Kronik bagaj kilit motoru problemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sertcan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
kronık sözcüğü evet uzun süre çozüm getirilemeyen ve birden fazla arabada olan problemlerdir.bir arabada olan problem kronık değildir.
yazacaklarima başlamadan önce "yok sen şunu söyledin, ben bunu söyledim" gibi karşilikli atişmalar ve bu tip muhabbetlerden hiç hoşlanmama rağmen bunlari yazmak zorunda olduğumu, işin kelime anlamlarina kadar inerek yorum yapildiğini gördükten sonra bu yorumu yaptiğimi belirtmek isterim.

Daha önce yazima başlarken bu forumda hiç rastlamadiğimi belirttim. Boşuna konuşmuyorum arkadaşim opis e gide gele artik ustalarla taniştik. Onlarla konuşmalarimiza istinaden birden fazla araçta olduğunu ben zaten biliyorum ama forumda bu problemle karşilaşan yok mu diyorum. Araci aldiğim ağustos ayindan itibarende bu problemlerle uğraşmaktan canimin sikildiğindan bahsediyorum. (amacim ne opel i kötülemek ne de başka bişey. Bende 2000 yilindan beri opel kullaniyorum ve son zamanda çikan opellerin eski kalitesinde olmadiğini, işçilik ve kullanilan malzeme anlaminda iyiye gitmediğinden bahsediyorum )

amacimiz paylaşimsa eğer ben başimdan geçenleri ve sikintilarimi paylaşiyorum. Ama dikkat ediyorumda arkadaşlar aralarda ki kelimeleri alip kendilerine malzeme edinip daha sonra da bilgiçlik boyutunda yorumlar yapiyor. Yok kronik in anlami tek araçta olursa olmazmişda yok bilmem neymişde. Başiniza gelmediği için bilemezsiniz.

En son opis e gittiğimde birkaç araçta daha bu problemle karşilaşildiğini, montaj vidalarinin iyi sikilmadiğindan ve zamanla bagajin dengesiz kapanip kiliti bozduğundan söz edildi. (kaporta bölümünde konuştuğum ustanin söyledikleridir ki ayrica her yeni gelen araç için istanbul da eğitim gördüklerini ve yeni astralarda bu tip problemlerin görüldüğünü ekledi)

bunun dişinda araç kabülün devaminda olan bölümdeki ustaya da ön konsolden ses geliyor dediğimde direk olarak direksiyon arkasinda ki plastiği söküp göstergenin vidalarini sikiştirdilar, direksiyonun altinda ki plastik kapağin ayaklarina çift tarafli bant yapiştirip sikiştirdilar ve tavan lambasinin arka kapağini açip içinde ki kablolari sabitlediler.(ben sesin nereden geldiğini daha tam çözememişken bu şekilde direk olaya müdahale etmelerini sorduğumda ise abi bu araçlarda bu kisimlarda bu tip esnemeler var ve direk o kisimlara müdahale ediyoruz dediler - yani birden fazla araçta bu sorunun olduğunu söylediler) bu kriterlere göre umarim sizlerin kronik tanimlamasina uymuştur.

Başima gelenleri en iyi niyetimle sizlerle bu kadar açik ve en ince ayrintisina kadar paylaşmaya çalişirken sizlerden bu tip yorumlar gelmesi inanin canimi çok sikiyor. Baştan beri bu foruma iyi niyetle bişeyler katabilmek ve iyi bir paylaşim sağlayabilmek adina yorum yapmaya çalişiyorum. (ki zaten mesaj sayimdan da anlaşilacaği üzere) birkaç arkadaşiminda dediği gibi bu forum bence forum olmaktan ve paylaşim anlayişindan uzaklaşmiş ve insanlarin birbiri ve paylaşimlari hakkinda anlamsizca yorum yaptiği, birbirleriyle uğraştiği bir yer haline gelmiş. (eskiden daha çok bilgi paylaşimi olurdu anlaminda söylüyorum) sirf bu yüzden artik bende ayrilmayi iyiden iyiye düşünmeye başladim ya hadi hayirlisi...

Son düzenleme:
Özgür abi açıklaman harika olmuş. kesinlikle sana katılıyorum. ufak şeylere takılıp tartışma yaratmak, karşısındakinin ne demek istediğini inatla anlamamak, pat diye opel e hakaret ediyomuşuz gibi tepki görmek, eskiklikleri paylaşırken de opel e hakaret ediyomuşuz gibi, aşağılıyormuşuz gibi tepki görmek adet haline geldi. umarım bu tip konularda herkes daha anlayışlı davranır ve olaya opel i aşağılamak değilde problemleri paylamak gidermek gözüyle bakılır

http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=35071

Özgür bey aynı konu başlığı yine size ait. Hali hazırda bu konuyla ilgili bir mesajınız varken, yenisini niye açıyorsunuz? Üstelik yukarda linki verilen konunuza tam 45 cevap verilmiş, yani ilgilenilmemiş de değil.

