klima açıkken hararet yükseliyor =S

savaş abi kışınki sorunu çözmüştüm radyatör peteği tıkalıymış bu senede hararet klima açıkken yükseliyor.Arabayı kaç defa sağa çektim sayamam.Abi izin burnumdan geldi şaşırdım kaldım.hareret göstergesi 100 geçiyor fan daha sonra devreye giriyor özellikle de düşük devirde giderken ve klima açıkken

Bence fanın 100 derece civarında devreye girmesi arıza değildir o nedenle korkacak bir şey yok. Fan 100 dereceden sonra devreye girmiyorsa o zaman bunun çaresini arayın. Benim 2 Opel'de de fan 100 derece civarında devreye giriyor ki bu durum kullandığımız müşürün derecesi ile ilgilidir. Bu arada düşük dereceli müşür kullanırsanız özellikle şehiriçi trafiğinde fan sık sık devreye girecektir, dolayısı ile bir süre sonra da bundan yakınacaksınız :).

Bence fanın 100 derece civarında devreye girmesi arıza değildir o nedenle korkacak bir şey yok. Fan 100 dereceden sonra devreye girmiyorsa o zaman bunun çaresini arayın. Benim 2 Opel'de de fan 100 derece civarında devreye giriyor ki bu durum kullandığımız müşürün derecesi ile ilgilidir. Bu arada düşük dereceli müşür kullanırsanız özellikle şehiriçi trafiğinde fan sık sık devreye girecektir, dolayısı ile bir süre sonra da bundan yakınacaksınız :).

Peki savaş abi bu sık sık klimanın devreye girmesi elektrik tesisatına zarar verir mi? bir de bu düşük dereceli müşürü nereden temin edebilirim?
şehir içinde arabayı korkarak biniyorum. değil klimayı açmak zorlamak bile korkutuyor. bir kere contadan ağzım yandı...

kardesim termostadini degistir,problemin biter...eger su eksiltme felan yoksa tabii. veya v kayis gevsek degilse..
büyük ihtimal termostad zayif tam acilmiyor....

termostad ı sökmüştük sanırım tam hatırlamıyorum

birde ben yazayım az mantık dusuncesı arkadasın dedıgı mantıklı klıma radyotoru motora yakın halı ıle ısı bırlesık oluyor sızde farettınızmı ben cok aracta gordum egılerek yanı baslar yamuk orta bırlesık petegın klıma petegının e halıyle 96/mı 97 mı cıkma yılı o yılların muhendısı yapmıs normla zatende sımdıkı araclarda hıc yan yana olan kılma petegı ve radyotoru varmı sıcaklıklar bogusuyor bırbırıyle ben ondan omcekı aracta degsısmedık kablo role hatta dırek kablolar ettım bu vectranın yapısı bu duzletemessın haraleti ama bır cozum var kalın radyotor bol sulu onden hava alıs acık olucak ve klıma radyotoru arasında mesafe olucak suan bunla ugrasıyorum dahada olmadıozel bır radyotor yaptıracam az modifiye fılmlerıne bakarsanız adamlar cıft radyotör kullanmıs fılm dıye degıl gercegıde var ha bızım sansımız yok plastık cunku morelde bozmuyalım ama bu araclar boyle 92 model bır bmw 3,18 yada 3,20 fark etmez harelet bıdene yerınden oynamıyor kım ne derse desın bende vectra kullanıyorum bu arabalar iş değil.iş olması ıcın para harcayıp yenı sısteme gore uygulama yapacan oda semerınen seksenı gecıyor....

Arkadaslar OKUYUN LUTFEN konu cildirmis :)

Oncelikle ARACINIZIN Termostati ve hararet gostergesi normal calisiyormu BU IKISININ TAM ANLAMI ILE ADAM GIBI CALISTIGINDAN EMIN OLDUNUZMU ? OLDUNUZ Hepsi Olmasi gereken Parca TAMAM BU KONUYU GECTIK .

2: Oncelikle aracinizda sadece su mu var yoksa antifreeze ? mi var ?

Bunlar kontrol oncelikle :)

Simdi is Basliyor .

HANGI OPEL PARCACISINA GIDERSENIZ GIDIN 97/102 termostatinizi goreceksiniz Hep bu
Kisacasi ne IMIS ARACLARINIZ 102 DERECEDE termostat / Fan ACIYORMUS.

FAN MUSURUNUZ ILE TERMOSTAT MUSURUNUZ AYRI SEYLERDIR !

Buraya kadar anlastikmi `? ANLASTIK

ARABA HEP HARARETI CIKARIYOR CILDIRIYORUM
Evet haklisiniz ASLINDA CALISMASI gereken sicaklik Orasi ama PSIKOLOJIK OLARAK insan deliriyor.

