönüp dönüp stepneye baktı zaten.  general__p

Geçmiş olsun... En sevmediğim şeyde araç lastiğinin patlaması...

Gecmis olsun. Aynısı gecen pazar benimde basıma geldi, tek lastikte iç yanakta yarık, digerinde iki çivi vardı.
ևivi olan inmemişti. Senin lastik markası  nedir?

Geçmiş olsun, ya bi stepne aracın karizmasını bu kadarmı bozar :)

DarthWider link' Alıntı:

Karizmayı bozması dışında benim gibi yanakta yarık olduğu zaman tam boy istepnedeki direk sıfır lastik kullanılabilir. Bu yüzden lastik almak zorundayız :))

Geçmiş olsun dilekleri için herkese teşekkür ederim.  :)

Devrim link' Alıntı:
Gecmis olsun. Aynısı gecen pazar benimde basıma geldi, tek lastikte iç yanakta yarık, digerinde iki çivi vardı.
ևivi olan inmemişti. Senin lastik markası  nedir?

Maalesef Hankook.  :(

DarthWider link' Alıntı:

Hiç sorma abi yaaa.  :)
Aracın bütün albenisi gitti.  general__p

Geçmiş olsun.Ama niye ebadı düşük koymuşlar.Ya sapa bi yerde kalsa insan madd

MeRt link' Alıntı:
Geçmiş olsun dilekleri için herkese teşekkür ederim.  :)

Maalesef Hankook.  :(

Hiç sorma abi yaaa.  :)
Aracın bütün albenisi gitti.  general__p

Benimki good year idi, önceki arabamda conti vardı. İkisinde de vida veya çividen  hiç lastik yere yapışmamış sadece inmişti. (Bir gecede inmesinden bahsediyorum)
Acaba bir özelliğinden mi lastiklerin?

Geri