klima sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan astra52
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

astra52

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
slm arkadaşlar astr g klimam en son açtığımda soğutuyordu bundan bir iki ay önce bugün baya açık tututum aama soğutma pek olmadı sanırım bilginize yardımcı olursanı sevinşrim

klimanın içine 100 ytl kaçmış hocam :) hocam sizin tahmınen klimanın gazı kaçmış veya bitmiş :) ben geçen sene izmir de 70 ytl ye yaptırmıştım oraya gitmesi filan benzini 100 ytl :) ama kaçak da ollabilir klima sisteminde en iyisi opel servisine bir gösterin derim geçmiş olsun

klımanızı ongünde bir enaz 15 dakika çalıştırmanız gerekir, aksi taktirde çalışır durumda bıraktığınız klimanın gazı kaçabiliyor.

Bende motor yaptırdım 6 ay önce klima gazını kaçırmışlar. Bana da 40 ytl fiyat verdiler.. Özel servisyen .

klımanızı ongünde bir enaz 15 dakika çalıştırmanız gerekir, aksi taktirde çalışır durumda bıraktığınız klimanın gazı kaçabiliyor.
Gazın kaçmasından çok niteliğinin bozulması demek daha doğru olabilir. Polen filtresi de tıkanmış olabilir.

tşlr

çoookkkk tşekküelerrrrr

ben dün yaptırdım klima bakımını.komple gaz bastılar,kompresörün yağını değiştirdiler.bide polen filitrresi değişti.yaklaşık 3 saat sürdü.yoğundu biraz.ama şimdi mükemmel.75 ytl ye maloldu.

kompresörün yağı değişirmi hiç duymamıştım :confused:

kompresörün yağı değişirmi hiç duymamıştım :confused:

Bu konu cok onemli. Klima sisteminde gaz+yag bulunur. Bu yag kompresoru yaglar ve contaları kurumaktan korur. Klima uzun sure calısmaz ise contalar kurur ve kacırmaya baslar. Eksilen yada biten gaz, yaga bakılmadan konulmamalı aksi takdirde yagsız bir sistem kompresor sarar. Yagsız motor calıstırmak gibi. Kolay yol secilerek yaga bakmadan sadece gaz basılır ama cok yanlıstır.

klimanın gazını kontrol ettir gazdan değilse suyu vs. diğer bileşenlere baktır

Geri