Kumanda

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hkn bcr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar mesajları tam okumadım ama anladığım kadarıyla kumanda mesafesi yarıştırılıyor ama kumandanın uzaktan çekmesi bi avantaj değil dezavantajdır. Yanlışım varsa düzeltin
bir dezavantajı olacagını düşünmüyorum yanlışlıkla açsan bile zaten 20 sn sonra kendiliğinden kapanıyor.Yani ben dezavantajını hissetmedim.

Uzaktan açması iyi, çünkü alışveriş merkezinde geceleyin aç-kapa yerini buluyoruz..Öbür türlü bulunca açılıyor:)

ben 5 . katta oturuyorum araba otoparkta apartmana yaklaşık 20 m. uzakta duruyor. evden arabamı açıp kapatabiliyorum 40 50 m. civarı var sanırım.

Haklısın ben de böyle denemeler yaptım. Normalde 20 m civarı ama 5. kattan felan da alıyo. Acaip bir durum aceba yükseklikle ilgili bir durum mu var anlamadım.

pili azalmıştır belki..

Sen dua et sadece yakindan cektigine. Ben eski arabalarimdan birine oyle 100 metreden cekeni taktirmistim. Arabayi evden calistiriyordum, asagiya inene kadar araba sicacik oluyordu. Bir gun bir baktim, araba calinmis..... SOnradan polisin soyledigine gore scanliyorlarmis adi herifler uzaga sinyal gonderen kumandalari:)

evet uzaktan çekmesi bir dezavantaj bence çünkü bu oto hırsızlarının elinde bir alet varmış bir basıyormuş otoparkta ne kadar araç varsa hepsininkini açabiliyormuş ama mesela bir iki metreden çeken bir araç için ancak yanına gitmesi gerekir o da hırsız için ayrı bir zaman olacağı için uğraşmaz. Bence kesinlikle bir dezavantaj ama avantajlarıda var tabiki.birde bu uzaktan çeken kumandaların frekansları daha fazla olduğu için daha rahat scanlanabiliyor.

Son düzenleme:
hayır öle değil uzundan cekenler arabaya sinyal gönderirken hırsızların parrot a da gönderiyo oda kodu kopyalıyo yakından cekenler ise açmak için yakına gitmek zorundasın o zmanda hırsız senin kodu kopyalayamıyo daha dogrusu sinyalin hırsıza kadar yetişmiyo

yada kopyalamak için sistemi kurup arabanın yanında beklemesi seninde o adamın yanında açma tusuna basman lazım :)

50-60 m bayağı uzun bi mesafe. kitapçıktada 10m civarı yazıyor. benimki yandan 10 metreden alıyor. çaprazda biraz nazlanıyor4-5m falan
Emekli olmadan evvel çalıştığın hastanenin üst katından ( 11 katlı ) otoparktaki aracımın kapısını açabiliyordum. Mesafe 50 metre civarında olabilir. Burada amaç kumandanın araçdaki alıcıyı direk olarak görebilmesi. Dikey (yüksekten) konumda bu mesafeden açılan kapılar yatay konumda, önünde engeller olduğundan alıcıyı net göremediğinden açılmıyordu. Bazı ustaların kumanda alıcısından radyo antenine bir hat çektiklerini, bunun da algılamayı kuvvetlendirdiğini duymuştum.

benim araç kumandam da aracın dibinden bile işlevini yerine getirmiyordu.pili yeni olduğu halde..içini söktüm.bazı lehimleri yerinden kopmuş tam temas etmiyordu..çok ince bir iş gerektirdiği için şimdilik burada yaptıramıyorum..sende de böyle bir problem olabilir..

Pil kaça değişir acaba 2001 zafira

Geri