ben 5 senedir kocaelide unuttepede ktasadi ve idari bilimler fakultesinde ouyan ve evde kalan bir ogrenci olarak sana bşiraz bilgi verebilirim...
oncelile merkezden ulasım olanaklaı biraz zor olsada umuttepe mukemmel bir kampus oluyor .
kyk nın yurdu kampusun hemen içinde oldukca guzl bir yurt.ama suanda yer olacagını sanmıyorum.
evlere gelince.umuttepeye yakın diye ogrenciler tarafından tercih edilen dunya bankası kalıcı konutları 2+1 kombili 350-500 arasında degisiyor kiralar.genelde 400lu rakamla oluyo burda.
yine aynı bolgede bayındırlık ve toki evleri var oralarda 3+1 e 2+1 secenekleri mevcut ve evler kombili .kiraları 400-500 aralıgında
yahya kaptan evleri var bunların dısında .izmitin en nezih yelerinden biri olarak bilinir 2+1 ler 400-500 3+1ler ise 450-600 aralıgındadır burada.ayrıca burası merkezi ısıtmlıdır yani ilave olarak 100-120 aidat odersin
Yuvam akarca evleri var (ben burda oturuyorum ailemle).yuvamda evler 3+1 ve 2+1 dir yine .en az yahya kaptan kadar iyidir ortam olarak.ama yokusleri dez avantajdır

kiralar küçükler için 350-450 buyukler için ise 450-600 arasındadır.merkezi sitem ve 100-120 aidat odersin.
bu dedigim yerlerin hepsinden otobüs mevcut umuttepeye.ulasım konusu klay ama araclar okul saatlerinde inanılmaz kalabalık oluyo.belediye otobusu 65 ozel hlk minubusleri 90 krus alıyo ulasım için.