kontak-MARŞ problemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan muallim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

muallim

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
marş için kontağı tam çevirdiğimde 1-2 sn boşta durduktan sonra marş alıyo.(kontağı sonda tutuyorum bu anda) ancak tam çevirmeyip marş alma zamanında çevirdiğimde marş hemen alıyor. Kontak termiği gibi bişiy var diyolar. o aşınmış, boşluk yapmış olabilir miş. zamanlada hiç basmaz değiştir dediler. nedir ve ne kadardır. BİLGİLERİNİZE

kontak anahtarının arka kısmında termik bulunur..kontak termiği çevirir ve bu termik denilen alet çalışma şekli olarak far anahtarına benzer..kontağın arrka kısmından termiğin içine alüminyum bir yapı(soketimsi) girer..

muhtemel olarak alüminyum kısım yada bunun termiğe geçtiği kısım aşınmış, termiği tam çeviremiyor..

bende de 2 hafta önce alüminyım kısım kırıldı anahtarcıya 30 ytl ye hatır için zor bela yaptırdım..bence hemen göster. kırılırsa marş felan basmıyo anahtar boşa dönüyor..

-

arkadaşım o kontak termiği 20ytl. civarında al bitane ve kontağın olduğu yerdeki korumayı sök kontağın hemen arkasında termiğini görürsün iki tarafında küçük vida vardır onları sök termik kolayca çıkıyor olay bu kadar kolay gelsin

tşkrlr arkadaşlar. Bulunduğum yerde (inebolu) bu parçayı bulamadım en kısa zamanda tedarik edelim bari.

Geçen ay değiştirdim. 20 YTL

Geri