Klimadan Gelen Koku

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sssguler
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sssguler

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar, yaklaşık 2 aydır klimayı veya fanı açınca iğrenç bir koku geliyor ve arabanın içiindeki tüm havayı mahvediyor. Fanı kullanamaz oldum. Şikayetim başladığında bakım yeni yapılmıştı polen filtresi değişmişti. Servis klimayı söküp içini temizleyeceğini söyledi. Sonra yine aynı koku. Polen filtresini tekrar değiştirin dedim. Belki tıkanmıştır dedim. Abi hem yeni değişti hemde açtığımızda havayla temişzledik dediler. Polen filtresi hava ile temizlenirmi? Bana çok saçma gelio. Eğer klimanın içi gerçekten pisse hemen de tıkanmış olabilir diye düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım?

klima temizleme spreyleri var ondan al sık zamanla oksitlenme yapan borulardan gelen kuf kokusundan bahsesiyor spreyi var sanayide parcacıda bulabilirsin

sanırım polen filtresinin kaba tozlarını basınçlı hava ile temizleyip tekrar takmışlar,havayla bakteriler temizlenmez ve kokunun kaynağıda bu bence..polen filtresini yenileyin ve takmadan önce üzerine parfüm sıkın..havalandırmayı her açtığınızda mis gibi koksun arabanız:)

polen filitresini değiştirin.

Ben de öyle düşünüyorum da servis yanılttı işte beni. Aklın yolu bir sonuçta. hiç havayla bakteriler gider mi:)

Bende havalandırmayı klima temizleme spreyi kullanarak temizlemiştim, spreyi sıktıktan sonra 4. kademede havalandırmayı 10 dakika çalıştırdım sistemde ne kadar pislik ve sünger varsa dışarı attı arabanın içi her taraf sünger oldu. Ama sonuçta artık temiz ve refah bir hava soluyorum.

O koku büyük iihtimal ile evaporatör ( Klima sistemi içindeki radyatör ) den, yada ön cam önündeki yağmur oluklarından geliyor.
Herhangibir sızdırma yada terleme yapmış ise sürekli nemli kaldığı için koku yapmıştır.
Parfüm vs geçici çözüm.
Polen filtersi dediğiniz parça bildiğiniz karton filtreden ibarettir. Hava kanalına giren toz ve dal yaprak parçalarının aracın içine girmesini engeller.
Çıkarırsınız çok kötü durumda değil ise tersten basınçlı hava tutar temizler kullanırsınız.
sorunun çözümü için İlk önce polen filtrenizi söküp durumuna bakın ıslakmı kurumu polen filtresinde koku varmı. Islaksa nedenini araştırın. Koku varsa daha geriye ön camın önündeki ızgarayı söküp bakın içinde biriken yapraklar suyla birlikte çürümüş olabilir yada kuş vs bişey girip ölmüş olabilir polen filtresi kuru ve koku yoksa sorun evaporatör den sonra kanalın içindendir temizleme köpüğü ile temizlemeyi deneyin.

teşekkürler bilginiz için

Cengiz Abi çok teşekkürler, sürekli aydınlatıyorsun bizi. Haftaiçi vaktim olmucak da haftasonu bi bakayım. söylediklerin çok doğru......

boschun yeni karbonlu polen filitresi çıkmış egzoz gazı vb kötü kokuları daha iyi absorve ediyormuş normal piyasa malı polenler pek işe yaramıyor

Geri