Lanet olsun opel aldığım güne

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CBR125
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

CBR125

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Mart-nisan ayı gibi 2012 model turkuaz renginde 1.4 tam otomatik corsa aldım.Bundan önceki aracım mitsubishi colt tu.1300cc 95 hp olmasına rağmen,corsayla karşılaştırınca gaza dokunduğum an gidiyodu.oda yarı otomatikti.100 beygir corsa kullanıyorum ama,ne hızlanıyo ne gidiyo.araba o kadar ağır kalıyoki devirlenene kadar zaten benzini alıp götürüyo.şehir içinde 8,5 in altına düşüremedim.oda ayağıma gaza hafif dokundurursam.kalkışlarda bisiklet gibi kalkarak ulaşıyorum bu değere.eğer gaza normal şekilde yüklenirsem 8,8,9l t yakıyo.gitse içim acımayacak,gitmiyo da.bundan önceki aracım colt en fazla 8 yakıyodu.ortalama hep 7,5 lt ye ulaşıyodum.

0 aldığım aracımda araç çakmağı yok.yine aynı şekilde kaputta dışa doğru ufak bir çıkıklık var.yine 1 hafta önce kaputta yumruk kadar boya dökülmesi meydana geldi.1 ay önce arabayı benzincide yıkadığımda boyası attı.resmen boyası attı kalıp şeklinde.35 küsür lira para verip böyle bi arabaya binerek rezil oluyorum.sinir stres sahibi yapmaktan başka bi işe yaramıyo.2006 model colt um corsa ya göre yol tutuşu hariç her yönüyle daha iyiydi.ne freni fren,ne kalitesi kalite.bu yazıyı paylaşıyorum ki,düşünen arkadaşlar varsa bidaha düşünsün.şimdi yarın aracımı servise götürücem bu boya olayı yüzünden,kesin sokmayacaklar garantiye.bakalım neler olucak çok merak ediyorum.yarın yine olanları burdan paylaşırım

Merhabalar,
Öncelikle Opelime hoş geldiniz ve geçmiş, hayırlı olsun. Araç sizin beklentinizi karşılamamış anlaşılan. Herkese dediğim gibi alacağınız aracı test ederek alın. Bayiilerde mevcut olması gerek 1.4 otomatik corsa. Ardından forumlara bakın ve fabrika verilerinde 0-100km gibi hızlanmaları kıyaslayın. Keşke tatmin olsaydınız.

Çakmaklık konusunda yorum yapamayacağım, aracı alırken bildiğinizi varsayıyorum. Sonradan kolayca ucuza takılabiliyor, Opel'in ilginç satış politikalarından biri. Sizde satın aldığınıza göre başarılı olmuşlar. Genede 3 kuruşluk çakmak ayıp Opele.

Dışa doğru çıkıklık varsa içten vs. kesinlikle bir darbe var. Ve boya dökülmesi gayet normal. Motorun üzerinde birşey varken kaputu mu kapadınız yoksa, size biri çarpıp kaputunuzu katlamıştır, başka seçenek olamaz, kendiliğinden çıktı oluşamaz, boya çatlayıp dökülemez. Renk solması vs. değil ki olay. Ya size hasarlı araç sattılar, siz alırken görmediniz, yada aracınızın o bölümü bir şekilde hasarlı.

Colt ile kıyaslıyorsunuz Corsayı da, burası opel forumu, size coltu kötülemeye bir başlasam çoğu üye getirir devamını. Bence memnuniyetsizliğiniz size özel. Kaput olayı olmasa bu konuyu açmazdınız, o kaputta da %100 hasar var, çıkıntı oluşmaz saçta durduk yere.

Merhabalar,
Öncelikle Opelime hoş geldiniz ve geçmiş, hayırlı olsun. Araç sizin beklentinizi karşılamamış anlaşılan. Herkese dediğim gibi alacağınız aracı test ederek alın. Bayiilerde mevcut olması gerek 1.4 otomatik corsa. Ardından forumlara bakın ve fabrika verilerinde 0-100km gibi hızlanmaları kıyaslayın. Keşke tatmin olsaydınız.

Çakmaklık konusunda yorum yapamayacağım, aracı alırken bildiğinizi varsayıyorum. Sonradan kolayca ucuza takılabiliyor, Opel'in ilginç satış politikalarından biri. Sizde satın aldığınıza göre başarılı olmuşlar. Genede 3 kuruşluk çakmak ayıp Opele.