Kaldı ki, bu forum, Türkiye'nin belki de en büyük Opel platformu. Sizin bahsettiğiniz problemi iyi niyetle açtığınıza hiç şüphem yok, ancak "bu problemi yaşayan yok mu?" diye kaçıncı kere soruyorsunuz ve görüyorsunuz ki sorunuzun cevabı "yok".

Kelime seçiyorsunuz demişsiniz, ama kronik sözünü yanlış kullandığınızı da lütfen kabul edin. Söylenenler gibi, kronik çözülemeyen, sürekli tekrar eden ve birden fazla otomobilde görülen bir hatadır. Sizin konuyu isimlendirdiğiniz bagaj kapağı arızası, en azından bu forumda, bir tek sizde var ise, bunu kronik olarak isimlendirmek, hele ki bunu konu başlığı yapmak ne derece doğrudur, ve bir çok Opel kullanıcısının takip ettiği bu forumda ilgili kişileri ne derece doğru yönlendirmektir?

Elbette can sıkıntınızı anlıyorum, ancak sanki biraz da sadece sizin aracınızda çıktığı için bu problem biraz fazla kızgın ve alıngansınız. Öyle ki, size "bakın sadece bizim araçlarda yok, her araçta bu tip ufak tefek arızalar olabiliyor" imalı mesajlar yazılsa bile "bana ne honda'dan, vw'den" diye ters cevaplar veriyorsunuz, sizin iyi niyetinize ne kadar inanıyorsam, bu arkadaşların da iyi niyetine aynı şekilde inanıyorum, kimsenin sizi rencide etmek gibi bir kaygısı olduğunu da düşünmüyorum.

Gitme konusunu ise hiç kabul etmiyorum, herkes burada birşeyler paylaşmaya çalışıyor, sizi de burada sürekli yazar olarak görmekten eminim herkes keyif alacaktır.

Son düzenleme:
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=35071

Özgür bey aynı konu başlığı yine size ait. Hali hazırda bu konuyla ilgili bir mesajınız varken, yenisini niye açıyorsunuz? Üstelik yukarda linki verilen konunuza tam 45 cevap verilmiş, yani ilgilenilmemiş de değil.

Kaldı ki, bu forum, Türkiye'nin belki de en büyük Opel platformu. Sizin bahsettiğiniz problemi iyi niyetle açtığınıza hiç şüphem yok, ancak "bu problemi yaşayan yok mu?" diye kaçıncı kere soruyorsunuz ve görüyorsunuz ki sorunuzun cevabı "yok".

Kelime seçiyorsunuz demişsiniz, ama kronik sözünü yanlış kullandığınızı da lütfen kabul edin. Söylenenler gibi, kronik çözülemeyen, sürekli tekrar eden ve birden fazla otomobilde görülen bir hatadır. Sizin konuyu isimlendirdiğiniz bagaj kapağı arızası, en azından bu forumda, bir tek sizde var ise, bunu kronik olarak isimlendirmek, hele ki bunu konu başlığı yapmak ne derece doğrudur, ve bir çok Opel kullanıcısının takip ettiği bu forumda ilgili kişileri ne derece doğru yönlendirmektir?

Elbette can sıkıntınızı anlıyorum, ancak sanki biraz da sadece sizin aracınızda çıktığı için bu problem biraz fazla kızgın ve alıngansınız. Öyle ki, size "bakın sadece bizim araçlarda yok, her araçta bu tip ufak tefek arızalar olabiliyor" imalı mesajlar yazılsa bile "bana ne honda'dan, vw'den" diye ters cevaplar veriyorsunuz, sizin iyi niyetinize ne kadar inanıyorsam, bu arkadaşların da iyi niyetine aynı şekilde inanıyorum, kimsenin sizi rencide etmek gibi bir kaygısı olduğunu da düşünmüyorum.

