Kredi borcu arabaya kasko zorunlumu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan maxwell
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Diyelimki yaptırmadın ,banka ne yapacak ,arabaya el mi koyacak.Bir de borcunu ödemeye devam ediyorsun bankaya.Bu nasıl mantık ki?

senin durumunu en iyi krediyi aldığın banka bilebilir onlara sor bence.ama ilk arabayı alırken kaskoyu zorunlu tutmalar bence gayet mantıklı bir hadise

tabiki borcunu ödeyeceksin,zaten ödemesende ödettirirler.

nasıl ödettiriler abi sana bi örnek verim kredi olayında hiç sigorta olmasaydı örnek kaza yaptın araba pert sende pert oldun belin kırıldı çalışamıyosun nolacak...banka zaten bu sigortalarla kendi parasını garantiye alıyo arabaya bişey olmasa bile sana bişey olsa bile ferdi kaza sigortasından senin kalan borcunu belli yüzdeler oranında alıyo mesela bacagan kırıldı teminatı %25 kalan borcunun %25 ini alıyo sigortadan sende kendini düzeltene çalışır duruma gelene kadar sıkıntıya düşmüyosun...

nasıl ödettiriler abi sana bi örnek verim kredi olayında hiç sigorta olmasaydı örnek kaza yaptın araba pert sende pert oldun belin kırıldı çalışamıyosun nolacak...banka zaten bu sigortalarla kendi parasını garantiye alıyo arabaya bişey olmasa bile sana bişey olsa bile ferdi kaza sigortasından senin kalan borcunu belli yüzdeler oranında alıyo mesela bacagan kırıldı teminatı %25 kalan borcunun %25 ini alıyo sigortadan sende kendini düzeltene çalışır duruma gelene kadar sıkıntıya düşmüyosun...
abi o zaman bankaya teminat gösteririz olur biter.banka sonuçta kredi verirken teminata göre tüketici kredisi vermiyor mu.Yani kredi çektiğimde diyelimki 5 000 tl ,kefil istiyor.O zaman benim hiçbir sigortamda yok.Bu durumda nasıl alacak iş göremez olursak.yani bankanında riske ettiği bir durum var öyle değil mi?

Bu insiyatif kime ait şimdi bankayamı yani?Zorunlu olması ile ilgili herhangi bir resmi yazı nerede sizce?O zaman bana banka demeliydi yada 2 yılık yada kredi borcu süresi kadar kasko yaptır demeliydi krediyi alırken.
Bu kasko meselesi teminat aslında.Ben şimdi kaskoyu yaptırmamakla bankaya teminat vermemiş oluyorum eğer araç pert olursa öylemi?Sonuçda kredi borcumun yarısından fazlasını ödedim.He şunada karışabilir mi 'ne kadar teminatlı kasko yaptıracagıma?'
Bilemiyorum artık ben sadece yaşadığım bi olayı aktardım işin hukuki tarafını araştırmadım ... :rolleyes:

Arkadaşlar ben bankacıyım...Gerek yok....zaten senin elementer sigortan var kaza anında sana dünyanın parasını zaten sigorta şirketin verecek.Teminatlarınızı iyi okuyun hem ferdi sigortanızın hemde aracınızın sigortasının olduğunu unutmayın kaldı ki o paralarla 2 adet araba parası ödersin...param yok kardeşim arabamı almışım 2. yılında işlerim yolunda değil sadece kredi taksitini ödeyebiliyorum napacak şimdi arabayı mı alacak?Gelsin alsın hadi...

Arkadaşlar ben bankacıyım...Gerek yok....zaten senin elementer sigortan var kaza anında sana dünyanın parasını zaten sigorta şirketin verecek.Teminatlarınızı iyi okuyun hem ferdi sigortanızın hemde aracınızın sigortasının olduğunu unutmayın kaldı ki o paralarla 2 adet araba parası ödersin...param yok kardeşim arabamı almışım 2. yılında işlerim yolunda değil sadece kredi taksitini ödeyebiliyorum napacak şimdi arabayı mı alacak?Gelsin alsın hadi...

Yani yaptırmaya gerek yok mu?
İki sigortan var demekle neyi kasdettin anlayamadım...

Yürü be kim tutar seni Emre ... :) :good: :alkis:

Yürü be kim tutar seni Emre ... :) :good: :alkis:

hahahahaha :) yok be abi maksat bilgi olsun :)

hocam 2 sigortadan kastım birisi sen kredi çekerkenki şahısa yapılan ferdi kaza sigortası diğeri de aracın trafik sigortası...mesela Trafik Sigortasının Poliçesinden bakabilirsin sürekli sakatlık halinde ne kadar veriyormuş...yada vefatın dahilinde gibi...

hahahahaha :) yok be abi maksat bilgi olsun :)

hocam 2 sigortadan kastım birisi sen kredi çekerkenki şahısa yapılan ferdi kaza sigortası diğeri de aracın trafik sigortası...mesela Trafik Sigortasının Poliçesinden bakabilirsin sürekli sakatlık halinde ne kadar veriyormuş...yada vefatın dahilinde gibi...
trafik sigortası ve ferdi ölüm sigortası var evet...

öncelikle kredi alınca arabaya haciz değil erhin koyarlar...haciz tamamen farklı bir olay...

ikincisi, kredi sözleşmenizi okumanızı tavsiye ederim orada ne gibi koşullar yazıyor. Eğer sözleşmede kasko yapmayı taahhüt ediyorsanız ve de bunu yapmazsanız bankanın rehni paraya çevirmesini kabul ettiğinize dair bir bildirimde bulunuyorsanız gelir ve alırlar:)

Geri