Kumho Kw17 vakumlu...!!!!

cemdigital2003

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
ustalar merhaba bu gün benim vectra ya 2 adet kumho kw 17 ( 195 - 65 -15 H ) vakumlu lastik aldım 180 ytl 6 taksit sizce uygunmu birde daha önce kullanan varmı bu lastikten karda yol tutuşu nasıl ben sadece önlere aldım param olsa 4 tane almak isterdim fakat danıştığım arkadaşlar önden çekişli ve ABS li araçlara önlere takılması yeterli dendi paylaşımlarınız için şimdiden teşekkürler..saygılar...:help:

yeterli diye bir mantık yoktur bence. araba önden çekişli diye sadece ön tekerlere yeni lastik takmanın mantığı olmaz. arabanın dinamiği 4 teker üzerine. ön tekerleri yer ile olan sürtünme katsayısının arka tekerlerle yer arasındaki sürtünme katsayısından farklı olması farklı teker yüklerine neden olur. yani önler tam tutunurken arkalar yeterince tutunmaz. güç nasılsa ön tekere aktarılıyo diye arkalarda güç yok sanılır ancak aracın ataletinin düzgün ilerlemesi de sonuçta arka tekerleklerin yola tutunmasına da bağlı. Önde yeni, arkada eski lastik kullanmak yakıt tüketimini çok azaltmaz, yok tutuşunu da sanıldığı kadar artırmaz.

bende de kumho icepower 195 65 15 var vakumlu kar lastiği karda buzda zorlamazsanız arabayı patinaja düşmüyor yalnız 2 tane taktırmasaymışsınız keşke çünkü frene bastığınızda %90 arka taraf yanınıza gelecek

... yalnız 2 tane taktırmasaymışsınız keşke çünkü frene bastığınızda %90 arka taraf yanınıza gelecek

çok doğru

katılıyorum ve ekliyorum hiçbir araç önden kaymaz

2 lastık takılmaz
arka her asamada one verecektır yada yanlara
bunu onler karlı havada tuttugunda yada buz varken anlarsın ve kazanın en buyugunu yaparsın onler kılıtlenırken arkanın bır kus gıbı sapıttıgına sahıt olursun taktıgın lastık dort mevsım degıl vakumlu o sebepten 7 derecenın altında yumusayacak arkadakılerde radıal oldugundan o derece sertlesecektır..buda dezavantajdır ayrıca
yeme ıcme 2 tane daha al saygılar kazasız gunler..
bu yazdıklarım gercekte olmus bızzat mıchelın alpın lastıklerde yasadım 2 takarak arka one geldı arac 180 derece dondu

babam da kendi arabasında tutar sadece önlere yeter der de ben zorla 4 aldırırım. araba da 99 model hyundai accent gls, teneke zaten.inat ediyor hayır efendim önden çekişli arabada sadece öne taktırsan yeter diyor da dinletmek zor işte.

ustalar tüm yorumlarınız için teşekkür ederim sağolasınız bende 4 lastikten yanayımda inanın 2 taneyi bile çok zorlanarak aldım ellerinizden öper yeni bebeğimiz oldu masrafı çok arkadaşlarım hiç olmazsa 2 tane al önlere tak dediler yoksa benim alacağımdan değil zincirle falan idare ederim diyordum (üzerindeki dört mevsimler daha yeni 1 yıllık falan dişleri çok iyi) anlatılanlar hem mantıklı hemde tecrübe edilmiş katılmamak mümkün değil acaba o 2 taneyide söküp radyalleri gerimi taksam arabanın önünün ayrı arkasının ayrı davranmaması için şimdi kafam karıştı çünki 2 tane daha almam emin olun çok zor bu konuda ve aldığım lastiğin nasıl bir lastik olduğu hakkında görüşlerinizi bekliyorum..saygılar...:help:

aynısından 2 tane daha alana kadar eskileri takıp lazım olursa zincirle devam et bence. tehlikeli durum.

aldıgın lastıge bısey demeyecegm artık asagıda yazdım
ımkanın yoksa uzerındekı 4 takımsa onları kullan daha ıyı enınde sonunda kayacan yada yola cıkmayacan.

Geri