Komşum Sopa istiyor

Yok kardeşim istanbul kemerburgazda..
Profilde Antalya kaldı,İstanbul şimdi...

bilmiyorum ya cumartesi gecesi...

Arkadaşlar trafikte defansif sürücü olmak lazım.Genellikle öyle yapıyorum.Ama benim sorunumda alt kat komşumla.4 yaşında bir oğlum var birazda hareketli.Bazen evin içerisinde koşuyor.Alt kattaki hemen ev sahibini aramış yok işte koşuyor falan diye.Ev sahibi utana sıkıla söyledi.Dün de gs nin maçı vardı.Abim kayınço falan biraraya geldik maç seyrediyoruz hanımlar kendi arasında konuşuyor.Çocuklarda halının üzerinde oynuyor.Alttaki 2 defa vurdu bizimkiler kalkalım dediler.Bende ev sahibini aradım dedim bak böyle konuş bunlarla.ikide bir vurmasın sonuçta misafir gelenler.Saat 10:30 civarında bunun için vurulmaz dedim.Yani ses olsa içim yanmayacak ama benim de böyle bir sorunum var.Bakalım

Mustafa benzer bir sorunu bizim kiracı da yaşıyor ;(. Kiracının dediğine göre üst katta oturanlar 3 yaşındaki erkek torun ile gece geç saatlere kadar evde top oynayıp boğuşuyorlarmış, kiracının üniversite son sınıfa giden, geç saatlere kadar ders çalışan bir oğlu var, bir kaç kere efendice uyarmışlar ama sonuç alamamışlar, aksine daha da coşmuşlar. Benden rica etti, üst katta oturan komşuma durumu izah ettim sonuç değişmemiş. O zaman ben de kiracıya "müzik setinin kolonlarını vitrinin üzerine koy, gece geç saatlerde yüksek sesle müzik dinle" dedim :D.

Ben uzun yıllar bahçe katında oturdum, alt katta oturmanın ne demek olduğunu çok çok iyi bilirim. Bahçe katı evleri sevsem de üst kat komşularımın saygısızlıkları yüzünden en üst katta oturmayı hayal ettim, şu an oturduğum evin kooperatif kurasında en üstün bir altını çektiğim halde halen aklım en üst katta.

Maalesef evlerimizin duvarları kağıt gibi ince, yan dairede olan yüksek sesli konuşmalar, üst katta oturanların yürüyüşleri dahi alt kattan duyuluyor, hatta WC banyo sesleri bile ;)

Bu tip sorunlar konuşarak çözülüyor. Karşısındakinin İNSAN olması şartıyla.
Biz geçmiş yıllarda İstanbul'da yaşarken üniversite sınavına (nam-ı diğer ÖSS) hazırlanırken, üst komşu çocuğu gece geç saatlere kadar atlayıp zıplıyordu. Durmaksızın evde depar atarak koşma gibi huyları vardı.
Annem gidip rica etmişti oğlum ders çalışıyor, en azından akşam belli bir saatten sonra koşmasına izin vermeyin falan filan...
O günden sonra çocuğun ayak sesini duymadık :)

Ahmet Ankara'daki eski evimizin üst katında oturan komşumuz işi gereği eve gece yarısı gelirdi, gecenin o saatinde küçük oğlu ile mutlaka biraz ilgilenirdi. Allahtan bizimkilerin uykusu ağır olduğu için fazla rahatsız olmazdık, gündüzleri de odadan odaya koşmaya bayılırdı. Yaramaz daha doğrusu hareketli bir çocuktu ama çok sevimli idi. Gördüğümde "gece gene gürültü yaptın" dediğimde hemen özür dilerdi. Yaklaşım iyi olunca katlanmak da kolay oluyor. Sonuçta hepimiz çocuk büyüttük/büyütüyoruz. Biraz sağduyulu olursak hepimiz mutlu ve rahat yaşarız.

Aynı durum benim başımdada var üst katta bi velet var.2 yaşlarında fakat acayip yaramaz.Gece saat 1-2 ye kadar uyumaz evde küt pat savaş yapar koşar.Çıktım yukarı insanca uyardım gece uyuyamıyoruz felan.Bi süre ses kesildi bi ay sonra daha beter başladı gittim yöneticiye şikayet ettim.Ben çocuğun gürültüsüne 11 e kadar bişi demem ama 11 den sonra uyuyoruz sabah erkenden işe gidiyoruz insanlar bunu düşünmüyor bizleri zor durumda bırakıyorlar....

Geri