Kredi borcu arabaya kasko zorunlumu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan maxwell
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

maxwell

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar kredi borcu olan bir araca kasko yaptırmak zorunlumudur...Kasko şirketi zorunlu olduğunu söylüyor,yoksa kredi alınan banka arabayı yedieminli bir park alanına çekerlermiş...
Acil bilgi verirseniz sevinirim..Tşk..

Zorunludur çünkü kredi alan kişi borcunu ödeyemezse banka arabaya el koyar , tahsilatını yapar ama arabının başına bir iş gelirse nereden yapsın tahsilatı. bu yüzden bankacılar kredi verdikleri aracı mutlaka tam kasko güvencesine alırlar.

bu her bankada böyledir...banka krediyi kullandırır arabana haciz koyar ve kaskoyu zorunlu koşar nedeni aracın pert olması durumun kalan borcun tahsil edilmesi veya kaza durumu oldugunda senin kredi taksitlerinde bir gecikme ve ödememe gibi bir duruma düşmemen için kasko zorunludur ayrıca her banka zaten aracın kaskosunu kendi bünyesinde yapar ama istege baglı olarak sen dışardada yaptırablirsin...bunlara ek olarak banka sana ferdi kaza sigortası yapar ama bu poliçe sana ulaşmaz şubede kredi dosyanın içinde kalır bu sigortanın amacıda senin herhangi bir şekilde kaza geçirmen iş kazası trafik kazası vb. ve herhangi bir terör olayına maruz kalman sonucu sakat veya yaşam kaybı olması sonucunda banka kalan borcunu sigorta şirketinden alır...sanırım yeterli olmuştur...

Aracımın borcu 10000 TL kaldı ,değeri 20000TL ve ilk yıl kasko yaptırdım bu ikinci yılı.Yine de yaptırmak zorundamıyım?

kredi aldığın banka ile görüş onlar muhtemelen senin adına yaptırıyorlar ender olarak unutabiliyorlar arkadaşımda kredi ile aldı banka yapmayı unutmuştu . o da başka bir şirketten kendisi yaptırdı.

kasko yaptırmak zorunlu.ayrıca kaskosuz binme bence yaptırsan iyi edersin...

Aracımın borcu 10000 TL kaldı ,değeri 20000TL ve ilk yıl kasko yaptırdım bu ikinci yılı.Yine de yaptırmak zorundamıyım?

arkadaşım ilk yıl kaskonu nereye yaptırdın eger kredi aldıgında bankaya yaptırdıysan onlar kaskonun yenilemesini yaparlar ve hesabından düşerler veya kredi kartına taksite baglarlar...ama yok sen kaskonu dışarda bir yere yaptırdıysan yine gidip o yerden kaskonu yenileyeceksin...arabanın borcu bitene kadar yani ruhsattaki hacizlidir yazısı kalkana kadar kasko zorunlu...dedigim gibi eger ilk sene kaskonu banka yaptıysa yenilemesinide banka yapar...nerden biliyosun dersen ben bu işi yapıyorum :D

Malesef zorunlu :(

İlk yıl krediyi aldığım banka (TEB) kaskoyu da yapmıştı.Ama kasko süresinin dolmasına 1 hafta falan kala beni telefonla arayarak ''Bu yıl kaskonuzu yenilemek zorunda değilsiniz;ister bizden,ister başka şirketten yaptırabilirsiniz,ama yaptırmayadabilirsiniz tercih sizin'' dediler.Ben de sinir oldum ve yaklaşık 3 ay falan kaskosuz bindim aracıma.Bu arada hala kredi borcum devam ediyor ve ruhsattaki araç rehinlidir ibaresi mevcut.En nihayetinde yine içim rahat etmedi ve gittim Anadolu Sigorta dan full kasko yaptırdım ...

İlk yıl krediyi aldığım banka (TEB) kaskoyu da yapmıştı.Ama kasko süresinin dolmasına 1 hafta falan kala beni telefonla arayarak ''Bu yıl kaskonuzu yenilemek zorunda değilsiniz;ister bizden,ister başka şirketten yaptırabilirsiniz,ama yaptırmayadabilirsiniz tercih sizin'' dediler.Ben de sinir oldum ve yaklaşık 3 ay falan kaskosuz bindim aracıma.Bu arada hala kredi borcum devam ediyor ve ruhsattaki araç rehinlidir ibaresi mevcut.En nihayetinde yine içim rahat etmedi ve gittim Anadolu Sigorta dan full kasko yaptırdım ...
Bu insiyatif kime ait şimdi bankayamı yani?Zorunlu olması ile ilgili herhangi bir resmi yazı nerede sizce?O zaman bana banka demeliydi yada 2 yılık yada kredi borcu süresi kadar kasko yaptır demeliydi krediyi alırken.
Bu kasko meselesi teminat aslında.Ben şimdi kaskoyu yaptırmamakla bankaya teminat vermemiş oluyorum eğer araç pert olursa öylemi?Sonuçda kredi borcumun yarısından fazlasını ödedim.He şunada karışabilir mi 'ne kadar teminatlı kasko yaptıracagıma?'

Geri