klima hararet

crew chief

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhabalar iyi bayramlar bayramda her yer kapalı olduğu için bilgi almak için size bir sorunumu iletip yardım istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.2005 astra h trıptonıc lpgli aracım.klima 3-5 dak çalışıp soğutuyor devamın da soğuk hava kesilip sıcak hava üflüyordu.bir kaç kez olduktan sonra şehir içinde hararet yaptı.su haznesi bypass valften sıcak hava tahliye oldu.arabayı park ettik soğumasını bekledik.su ilavesi yapıp 5 dak benzinli 5 dak lpg li çalıştırdık olumsuz bir durum yok.klimada çalıştı bu süre zarfında.yağda normal gözüküyor.yani çeşitli arıza olabilecek teorileri eledik.aracı çalıştırıp motor sıcaklığı 90 civarı fan kısa sureli devreye girdi.bu sıcaklıklarda klımayı devreye sokunca fan 5-10 sn devreye girip çıktı.pazartesiye kadar meraktan bekleyemiyoruz.teşekkürler

Son düzenleme:
klima radyatörünü soğutan fan çalışmıyorsa klima radyatörü ısınıp soğutulmadığında klima kompresörü kapanır. sorun burdan kaynaklı gibi geldi bana.

ilk bakılması gereken yer son bakılırsa

uzun uğraşmalar sonucu arızayı çözemeyince servisin yolunu tuttuk.servis fan rezistans + klima radyatör değişecek ama arıza çözülmeyebilir diye ekledi işçilik dahil 2000 tl.izmir sanayii yolunu tuttuk.klimacı abimiz arıza yok dedi elektrikçi abimiz fanda arıza yokdeyip kısa bir araştırma sonucuarızayı giderdi.
sonuç : ilk bakılması gereken yer fan rolesi yanmış.68 tl role + 32 tl işçilik
arıza faaal

Geri