- Konuyu Başlatan
yazacaklarima başlamadan önce "yok sen şunu söyledin, ben bunu söyledim" gibi karşilikli atişmalar ve bu tip muhabbetlerden hiç hoşlanmama rağmen bunlari yazmak zorunda olduğumu, işin kelime anlamlarina kadar inerek yorum yapildiğini gördükten sonra bu yorumu yaptiğimi belirtmek isterim.kronık sözcüğü evet uzun süre çozüm getirilemeyen ve birden fazla arabada olan problemlerdir.bir arabada olan problem kronık değildir.
Daha önce yazima başlarken bu forumda hiç rastlamadiğimi belirttim. Boşuna konuşmuyorum arkadaşim opis e gide gele artik ustalarla taniştik. Onlarla konuşmalarimiza istinaden birden fazla araçta olduğunu ben zaten biliyorum ama forumda bu problemle karşilaşan yok mu diyorum. Araci aldiğim ağustos ayindan itibarende bu problemlerle uğraşmaktan canimin sikildiğindan bahsediyorum. (amacim ne opel i kötülemek ne de başka bişey. Bende 2000 yilindan beri opel kullaniyorum ve son zamanda çikan opellerin eski kalitesinde olmadiğini, işçilik ve kullanilan malzeme anlaminda iyiye gitmediğinden bahsediyorum )
amacimiz paylaşimsa eğer ben başimdan geçenleri ve sikintilarimi paylaşiyorum. Ama dikkat ediyorumda arkadaşlar aralarda ki kelimeleri alip kendilerine malzeme edinip daha sonra da bilgiçlik boyutunda yorumlar yapiyor. Yok kronik in anlami tek araçta olursa olmazmişda yok bilmem neymişde. Başiniza gelmediği için bilemezsiniz.
En son opis e gittiğimde birkaç araçta daha bu problemle karşilaşildiğini, montaj vidalarinin iyi sikilmadiğindan ve zamanla bagajin dengesiz kapanip kiliti bozduğundan söz edildi. (kaporta bölümünde konuştuğum ustanin söyledikleridir ki ayrica her yeni gelen araç için istanbul da eğitim gördüklerini ve yeni astralarda bu tip problemlerin görüldüğünü ekledi)
bunun dişinda araç kabülün devaminda olan bölümdeki ustaya da ön konsolden ses geliyor dediğimde direk olarak direksiyon arkasinda ki plastiği söküp göstergenin vidalarini sikiştirdilar, direksiyonun altinda ki plastik kapağin ayaklarina çift tarafli bant yapiştirip sikiştirdilar ve tavan lambasinin arka kapağini açip içinde ki kablolari sabitlediler.(ben sesin nereden geldiğini daha tam çözememişken bu şekilde direk olaya müdahale etmelerini sorduğumda ise abi bu araçlarda bu kisimlarda bu tip esnemeler var ve direk o kisimlara müdahale ediyoruz dediler - yani birden fazla araçta bu sorunun olduğunu söylediler) bu kriterlere göre umarim sizlerin kronik tanimlamasina uymuştur.
Başima gelenleri en iyi niyetimle sizlerle bu kadar açik ve en ince ayrintisina kadar paylaşmaya çalişirken sizlerden bu tip yorumlar gelmesi inanin canimi çok sikiyor. Baştan beri bu foruma iyi niyetle bişeyler katabilmek ve iyi bir paylaşim sağlayabilmek adina yorum yapmaya çalişiyorum. (ki zaten mesaj sayimdan da anlaşilacaği üzere) birkaç arkadaşiminda dediği gibi bu forum bence forum olmaktan ve paylaşim anlayişindan uzaklaşmiş ve insanlarin birbiri ve paylaşimlari hakkinda anlamsizca yorum yaptiği, birbirleriyle uğraştiği bir yer haline gelmiş. (eskiden daha çok bilgi paylaşimi olurdu anlaminda söylüyorum) sirf bu yüzden artik bende ayrilmayi iyiden iyiye düşünmeye başladim ya hadi hayirlisi...
Son düzenleme: