koltuk temizliği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan san
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
beyaz sabun tozu v.s. hiç birisi ile olmaz..koltuklara yazık edersiniz...
ARAP sabunu+sünger+halı yıkama makinesi(vakkum) = temiz koltukk..

bunun dışındaki tum yöndemler boş..

halı yıkama makinası bile temizle bence hem zahmetsiz ve kolay hemde lekeleri çıkıarıyo

:good: :good: :good: :good:

aynen halı yıkama makinesi ben anlamam süpürge işlerinden yengem sağolsun bir girdi halı yıkar gibi süpürgeyle ilk günkü gibi oldu :D :D

ama uğraşamam dersen git ver bir oto kuaföre az bir şey para onlarda aynısını yaparlar ama daha prof cana belki hani özel ilacı falan varsa onada inanmıyroum ya :D karıştırıyorlar arkada cifi cuufu ilaç diye bidonda yutturuyorlar millete :D :D tabi dirty car gibi prof yerlere lafımız yok :D

ben şu halı şampuanlarıyla denicem,halı fırçasıyla ile az su kullanarak bakalım nolacak :D

Arap sabununu bir süngere sürüp haifif su yapıyorsunuz. sonra koltuğu iyice siliyorsunuz. Daha sonra halı yıkama makinesi ile vakum yaptırarak suyu alıyorsunuz. Lekeden eser yok..

gerçekten doğru. Benimde aracımın özellikle arka koltuğu oğlumun çikolata ve şeker gibi şeylerle bayağı kirlendi. Eşim tavsiyeleri doğrultusunda; parfümlü arap sabunu, yumuşatıcı vernel, küçük bir yumuşak sünger ve sıcak su ile güzelce bir temizlik yaptım gerçekten tüm lekeleri ve hatta kirleri yok etmekle kalmadı, güzel bir parlaklık ve mis gibi bir koku bıraktı.

tavsiye ederim.

Arkadaşlar bilmediğiniz malzemlerle döşemelerinizi temizlemeyiniz daha sonra telafisi zor sonuçlarla karşılaşabilirsiniz kendiniz uygulama yapacaksanız su bazlı ilaçları kullanmanızı tavsiye ederim uygulamayı profesyonel ellere bırakacaksanızda emin olmadığınınız yerlere götürmemenizi tavsiye ederim. ucuz etin yağnisine benzemesin yaptığınız işler üzülen yine siz olursunuz :(

amman sabun tozu deneme diyecektim ama denemişsin :)
kuruyunca sabun tozu beyaz lekeler bırakıyor ve çok kötü gözüküyor en güzeli halı şampuanı ile silmek varsa vakumla çekmek ama yoksa yarım gün kurumaya bırakmak tertemiz oluyor.
ayrıca yan marşpiyelleri arap sabununu süngerle ovmak mükemmel siyahlık ve parlaklık kazanabilirsiniz..

sonuçda mantık basit evinizde koltuklarınız kirlendimi neyle temizliyorsanız arabanızın koltuğuda farklı bir maddeden yapılmıyor aynı biz evdeki koltuklarıda süpürgenin halı yıkama modunda temizliyoruz mis gibi oluyor arabayıda o mantıkla ben kimseye danışmadan temizlettim mis gibi oldu..

açıkcası ben süngere karşıyım neden derseniz süngeri koltuğa sürtüyorsunuz koltuğun yüzünü tahriş edebilir yada ilerki zamanlarda dez avantajları ortaya çıkabilir ben ona pek güvenmiyorum makine en güvenlesi vakumlu aslanlar gibi heleki süpürge makinenizde sağlamsa anti bakterial temizliğine kadar yapıyor..

Arkadaşlar bilmediğiniz malzemlerle döşemelerinizi temizlemeyiniz daha sonra telafisi zor sonuçlarla karşılaşabilirsiniz :(

çok doğru 1 gün arabam yıkamacıda kaldı, adam akşama kadar uğraştı, koltukları sökmeden temizledi, kuruttu..ama yinede bazı yerlerde sabun tozu izleri var.

bana 45 ytl ye mal oldu ha birde sabun tozu sünger filan eski masraflar :)
50 ytl ye koltukları temizletmiş ve çok iyi bir tecrübe kazanmış oldum.

temizlikçi profesyonel şahsın bana tavsiyesi çok küçük lekelerde kosla kullanmam ve leke olan parçayı tamamen silmem oldu.

sonuç: koltuk profesyonel kişilere temizlettirilir.

bizde sözde profesyonel kişilere temizlettik, adamı şimdi görsem suratına tükürecem :)

Geri