kullandığm yağ doğru yağ mı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan beycan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

beycan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merabalar bi konuda yorumlarınızı rica edicem. bugün 2007 model 70 bindeki corsa cdti aracımı bakıma götürdüm. araçta muhtemelen hep 5-30 kullanıldı ben alana kadar. forumdaki tavsiyeler üzerine mobil 0-40 new life yağ aldım ustaya gittim. usta bu araca 5-30 yağ koyalım diye aşırı ısrar etti. gürültünün bi süre sonra çok artacağından ve aşınmanın artacağından bahsetti. hatta yatak sararsa demedi deme diye belirtti tabi 0-40 ı koyduk ısrarlarına aldırış etmedim. ama aklıma takıldı ustanın söylediklerinde doğruluk var mı?.. bi de acaba bundan sonra hep 0-40 la mı devam etmeliyim 0-30 a geçince bi sıkıntı olur mu? şimdiden cevaplar için teşekkürler..

ben katalogda ne yazar bilmem ama 1.3 m.jet makinayı bildiğim kadarıyla söyleyebileceğim,bu zamana kadarki aşınmasıyla 0 yağ arabana ince gelir diye düşünüyorum...
yağı yaksa gene iyi güzel yağlama yapamayıp zarar verme ihtimali var,heleki sıcak havada..
ustaya biraz kulak verebilirsin...
istersen kısa süreli bu yağı kullanıp hemen değiştirerek makinanın içininde çalkalanmasını sağlayabilirsin...

hafif bi pişmanlık geldi şu an. içinin çalkalanması derken ne demek istediğini anlamadım ama

hafif bi pişmanlık geldi şu an. içinin çalkalanması derken ne demek istediğini anlamadım ama
yani o yağı kısa süreli kullanacağın için makina ve karter içinde kalan eski yağında tamamı boşalmış olur,bir nevi çalkalanma gibi...

Kafaya takma kullan, asıl sorun ince yağa yatakları alıştırdıktan sonra kalına geçmede olur.

954fireblade katalog deyince mobil1 in sitesinden baktım 0-40 new life gözüküyo. ben de yarın gidip 5-30 la değiştirmek yerine 0-40 la mı devam etsem bilemedim..

Sayın Beycan,
sizin aracın yağı 5w30 0w40 arasıdır,şimdi 70bin km boyuna 5w30 kullandınız,bir alta gitmeinzde sorun olmaz zaten aracınıza izin verilmiştir,Ben size kafaya takmayın dedim asıl sorun motoru kalına alıştırıp inceye geçme değil inceden kalına geçmede dedim,
tekrar ediyorum içiniz rahat etsin sorun yok

954fireblade katalog deyince mobil1 in sitesinden baktım 0-40 new life gözüküyo. ben de yarın gidip 5-30 la değiştirmek yerine 0-40 la mı devam etsem bilemedim..
mesele yatak sardırmak değil,silindirde segmanlarda grapaj yapar,yağ pompası bile kalın yağa alıştıktan sonra 0 yağ su gibi gelme ihtimali yüksek,5w veya daha yükseğe göre üst tarafa kolay yağ basamayacağı ve sağlıklı yağlama yapamayacağı kanaatindeyim,baştan beri 0/40 görmeyen hatta eminimki 10/40 bile kesinlikle konulmuş diye düşünüyorum o arabaya..

anladım abi çok saol bu mantıklı kalına geçmedikçe sıkıntı yok tamamdır.

umarım eski sahibi 10-40 kullanma vicdansızlığını yapmamıştır

Geri