kol çıkartma

demekki daha öncede kesici devreye girmeyip motor fazla devir yaptığı için kol çıkarmıştır. ne kadar iyide yapılsa benim bildiğim bloğu kaynaklı bir motor pek sağlıklı olmaz kullanıcısına güven vermez...

yok sorma amacım bi arac var usta kol çıkarmıs olabilir dedi. ama düzeltilmiş demişti. ancak motordan bi tıkırtı geliyordu. ses o sebeple yapıyor demiştide. bende acaba bi terslik yaparmı ileride diye sordum
Aracı almayı düşünüyorsan (ses şıkırtı olarak değil de tok olarak geliyorsa)uzak durmanı tavsiye ederim. Belliki motor idareten yapılmış, gerekli özen gösterilmemiş, ne kadar masraf açacağı belli olmaz.

Bencede Uzak Durmak Lazim Paraya Yazik Olmasin

kaynak yapılmış bi motordan çok hayır geleceğini sanmam...

ilginiz için tesekkurler arkadaslar. gerekli incelemeler en kısa zamanda yapılacak motor üzerinde.

kaynak yerine blok vs. yeni parça olursa ve ustanız özen gösterirse takarken parçaları hiç ibşiy olmaz ama kaynak varsa pek sağlıklı olmaz ne kadar sağlam kaynak olursa olsun...tıkırtı sesi de subablardan yapabilir söküp bakmadan kesin kanısına varmak şu an zor ...en kısa sürede aracını sağlam bir ustaya gösterin ...umarım masraf çok büyük değildir saygılar..

O motor kol çıkarmışsa bloğa da zarar vermiştir büyük ihtimalle.kaynak tutacağını da sanmıyorum.hem açıp bakmadan yorum yapamayız bu konuda usta bile yapamaz.çünkü tık tık sesi birçok parçadan geliyor olabilir.eğer piston kolundan geliyorsa arabayı pek kullanma derim.

3900 e satılık turbo motor var sahibindende c20xe di galiba :)

be kardeşim kol çıkarmış bi motordan ne hayır gelir ne bereket onun için ben usta olarak söylüyorum uzak dur

yataklarında boşluk olan piston kolları da sürekli çekme-basma kuvvetlerinin her daim etkili olduğu yorulma gerilmeleri nedeniyle titreşim darbelerini zıt yük yönünde karşılar. bu da piston kollarındaki yüklerin yön ve büyüklüğünü değiştirir. Dolayısıyla malzemenin dayanımını da azaltır.

Kaynak olayına gelince, dökümden işlenmiş bir motor bloğu, yada toz metalurjisi ile üretilmiş bir motor bloğunun malzeme yapısında tanecik düzeni farklıdır. sen kaynak yapsan da malzemenin o bölgesindeki tanecik yapısı ve gerilimleri farklı olur. Hele de çalışan yüzeyde bu daha da önemli.

Şahsen ben olsam boyle bir aracı almam.

Geri