Konsolun sagindan gelen ses

Halilibrahim

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Ustalar bende 2001 opel vectra 1,6 var .2500 - 3000 devir arasinda torpidonun uzerinden ( on camin konsolla birlestigi noktadan ) tırrrrr diye bir ses geliyor. rolantideyken bu ses yok sadece bu devir araliginda yapiyor.servise goturdum bisey yok dediler ama ses beni rahatsi ediyor. malesef Antalyada opelin erbabi bir usta yok yada ben birturlu bulamiyorum . sizce nerden gelir bir yardimci olurmususnuz ?

Belki yardımı olabilir diye söylüyorum. benimde o şekilde bir ses geliyordu. Uzun araştırmalar sonunda sesin torbido altındaki bölümden geldiğini anladım.
Şimdi dur nasıl anlatacağımı düşünüyorum :) Baya zor olacak.
Torpido gözünün alt tarafını koruyan konsol bölümü opellerde vidalı değil. Bu bölüm hemen altındaki raf tutacağı gibi yerlere baskı yaparak duruyor. benim arabada belli devirlerde ve kalkışlarda bu alandan tırrrtt diye devamlı çarpma sesi geliyordu. Bende bu tutacak bölümlerine geçiçi çözüm olarak kağıt peçete koydum. Ses kesildi. Şimdi şu koltuk ayaklarına konulan yapıştırıcı süngerlerden koyacğaım. Kalıcı çözüme kavuşacak. Sende orayı bir kontrol et derim.

birde motor bloğunun arka kısmında şase ile temas eden bir parça varmı onu kontrol edin derim geçen hafta aynı sorun benim başımdaydı bahsettiğim şekilde bir temas bulundu ve giderildi kolay gelsin

gögüsle sağ cam ve ön camın kesiştiği direğin arasına bir kağıt sıkıştır bakalım sesi keseçekmi bende de var ben böyle yaptım sadece sesin tam olarak nereden geldiğini anlamak için şimdi burdan geldiğini anladım ve hafta sonu gögüsü sökmeyi düşünüyorum

Geri