Gitme konusunu ise hiç kabul etmiyorum, herkes burada birşeyler paylaşmaya çalışıyor, sizi de burada sürekli yazar olarak görmekten eminim herkes keyif alacaktır.
1.evet bende farkındayım, hatta bu konununda altında görünüyor. 45 mesajlı daha önce açtığım (yani anlayacağınız daha önce konuyu açtığımın farkındayım bir kez daha söyleyeyim) konuda yorum yapan kişilerin konuştuklarına tekrar bir bakın allah aşkına. (amacım anlamsız tartışmalara girmek değil hiçbir zaman asla ve asla sevmediğim bir durum ama bazı arkadaşlarım söylediklerimi inatla anlamamakta ve konuyu başka yerlere çekmekte)bu arada 2. kez açmamın sebebini oturup bir kere düşünmüş olsanız şu inatla anlamadığınız "bence" kronik lafının aracın yeni olması dolayısıyla bu tip sorunların yavaş yavaş ortaya çıktığını, OPİS te bu sorunla daha önce birkaç defa daha karşılaşıldığını (ama forumda başkasının başına gelip gelmediğini merak etmemden ve benim bu sorunuma motorda değişse hala bir çözüm bulunamamış olması dolayısıyla bana göre "kronik" olmasından dolayı) ve bu yüzden tarafımdan 2. kez açılmış olmasını anlardınız sanırım.

2.ben de farkındayım bu forumun Türkiye'de ki en büyük ve düzeyli forumu olduğunun. öyle olmasaydı zaten burada olmazdım ama son zamanda bakıyorumda bilgi paylaşmak yerine birbirini paylamaya döndü ki bu da çok can sıkıcı. aracımın bu sorunu çözülmediği sürecede bu forumda arkadaşları bilgilendirmek ve başka kaç kişinin daha başına geldiğini belki 100 defa daha soracağım, ilgilenirsiniz ya da ilgilenmezsiniz ki bu sizin seçiminiz.

3.yorum yapmadan bilgilenmeniz açısından sözlük anlamlarını bir defa daha kontrol etmenizi tavsiye ediyorum size. bu forumda bir başkasının başına böyle bir olayın gelmediği başka araçlarda da olmadığı anlamına gelmez ki konuyla ilgili olarak OPİS' te bu sorunla birden fazla aracın geldiğini her defasında belirtiyorum. (diğer arkadaşlarımında başına gelebilir ki ustaların söylediklerini bir önce ki yazımda dediğim gibi civataların iyi sıkılmamasından dolayı kilit motorunun kısa sürede arıza yaptığını, hatta birkaç araçta da bagajın serviste uğraşılsada çok zor açıldığını yazdım) dediğim gibi bu forumda olmamış olması gerçeği değiştirmeyecek olup, bu olayı konu başlığı yapmış olmamın kimseyi ilgilendireceğini düşünmüyorum. kimseye yalan borcum yok arkadaşım eğer bu sorunla bir tek benim uğraştığımı ve insanları yanlış yönlendirdiğimi düşünüyorsanız, gidersiniz bir servise hatta mümkünse OPİS e işin gerçeğini öğrenirsiniz.

4.size diyorum ki üstüne bastıra bastıra OPİS ten öğrendiğim kadarıyla bu olayla uğraşan bir tek ben değilim. (birkez daha belirtiyorum, bilmem anlıyormusunuz ???) ayrıca ne kızgın ne de alınganım öyle bir duruma geldi ki resmen ben insanları yanlış yönlendiriyormuşum ve sanki opel i karalamaya çalışıyormuşum gibi bir durum ortaya çıkıyor ki asla böyle şeylerle işim olmaz. bu durum karşısında da sürekli bu yazdıklarımın ne anlama geldiğini en açık yüreklilik ve basite indirgemeye çalışarak doğru düzgün sizler tarafından anlaşılması ve gereksiz yere konuların anlamsız yorum, karşılıklı söz hakkı doğacak şekilde ve suçlamalarla uzatılmaması gerektiğini düşünüyor ve sonuna kadar savunuyorum. bana ne vw den ve honda dan derken ise; ben alman arabası ve özellikle de opel i tercih ediyorum ki 2000 yılından beri opel kullanıcısıyım. burada demeye çalıştığım diğer markaların ne yaptığı beni ilgilendirmiyor.olabilir onlarda da sorun olabilir ama ben opel aldım. beni ilgilendiren opel in herkesinde kabullendiği üzere kalitesinin git gide düştüğüdür.( ya kaput altı keçesini kaldırmanın ne anlamı var. sorduğumda dizellere koyuyor benzinliye koymuyorlar oluyor bu nasıl bir mantıktır ya. G kasada var ama bu araçta yok mesela. fiyatını sorduğumda ise 450,00 YTL istediler ki yuh artık dedim.opis te de G kasanın işçiliğinin daha iyi olduğundan bahsediliyor ki bir önce ki aracım 2001 1.4 gl idi, bende G kasayı kullandım katılıyorum.) amacın rencide etmek olmadığının bende farkındayım ama bu şekilde sizler tarafından yanlış anlaşılmak canımı sıkıyor ve sizlere sürekli açıklama yapmak zorunluluğu hissediyorum.

