Km Gösterge Lambasi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yilmust
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yilmust

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar iyi geceler, aracım astar G comfort, ön panelde mevcut olan km. kısmının lambası yanmıyor, diğer göstergelerin lambaları yanıyor, acaba sigorta panelinde ayrı olarak bu KM bölümünün lamba sigortası varmı,
veya bu sorununu nasıl halletebilirim, yardımlarınız şimdiden tşk. iyi geceler.:confused:

aracın kullanma kılavuzundaki sigorta tablosuna baktım ama km göstergesini belirten bir sigorta numarası yok. gerçi bir kaç sigorta için hep enformasyon ekranı tabirini kullanmış. mutlaka birinden biridir.

ampulu patlak. göstergeyi sökup değiştir basit bi işlem ama elın yatkın degılse ugraşma.

evet arkadaşlar ilgi ve alakanıza teşk. ederim.:alkis:
Muhtemelende ampul patlamış olabilir, çünkü diğer göstergeler çalışıyor, sigorta olsaydı bu göstergelerde çalışmazdı.

:help:
astrammm kardeş, göstergeyi sökmesine sökerimde, daha önce direksiyonun sökülmesi gerekecek, birde direksiyonda Hava yastığı var, bu bakımda çekiniyorum, herhalde servise gideceğim gibi....Kalın sağlıcakla...

evet arkadaşlar ilgi ve alakanıza teşk. ederim.:alkis:
Muhtemelende ampul patlamış olabilir, çünkü diğer göstergeler çalışıyor, sigorta olsaydı bu göstergelerde çalışmazdı.

:help:
astrammm kardeş, göstergeyi sökmesine sökerimde, daha önce direksiyonun sökülmesi gerekecek, birde direksiyonda Hava yastığı var, bu bakımda çekiniyorum, herhalde servise gideceğim gibi....Kalın sağlıcakla...

Sakın direksiyonu sökmeye kalkma. Çünki sökülmüyor.
Bundan sonra söz musanın.;)

Sakın direksiyonu sökmeye kalkma. Çünki sökülmüyor.
Bundan sonra söz musanın.;)

Arkadaşım direksiyon dediğim, direksiyon simiti, çünkü direksiyon simiti sökülmeden gösterge sökülmez, bunu kastettim...uyarın içinde tşk. kalsağlıcakla....:rolleyes:

Arkadaşım direksiyon dediğim, direksiyon simiti, çünkü direksiyon simiti sökülmeden gösterge sökülmez, bunu kastettim...uyarın içinde tşk. kalsağlıcakla....:rolleyes:
Direksiyon simidini sökmeden göstergelere ulaşılır. Direksiyonda sürücü hava yastığı var, acemi biri sökerse hava yastığında sorun yaşanıyor. Vectra'da direksiyon simidini sökmeden değiştirdiler.

Direksiyon simidini sökmeden göstergelere ulaşılır. Direksiyonda sürücü hava yastığı var, acemi biri sökerse hava yastığında sorun yaşanıyor. Vectra'da direksiyon simidini sökmeden değiştirdiler.

:rock :good:

evet arkadaşlar göstermiş olduğunuz ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederim.

astrammm arkadaşın vermiş olduğu cesaret neticesinde gösterge panelini söktüm.

(direksiyon ayarlı olduğu için enalt seviyeye direksiyonu indirdim, arkadaki plastık aksamın önü açıldı, vidalarını sökerek, göstergeye ulaştım, buradaki vidalarıda sökerek gösterge panelini çıkartım.Hemen KM. bölümünün arkasında bulunan soft ampulu çıkardım, aynı ampulu maslak otosanayinde bulunan opel parçacı dükkanlarından kıyaslamak suretiyle 3 YTL'ye aldım. Orijinal Alman GM Ostram....yerine taktım herşey eskisi gibi.)
Kalınsağlıcakla.........:alkis:

Amacına ulaşmışsın güle,güle kullan.;)

Geri