Klima

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fellatore
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
kardes o tus dan baska ''AC'' yazan bir tus yok sa ( bazı araclar simge kullanır bazıları ise boyle yazar) o tus klimanın kompresorunu calıştıran yani klimayı harekete geciren tustur

bizim önceki araçalarda eco vardı ona basınca devreden çıkıyordu klima:rolleyes:

ECO var ise bir de AUTO tusu vardır
birbirine zıt calısır gibi dururlar ama tek zıtlık klima kompresorunu devre dısı bırakmaktır
diger AUTO fonksiyonları yetebildigi ayarlama derecelerine kadar fonksiyone kalır

kardeş, babam da vectra c 1,6 comfort 2004 nisan cıkışlı arac var
yanlış hatırlamıyorsam onun kullanma kitapcıgında klima nın motor cekişini dusurmedigi kendine ait elektrikli bir kompresor motorunun oldugu gibi birsey yazıyor du ama emin degilim ingilizce idi kitapçık
hatta motoru durduktan sonra belirli bir sure klima sogutma ya devam eder diyordu ama bunu zaten sogumus olan klima gazının ısınana kadar yaptıgı etki olup olmadıgını bilmiyorum kitapcıga bir bakıver istersen
ama seyir halindeyken klima acılınca hem yakıt tuketimi artıyor hem de arac hantallaşıyor du
bu da motordan alma ihtimalini daha da arttırıyor senin haklı olma sansın daha fazla...

aynı araçtan (vec-c 1.6 comf) bende de var.. kaputu açtım baktım :) klima hareketi motordan alıyor.:o ve bu durumda aracın manyak kasılmasına sebep oluyor. ve lanet olsun klimayı açınca yol bilgisayarının önüne telefon, kağıt, sigara vs koymak suretiyle yakıt tüketimini görmemeye çalışıyorum.:mad:

servıs mı forum mu haklı?

arkadaşlar klimalarımız yazın sogutma yapıyor. bunu belirli bir sure calıştıktan sonra tam verimle sogutmaya gecerek devam ediyor

peki kışın motor ısısından bagımsız bir sekilde, evimizde kullandıgımız split klimalar gibi, ısıtma yapıyor mu Yani soguk kış günlerinde icerisini ısıtmak için illa ki motorun ısınmasını beklemek mi gerekli yoksa elektronik iklim kumandalı klimalar gaz vasıtası ile ısıtma yapabiliyor mu?

Kafa mı uzun suredir kurcalayan başka bir konu da: klima motoru hareketini motordan mı alıyor yoksa ayrıyeten bir guc kaynagı var mı ( akuden alınan elektrik gibi) bir opel kitapcıgında san ki motordan bagımsız sogutma yapıyor gibi okumustum ama ingilizce oldugu için dogrulugundan kesin emin degilim tercumenin

SERVIS ISITMA YAPAR DEDI VE DE CIFT BOLGELI KLIMA SISTEMLERINDE CIFTKOMPRESOR OLDUGUNU BELIRTTI DOGRU MUDUR BUNLAR YOKSA SERVISIN KUYRUKLU YALANLARINDAN BIRIMIDIR MUSTERI YI OYALAMAK ICIN...

kesinlikle ısıtma yapmaz.motorun ısınmasını beklemen lazım.oda çok fazla sürmez.siplit klımalarda dönüştürücü var.o sisitemi arabalara takarsan soğutma ve ısıtma yapar.ama yakıtı kışında etkiler.kesinlikle sııstma yapmaz bu konuda emin olun.

klıma motoruna gelince.aracınızın klıması motor gücüyle calışıyor,şuanda bildiğim vw ve mercedes ve birkaç marka yeni yeni bağımsız yaptı yakıtı etkilemiyıor yani.

Peki Bu Cift Kompresor Icin Ne Diyorsunuz
Benim Dusuncem Birkac Hava Kanali Daha Eklenip Bunlarin Kontrolunun Cift Bolgeye Uygun Yapildigiydi Ama Servis Iki Kompresor Var Demiş Sacmaaaa...

Bir De Donusturucu Dediginiz Seyin Maliyeti Ne Kadardir Acaba ( Isitma Icin )

ben 18 yıldır opel servisiyim iki kompresör görmedim dahaa...dönüştürücü maliyeti nedir bilmiyorum.ev klımalarını montajı ve tamiri yapam müşterim vardı onla konuştuk bu konuyu bi ara takılabilir dediiiama parcanın maliyeti nekadar bilmiyorum.oda kırık bi klımacı bılmak lazım ki uğraşcak

benim arabada kasılıyor ama çokta önemli değil!
zaten lpg'de 10 kuuruş değiştiriyor! sıcak bastığı zaman bi önemi yok bunların!!

ama arkadaş sıfır hyundai matrix aldı!
onda klima elektrikli çalışsın çalışmasın pek bişi değişmiyor!!
o süper işte!!

Geri