Almanya SOGUK VE SERT IKLIME SAHIP Turkiyedeki gibi bu sicakliklari yada ayni sicaklik etkisini gormediginden en iyi calisma derecesi sonucta O iklim .

Evet farkli ulkelere URETILIYOR Korfez ulkelerine ait termostat dereceleri farkli.

NEYSE GELELIM BIZI UZEN MESELELERE

Vakit ayiriyorsunuz arabanizin tapmponunu cikariyorsunuz
Arabanizin klima radyotorunu CIKARIYORSUNUZ ARABANIZIN NORMAL RADYOTORUNU CIKARIYORSUNUZ

aDAM GIBI ICI VE DISI IKISININDE TEMIZLENIYOR RADYOTORCUDE Arti motorun komple sistem icerisindeki Borular Bloktan kapaktan gecen gecmeyen hepsi temizlenecek.

Simdi radyotorcu TEMIZLER AMA SIizn anladiginiz usten su tut icine basincli su TUT mantigi degil

ICI SISLENECEK !!!!!!!!!!!

Antifreese kullanmaz iseniz CAMASIR MAKINANIZIN ICINDEKI calgon reklami varya hER SU DEYEN yer o durumda !!!!!!

sU GECMEZSE devirdaim olmaz devirdaim adam gibi olmazsa su basincli doner yada sadece tahliye radyotor arasinda gider gelir.

bUDA hARARETINIZI YUKARI CIKARIR.

Simdi MOTORUNUZUN CONTASINDAN MEKANIK SORUNUNDAN Eminseniz Yukaridaki islemler sonrasinda Daha cabuk sogumaya baslayacak araciniz.

dolayisi ile IKI RADYOTOR HAVAYI CATIR CATIR FANLARIN ARASINDAN GECIRECEK OZAMAN HERSEYINIZ DUZENE BINECEK !!!!!

LPG niz ayarsizsa Fakir karisim HARARET YAPTIRIR ISI YUKSELIR ARABADA !!!!!!!

Bunlarida dikkate alin .
tERMOSTAT Musurunuz duzgun acma kapama yapmiyorsa HARARETINIZ YUKSELIR .

Yani kisacasi Radyotorler ya temizleniyor AMA TEMIZLEME PARASI ILE YENI RADYOTOR nerdeyse AYNI FIYATA GELIYORSA yenisi !!!!

bIR COK RADYOTOR GELIYOR PARCACIYA cIN MIN VS VS en uygununu alin ve deneyin !!!!!

dISARIDAN BASINCLI SUYLA TEMIZLEDIK olmazzzzzzzzzzzzz

iKISIDE MOTOR ICIDE KIRECTEN VE TIKANIKLIGA SEBEP OLAN IC DIS PISLIKLERDEN KIRECTEN ARINACAK !!!!!!!!!

Sonra Termostatinizin haharet derecesi seviyesi ile OYNAMA YAPARSINIZ !

EN BASITI HICBISEY YAPMADINIZ DUSUK DERECELI FAN MUSURUNU KOYUN TERMOSTAT DEGIL
AMA OZAMANDA COK AMA COK SIKLIKLA FANINIZ CALISACAK AMA HARARETINIZ DUSER :)

Opuyorum Hepinizi

Peki savaş abi bu sık sık klimanın devreye girmesi elektrik tesisatına zarar verir mi? bir de bu düşük dereceli müşürü nereden temin edebilirim?
şehir içinde arabayı korkarak biniyorum. değil klimayı açmak zorlamak bile korkutuyor. bir kere contadan ağzım yandı...

Klima değil de fan sık sık devreye girecektir, elektrik tesisatına fazla bir zararı olacağına inanmıyorum ama, normalden fazla elektrik yüklenmesi olacaktır. Bence fanın 100 derecelerde devreye girmesi normal bir şey. (87 lik müşür alsan o fan yaz günü neredeyse hiç durmadan çalışır. Sanayiyi dükkan dükkan gezeceksin denk gelen müşürü alacaksın)

