klıma gazı ile haralet arasındaki bag

kenansaltan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
selam arkadaşlar bende 97 model vectra 2,5 cdx var aracım yaz aylarında klimayı açınca haralet 100 c nin üzerine çıkıyor fan 90 c açıyor acaba aracımın klima gazı bitmiş bu sebebden haralet yapabilirmi şimdiden teşekkürler

araç klimayı çevirmek için ekstra efor sarfettiğinden ve radyotöre daha az su gönderdiğinden hararetin yükselmesi normaldir 105 e kadar sorun yok

klamayı açtıktan kısa bir süre sonra kırmızı bölgeye geliyor kapatınca hemen düşüyor

Benim araba bir acayip, klimayı açınca hararet düşüyor :). Klimayı açınca klima fanının devreye girip girmediğini kontrol edin. Normal şartlarda hararet kaçta olursa olsun (araç yeni çalıştırılsa bile) klimayı açınca klima fanının devreye girmesi gerekir.

klima gazının değilde doğrudan klima kompresörünün bağı var ... klimayı açtığınızda motor soğukken fan devreye giriyormu bi bakın bakalım motor ısındıktan sonra ayrıyetten 2.ci kademe devreye girmesi gerekir fan motorunu kontrol ettirin 2.ci kademede çalışıyormu çalışmıyormu?

Benim araba bir acayip, klimayı açınca hararet düşüyor :). Klimayı açınca klima fanının devreye girip girmediğini kontrol edin. Normal şartlarda hararet kaçta olursa olsun (araç yeni çalıştırılsa bile) klimayı açınca klima fanının devreye girmesi gerekir.

Aynı anda aynı şeyi yazmışız Savaş abi katılıyorum. Klimayı açınca hareret biraz artar ama bi yerde sabit kalır. Kalması lazım :)

klıma fanı içeride kaldıgından pek fazla göremiyorum döndügünü görüyorum ama 2. kademeye geçip geçmedigini anlayamıyorum

motor soğukken aracı çalıştırın ve klimayı çalıştırın sonra kaputu açıp bakın fan devredemi değilmi motor soğukken bakın kesin anlamanız için.

benim araçta klama fanı görünmüyor 2,5 motor içerde kalıyor arkadaşlar radyatör fanı görünüyor sadece yani dönüp dönmedigini bile bilmiyorum fan açmadıgı zaman arıza ışıfı felan yannarmı ?

abi zaten var olan fan dönücek bi tane fan varsa klimayı motor soğukken araç çalışır vaziyette çalıştırın bakın var olan fan döncekmi ?

Geri