klima

meriva cosmo

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
kilma dogrudan motordan mı güç alıyor yoksa elektirik ile mi çalışıyor arkadaşımız hona jazz var rampalarda hiç etkilenmedigini söyledi opelllerde durum nedir hangi motorlar en çok etkilenir

motordan gücünü alır

HONDA JAZZ bende de vardı yokusta bayılıyordu torku düşük bir araç

toyota servisinden bir arkadaşıma sordum elekrikli klima olayını hepsi motordan güç alır fakat yeni motorlar fazla benzin çektiginde yani yük altındayken klimayı geçici olarak devre dişi birakır dedi bizim araçlar pek devre dişi bırakıyor gibi gelmedi

bendeki corsa 1.2 etkileniyor. motor hacmiyle orantılı sanırım.

ota servisinden bir arkadaşıma sordum elekrikli klima olayını hepsi motordan güç alır fakat yeni motorlar fazla benzin çektiginde yani yük altındayken klimayı geçici olarak devre dişi birakır dedi bizim araçlar pek devre dişi bırakıyor gibi gelmedi

benim araba 2.0 150 hp düzde pek etkilemesede rampalarda belli ediyor.

klima ortalama 5 beygirlik bir gücü motordan alır.. 5 beygirlik bir zaiyat yapar yani.

Bende hisedilir bir fark yapmıyor. kilimayı kapayıp 1de havalandırmada çalıştıgında kötü bir koku geliyor bunun nedeni ne olabilir??? polen filtrem 1000km önce değişti :(

Önceki alın teri- açmayıncada alın teri

kilma dogrudan motordan mı güç alıyor yoksa elektirik ile mi çalışıyor arkadaşımız hona jazz var rampalarda hiç etkilenmedigini söyledi opelllerde durum nedir hangi motorlar en çok etkilenir
Motordan dönü hareketiyle kendi elektriksel donanımı aynı anda işlev yüklenir. Yani hem akım çekerek alternatöre, hemde V kayışından aldığı dönü hareketiyle ana motora çifte kavrulmuş yüklenir klima kompresörü.
Toplamda logaritmik bir eğri çizer yük binmesi; motor RPM ne bağlı 1,5 ila 3 HP civarında kompresör gücüne göre değişir.Bazı kompresörler 5 HP den daha güçlü olabilir, fakat o araçlarında tasarımını da ona uyumlu yaparlar.
Her halikarda klima kompresörü açıldığında yakıt tüketimini arttırır.
Ya ter ya alın terinin dönüşümü.Ha önceden kazandığın alın terini yakıta,
Ha açmazsan klimayı sıcakta yine alın teri.
2 durumda da terlersin.

Geri