5.gitme konusunda ise; yukarıda da dediğim gibi bu forumu seçmemin sebebi kaliteli ve düzeyli bir forum olmasıdır. ama son zamanda gördüğüm kadarıyla paylaşımlar çok azalmış ve neredeyse olay messenger a dönmüş durumda. sürekli karşılıklı olarak sen şunu dedin sen bunu yaptın gibi suçlayıcı muhabbetler dönüyor. ( bu arada birçok şeyi deneyip, yapan, anlatan ve bir şeyler için uğraşan arkadaşlarımı tenzi ediyor ve kendilerine buradan tekrar tekrar teşekkürlerimi ve minnet duygularımı sunuyorum. bahsini ettiğim arkadaşlar sayesinde (sorumluluk bilinci ve diğerlerinin karşısına çıkabilecek sorunları bana ne demeden paylaşan veya çözmeye çalışan arkadaşlardır bahsettiğim) Türkiye şartlarında mal sahibi olmuş olmanın ve satış sonrasında ki ilgisizliklerin sonucu kendimi asla yalnız hissetmiyorum ama son zamanda bu paylaşımlar azaldı arkadaşlar. ANLATTIKLARIMI UMARIM ANLAMIŞSINIZDIR....

Son düzenleme:
Özgür abi açıklaman harika olmuş. kesinlikle sana katılıyorum. ufak şeylere takılıp tartışma yaratmak, karşısındakinin ne demek istediğini inatla anlamamak, pat diye opel e hakaret ediyomuşuz gibi tepki görmek, eskiklikleri paylaşırken de opel e hakaret ediyomuşuz gibi, aşağılıyormuşuz gibi tepki görmek adet haline geldi. umarım bu tip konularda herkes daha anlayışlı davranır ve olaya opel i aşağılamak değilde problemleri paylamak gidermek gözüyle bakılır

çok teşekkür ederim arkadaşım. umarım diğer arkadaşlarda senin kadar konulara ilgili ve gerçekçi yaklaşır, anlayış gösterir ve birşeyleri sadece yapmış olmak için ya da kendi işine geldiği gibi anlamaktan vazgeçerek çözüm üretmek için çaba sarf eder. ilgine, anlayışına ve alakana tekrar tekrar teşekkür ederim. :):):):):)

Son düzenleme:
Sertcan bey..

Kusura bakmayın.. Anlamıyoruz biz..

Ha, bu arada. Eski VW Polo'da dünya problemle karşılaştım, ki ne saçma problemlerdir tahmin bile edemezsiniz, her servise gidişimde, "eee bu Polo'ların klasik sorunu" demişlerdi. Bir tek problemim olmadı ki, "ya ilk defa görüyoruz" yada "Allah allah nadir arızalanır bu" desinler.. Çoğu da nihai bir çözüme ulaşamamıştı.

Nasıl klasik sorunlarsa bunlar, herkeste var, ve lakin çözülemiyor!! Her servis ustasının dediğine inanmasanız keşke..

arkadaşlar birde şöyle düşünün bir fabrikanın üretim bandından aynı model binlerce araç çıkıyor bunlardan 2-3 tanesi yada 5 tanesi aynı sorundan dolayı o servisteki ustaya geliyorsa adam bunu kronik her modelde olan bir sorun olarak algılıyor ve müşterilerini de bu şekilde yanlış bilgilendirebiliyor oysaki sadece o servisin olduğu ili baz alacak bile olsanız aynı şehirde bu soruna sahip olmayan yüzlerce araç var ancak usta o gelen 5 aracı baz alarak böyle bir açıklama yapabiliyor.

ben opel astra 1.3 enjey aldım
daha alalı 4 gün olmadan arka bagaj kilidim sorun çıkardı
uzaktan kumanda ile bagajı açtım fakat kapanmadı. servise götürdüm tekrar uzaktan kumanda ile açıp kapattı ve kilit tekrar çalıştı ama bu arıza sürekli oluyor. garantiden değişeceğini söyleyen serviste tabii ki parça yoktu, sipariş geçtiler. servisde zaten yedek parça bulunması diye bir şey yok. hala beklemedeyim :(
bu servisleri ticaret bakanlığına şikayet zamanı geldi gibime geliyor ...bildiğim kadarı ile servisler kanunen yedek parça stoğu yapmak zorundalar.
bizim vakit kaybetmemiz onlar içimn pek önemli değil yeterki onlar para kaybetmesin..
renosuda, hondası da opeli de bir bu konuda ...

Geri