Dışa doğru çıkıklık varsa içten vs. kesinlikle bir darbe var. Ve boya dökülmesi gayet normal. Motorun üzerinde birşey varken kaputu mu kapadınız yoksa, size biri çarpıp kaputunuzu katlamıştır, başka seçenek olamaz, kendiliğinden çıktı oluşamaz, boya çatlayıp dökülemez. Renk solması vs. değil ki olay. Ya size hasarlı araç sattılar, siz alırken görmediniz, yada aracınızın o bölümü bir şekilde hasarlı.

Colt ile kıyaslıyorsunuz Corsayı da, burası opel forumu, size coltu kötülemeye bir başlasam çoğu üye getirir devamını. Bence memnuniyetsizliğiniz size özel. Kaput olayı olmasa bu konuyu açmazdınız, o kaputta da %100 hasar var, çıkıntı oluşmaz saçta durduk yere.

Hoşbulduk.Şöyle söyleyeyim,colt kaliteli bir araba değil.Ama corsa da fiyatını kesinlikle hak etmiyo.Tamam,colt uçan teneke ona lafım yok.Corsa 0-100 13 saniye iken,colt 11.

Boya dökülmesinin nasıl olduğunu söyleyeyim,sadece ama sadece arabayı 1 hafta vaktim olmadığından yıkayamadım.haftada 1 yıkarım çünkü.Kuş pisliği gelen yerin boyası kalkmış.pütür pütür bi şekilde dokununca pul pul dökülüyo.Bu normal bi durum değil.İlk aracımda değil bu.Bana göre bu bi rezilliktir,kaç aracımı pis bıraktım böyle bişey olmadı.Üstündeki vernik atsa anlarım.Tazyikli suyla kaç kez araba yıkadım,kalıp halinde boyanın atmasını ilk defa bu araçta yaşadım.Aracı daha aldığım ilk gün,eve getirince o çıkıntıyı farkettim.Araç hiçbi şekilde hasar almadı.

He yine aynı şekilde,daha 10 bindeki aracımın sol park ampulu vurunca yanıyo,bazen hiç yanmıyo :) Şahin mi kullanıyoruz hocam,bu nedi ? size normal geliyo mu 35 küsür bin para verip bunları yaşamak.Bana 0 arabada bunlar hiçte normal gelmiyo

Atmosferik motor + Tam otomatik şanzıman. Bu ikilinin az yakmasını bekleme. Ekonomi amaçlı aldıysan seçimin çok yanlış olmuş. Boya ve park ampülüne gelince normal değil.Banada hasarlı araç satmışlar gibi geldi :(

aynı arabanın dizelini kullanıyoruz. boya dökülmesi ve boyayla ilgili en ufak bir sıkıntım olmadı. hatta arabanın üstüne 3 kattan çamarılık teli düştü sadece 3 noktada küçük küçük göçükler oluştu. allah muhafaza colt'a düşmüş olsa deler geçerdi. hatta boyası bile corsanın o göçük yerler dışında atmadı ufak çizikler var. size büyük bir ihtimalle hasarlı araç sattılar ve boya o yüzden atıyor...

2 aylık toyata corolla araca kuş pisledi ama ne pisledi şöför arkasındaki camın tavanından aşagıya kadar sanki bir bardak asit dökülmüş gibi. o pislik tam bir hafta kaldı orada yıkandıkdan sonra inanmazsınız geçtim boya cama denk gelen yerler dahi pütür pütür buzlu cam olmuş. aracın denk gelen kısımlarında boya yok olmuş ne uygulandı ise nafile adam bu şekilde geziyor. demekki kuştan kuşa fark var bu kuş ne yediyse artık asit işiyor.

Aracı aldığınız bayi ile görüşün, size hasarlı araç satılmış olabilir. Forumda konu ile ilgili bir başka arkadaşın da konusu vardı.

Biraz sonra servise gidicem bakalim ne olacak.bidr sunu merak ediyorum bu araba tam otomatik sanziman,yokuslarda neden kayiyo ?

Ekonomi amacli almadim,zaten annemindr kullanabilecegi rahat bi araba diye otomatik aldik.ama suan kullandigim e46 318i kadar yakiyo

Son düzenleme:
Servis cevabını bekliyoruz

Öncelikle geçmiş olsun,durum kötü elbette..Sıfır araç alırken bile dikkat etmek lazımmış gerçektende..Sizin aracınızın boyasına muhtemelen bir zarar geldi kuş pisliği ile boya çıktı yada hasar vardı boyası bu vesileyle atmış oldu..Not olarak söyleyeyim kuş pisliği arabanın üstünde bir gün bile dursa zararlıdır boyaya..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri