arkadaşlar bu konuyla ilgili ben şöyle bir yöntem izliyorum , sizde deneyin faydasını göreceksiniz : öncelikle olayı anlamaya çalışalım , klimayı açtınız ve kullanıyorsunuz dolayısıyla gerek polen filtresinden gerekse soğuk havanın temas ettiği bütün noktalarda soğumaya başlıyor siz klimayı kapattığınıda havadaki nem de bu soğuk noktalarda yoğuşarak ıslanmaya sebebiyet veriyor bu ıslaklık zaman içerisinde de gerek fitrede gerekse hava yollarında bakterilerin üremesine sebebiyet vererk ertesi gün klimayı açtığınızda çok kötü bir kokuya sebebiyet veriyor , işte bu noktada şöyle bir yöntem uygularsanınız , varacağınız noktaya gelmeden 5 dk evvel klimayı kapatın ve fanı sonuan kadar açın bu şekilde içerde depolanacak olan nem aracın içine verilmiş oluyo ve aynı zamanda camlarıda açarsanız 5dk içerisinde sistem normal ısısına dönüyor ve gerk filtreye gerekse havalandırma yollarında birikmesi gereken nem ve dışarıya atılmış oluyor , ertesi gün klimeyı çalıştırsdığınızda bu kötü koku ile karşılaşmıyorsunuz , ben bizzat böyle yapıyorum faydasınıda görüyorum , inanın bu işin başka çözümü yok hele istanbul gibi rutubetli bir şehirde yaşıyorsanız ,
yardımcı olabilmişimdir umarım