Klimanın ayda bir kez çalıştırılması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yaparsa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yaparsa

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar bende 2000 model astra g kasa var.aracın kitapçığında klimanın mevsime bakılmaksızın ayda en az bir defa çalıştırlması gerektiği yazıyor.kitaba yazdıklarına göre muhakkak bir sebebi vardır.ben bunun nedenini merak ettim bilgisi olan varmı ?

içindeki gazın çökmemesi için, aksi halde gaz basıncı düsüyor .

sağol teşekkür ederim aydınlatıcı bilgi için.peki bu olay ev klimaları içinde geçerlimi acaba.onların her ay çalıştırılması gerekirmi

her ay olmasada ara ara çlistirmakta fayda var.

işleyen demir işildar derler :)

ev klimalarında termostat var. dış hava 0 derecenin altında düştüğünde kendini açtırmıyo zaten

uzun süre çalıştırılmadığında borularında filanda sorun oluyormuş ustalar kışın dahil haftada bir 5 dk çalıştırıp kapatın diyor

Benim araçta kendi otomatik ayda bir açıyor kendini. Kullanma kılavuzunda öyle okumuştum...

Selam,
klimanın mevsime bakmaksızın arada bir çalıştırılması gazın eksilmesini önleyen bir uygulamadır.R134A dediğimiz klima gazı eğer uzun bir süre hareket etmezse yoğunlaşma yapar ve eksilir.Eksilince de sistemde yeterli gaz dolaşmadığı için yeterli soğutma yapamaz.Ayrıca klima sisteminin en önemli ve pahalı parçası olan klima kompresörü uzun süre çalışmazsa ömrü kısalır.Saygılar.

Selam,
klimanın mevsime bakmaksızın arada bir çalıştırılması gazın eksilmesini önleyen bir uygulamadır.R134A dediğimiz klima gazı eğer uzun bir süre hareket etmezse yoğunlaşma yapar ve eksilir.Eksilince de sistemde yeterli gaz dolaşmadığı için yeterli soğutma yapamaz.Ayrıca klima sisteminin en önemli ve pahalı parçası olan klima kompresörü uzun süre çalışmazsa ömrü kısalır.Saygılar.

:good:

Geri