kontak zor dönüyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan deluxe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

deluxe

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
combo aracımın kontağını takıp döndermeye çalışınca zor dönüyor takılıyor falan iğrenç bir durum ortaya çıkıyor. Nasıl düzeltebilrim bunu?

Direksiyonun kilitlenmediğine dikkat edin , birde kontağı çevirirken direksiyonu sağ ve sola döndürerek çalıştırın.

pas sökücü sıksam işe yaramaz mı?

Bence söktürüp bir baktır, orası öyle kolayca paslanacak bir yer değil. Yarın bir gün yolda kalıp rezil olmaktansa baktırmanda fayda var. Hem kilitler öyle rast gele yağlanmaz, yağ tozu toprağı daha kolay toplar.

abi normal yağlar dediğiniz gibi tozu toprağı topluyor ama bu wd40 da böyle bişey olmuyor. bence güvenle kullanabilirsiniz.

Aynı sorun bende de oldu. Anahtarcıya gidip kontak kilidini söktürmen ve şifresini temizletmen lazım. Pahalı bir işlem değil. Ancak vakit kaybetmeden yaptırmanda fayda var. Çünkü bir süre sonra anahtar hiç dönmüyor ve zorladıkça da kilide zarar verirsin. Bu arada her anahtarcı yapmıyor bu işi, imobilizer tamiri yapabilen bir anahtarcıya gitmelisin.

benim aracımada olmuştu sıvı yağ sıktım ve düzeldi sonrada hiçbir sıkınıtı çekmedim.

abi normal yağlar dediğiniz gibi tozu toprağı topluyor ama bu wd40 da böyle bişey olmuyor. bence güvenle kullanabilirsiniz.

+1 evet ben de wd40 ile halletmiştim. anahtar bazen hiç dünmüyordu sağa sola ileri geri sallaya sallaya döndürebiliyordum. bunu çvresine sıktım, anahtara sııkıp kontağa takıp çıkardım bir sorun kalmamıştı. yaklaşık bir yıldır da sorunsuz dönüyordu.
ayrıca geçenlerde bir anahtarcıda da görmüştüm wd40 kilit tamirlerinde kullanıyorlardı.

Son düzenleme:
wd40 neyin nesi ya? nerde buluruz bunu?

wd40 neyin nesi ya? nerde buluruz bunu?
bulunduğunuz yerde yapı market veya zincir market varsa onlar satar...
yoksa hırdavatçılarada bakabilirsiniz.
olması google dan arattır bi resmine bak.. bulmanda yardımcı olur

Geri