Kocaeliler ve kocaeliyi bilenler bir bakabilirlermi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CHa.AY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

CHa.AY

Kayıtlı Kullanıcı
06-Ankara
Arkadaşlar kocaeli üniversitesini kazandım. eve tutmak istiyorum kiralar nedir. şehir merkezi olması şart değil ortalama kiraları söylerseniz sevinirim. ayrıca ulaşım nasıldır? çok sıkışık olurmu yani ve 2. el piyasası çevreye göre nasıldır?:D teşekkürler

Kocaeli üniversitesinin bir çok kampüsü var hangisine gideceksin..Eğer merkez kampüs olan umuttepe ise dağın başıdır biraz..Ama öğrenciler vesilesi ile yoğun olması durumundan ulaşımı iyidir servisler haricinde bir çok otobüs ve minibüs hattı var.Kiralar hakkında net bilgim yok yalan konuşmayayım..Ama çokta ucuz olmadığını biliyorum,en azından komşu sakaryaya göre kiralar daha pahalıdır izmitte..

umuttepe iktisat fakültesi

babamın benden 1 yas büyük olan kuzenıde orayı kazandı o yurtta kalıyo ama ortam 10 numara diyor :D bence yurtta kal evde sarmaz kanımca

olursa yurt olacak zatende benimde arkadaş var orayı kazanan olmazsa onunla kalabiliriz. bunun için sordumda pek fiyat söyleyen olmamış:? bakalım

hoşgeldin deyim. ben umuttepede fen edebiyat A fakültesindeyim. kimya bölümü son sınıf öğrencisiyim. öncelikle ev tutcaksan kiralar izmit merkezde 550- 750 arası gidiyor. biraz daha uzak bölgelerde, mesela yahyakaptan, dünya bankası konutları denilen yerlerde dahada uygun halde fiyatlar. ben servisle istanbula gidip geliyorum. bu işin maliyetide 360 ytl gibi. haberin olsun. umuttepe dağda kalıyor ama emin olun çok ama .çok güzel bir üniversite. eğitimi gerçekten alıyorsunuz. çok iyi imkanlar var. merkeze gitmek zaten çok kolay. her 5 dk da bir minübüs var. ortalama 35-40 dk da izmit anıtpark (merkez) ta oluyorsunuz. hayırlı olsun

ben 5 senedir kocaelide unuttepede ktasadi ve idari bilimler fakultesinde ouyan ve evde kalan bir ogrenci olarak sana bşiraz bilgi verebilirim...
oncelile merkezden ulasım olanaklaı biraz zor olsada umuttepe mukemmel bir kampus oluyor .
kyk nın yurdu kampusun hemen içinde oldukca guzl bir yurt.ama suanda yer olacagını sanmıyorum.
evlere gelince.umuttepeye yakın diye ogrenciler tarafından tercih edilen dunya bankası kalıcı konutları 2+1 kombili 350-500 arasında degisiyor kiralar.genelde 400lu rakamla oluyo burda.
yine aynı bolgede bayındırlık ve toki evleri var oralarda 3+1 e 2+1 secenekleri mevcut ve evler kombili .kiraları 400-500 aralıgında
yahya kaptan evleri var bunların dısında .izmitin en nezih yelerinden biri olarak bilinir 2+1 ler 400-500 3+1ler ise 450-600 aralıgındadır burada.ayrıca burası merkezi ısıtmlıdır yani ilave olarak 100-120 aidat odersin
Yuvam akarca evleri var (ben burda oturuyorum ailemle).yuvamda evler 3+1 ve 2+1 dir yine .en az yahya kaptan kadar iyidir ortam olarak.ama yokusleri dez avantajdır:)kiralar küçükler için 350-450 buyukler için ise 450-600 arasındadır.merkezi sitem ve 100-120 aidat odersin.

bu dedigim yerlerin hepsinden otobüs mevcut umuttepeye.ulasım konusu klay ama araclar okul saatlerinde inanılmaz kalabalık oluyo.belediye otobusu 65 ozel hlk minubusleri 90 krus alıyo ulasım için.

Bilgileriniz için sağolun bu işlerde biraz dayı işi olursa yurda girebilirim yoksa arkadaşlar kalıyor orda 400 ytl imiş tam yer olarak bilmiyorum gelince inş. hepinizle daha yakından tanışırız. birde km olarak kaç km onuda tahmini bilgilendirebilirmisiniz sonuçta bir araba konusu olursa ne kadar yakar uygun olursa arabayla gidebilirim. teşekkürler.

istanbul gaziosmanpaşa- izmit umuttepe ortalama 130 km.

hocam peki bilginiz varmı ek yerleştirmeler için yurtta yerleşme olurmu?

Geri