Koltuk gıcırtısına son

gokhan.gungor

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar www.vvoc.com adresinde gördüğüm koltuk yağlama işlemini yaptım. Ses kalmadı koltukta. WD40 diye bir yağlayıcı var, koltuğun altındaki bütün hareketli parçalara ve bağlantı yerlerine sıktım. Ayrıca kapıların menteşe ve kilit noktalarında da kullandım, kapıların açılıp kapanma hareketi de çok yumuşadı. Gıcırtıyla başı belada olanlara tavsiye ederim.

aynen, üyelik istiyor. Bunun için koltuğun kılıfını mı sökmek gerekiyor?

birazdaha ayrıntılı bilgi verebilirmisiniz

wd40 diye bir sprey. internette birkaç yerde satılıyor. ben metrodan aldım. 200ml kutusu 7YTL.

koltuğun yükseklik ayarını en yükseğe getiriyorsunuz(arkası kalkıyor, altı daha rahat görülüyor) ve koltuğu öne alıyorsunuz. koltuğun arka tarafından ulaşabildiğiniz tüm bağlantı noktalarına ve yaylara spreyi sıkıyorsunuz. daha sonra koltuğunu yükseklik ayarını en alta getirip koltuğu geriye kaydırıyorsunuz. yine erişebildiğiniz her bağlantı noktasına(somun,vida,perçin, yay) sprey sıkıyorsunuz. ne ses kalıyor ne sinir bozukluğu.
Kolay gelsin arkadaşlar.

Arkadaşlar çok özel bi ürün deil bi çok yerde hırdavatçılarda dahi bulabilirsiniz. Ama yaglama için gerçekten çok kaliteli bi ürün Her araçta 1 tane olmalı.

bende bakayım bi bari. ön sol kapı gıcırdıyor acılırken :S

normalde pas sökücü heryerde var

Kılıfı sökmeden yapılması süper. İlk fırsatta el atacağım olaya :)

koçtaşta görmüstüm alıp denemekte fayda var
belki diğer plastik seslerinede faydalı olur

Geri