Valla allah razi olsun oda mantikli baya hemde dur birde onu sokem zaten usta olduk ciğerini sökem bakayim:)sagol emmi

birde ben yazayım az mantık dusuncesı arkadasın dedıgı mantıklı klıma radyotoru motora yakın halı ıle ısı bırlesık oluyor sızde farettınızmı ben cok aracta gordum egılerek yanı baslar yamuk orta bırlesık petegın klıma petegının e halıyle 96/mı 97 mı cıkma yılı o yılların muhendısı yapmıs normla zatende sımdıkı araclarda hıc yan yana olan kılma petegı ve radyotoru varmı sıcaklıklar bogusuyor bırbırıyle ben ondan omcekı aracta degsısmedık kablo role hatta dırek kablolar ettım bu vectranın yapısı bu duzletemessın haraleti ama bır cozum var kalın radyotor bol sulu onden hava alıs acık olucak ve klıma radyotoru arasında mesafe olucak suan bunla ugrasıyorum dahada olmadıozel bır radyotor yaptıracam az modifiye fılmlerıne bakarsanız adamlar cıft radyotör kullanmıs fılm dıye degıl gercegıde var ha bızım sansımız yok plastık cunku morelde bozmuyalım ama bu araclar boyle 92 model bır bmw 3,18 yada 3,20 fark etmez harelet bıdene yerınden oynamıyor kım ne derse desın bende vectra kullanıyorum bu arabalar iş değil.iş olması ıcın para harcayıp yenı sısteme gore uygulama yapacan oda semerınen seksenı gecıyor....

Haklısın izlenimler çok yerinde modeli yükseltmeyi düşünüyorum artık uğraş uğraş nereye kadar

Arkadaslar OKUYUN LUTFEN konu cildirmis :)

Oncelikle ARACINIZIN Termostati ve hararet gostergesi normal calisiyormu BU IKISININ TAM ANLAMI ILE ADAM GIBI CALISTIGINDAN EMIN OLDUNUZMU ? OLDUNUZ Hepsi Olmasi gereken Parca TAMAM BU KONUYU GECTIK .

2: Oncelikle aracinizda sadece su mu var yoksa antifreeze ? mi var ?

Bunlar kontrol oncelikle :)

Simdi is Basliyor .

HANGI OPEL PARCACISINA GIDERSENIZ GIDIN 97/102 termostatinizi goreceksiniz Hep bu
Kisacasi ne IMIS ARACLARINIZ 102 DERECEDE termostat / Fan ACIYORMUS.

FAN MUSURUNUZ ILE TERMOSTAT MUSURUNUZ AYRI SEYLERDIR !

Buraya kadar anlastikmi `? ANLASTIK

ARABA HEP HARARETI CIKARIYOR CILDIRIYORUM
Evet haklisiniz ASLINDA CALISMASI gereken sicaklik Orasi ama PSIKOLOJIK OLARAK insan deliriyor.

Almanya SOGUK VE SERT IKLIME SAHIP Turkiyedeki gibi bu sicakliklari yada ayni sicaklik etkisini gormediginden en iyi calisma derecesi sonucta O iklim .

Evet farkli ulkelere URETILIYOR Korfez ulkelerine ait termostat dereceleri farkli.

NEYSE GELELIM BIZI UZEN MESELELERE

Vakit ayiriyorsunuz arabanizin tapmponunu cikariyorsunuz
Arabanizin klima radyotorunu CIKARIYORSUNUZ ARABANIZIN NORMAL RADYOTORUNU CIKARIYORSUNUZ

aDAM GIBI ICI VE DISI IKISININDE TEMIZLENIYOR RADYOTORCUDE Arti motorun komple sistem icerisindeki Borular Bloktan kapaktan gecen gecmeyen hepsi temizlenecek.

Simdi radyotorcu TEMIZLER AMA SIizn anladiginiz usten su tut icine basincli su TUT mantigi degil

ICI SISLENECEK !!!!!!!!!!!

Antifreese kullanmaz iseniz CAMASIR MAKINANIZIN ICINDEKI calgon reklami varya hER SU DEYEN yer o durumda !!!!!!

sU GECMEZSE devirdaim olmaz devirdaim adam gibi olmazsa su basincli doner yada sadece tahliye radyotor arasinda gider gelir.

bUDA hARARETINIZI YUKARI CIKARIR.

Simdi MOTORUNUZUN CONTASINDAN MEKANIK SORUNUNDAN Eminseniz Yukaridaki islemler sonrasinda Daha cabuk sogumaya baslayacak araciniz.

dolayisi ile IKI RADYOTOR HAVAYI CATIR CATIR FANLARIN ARASINDAN GECIRECEK OZAMAN HERSEYINIZ DUZENE BINECEK !!!!!

LPG niz ayarsizsa Fakir karisim HARARET YAPTIRIR ISI YUKSELIR ARABADA !!!!!!!

Bunlarida dikkate alin .
tERMOSTAT Musurunuz duzgun acma kapama yapmiyorsa HARARETINIZ YUKSELIR .

Yani kisacasi Radyotorler ya temizleniyor AMA TEMIZLEME PARASI ILE YENI RADYOTOR nerdeyse AYNI FIYATA GELIYORSA yenisi !!!!

bIR COK RADYOTOR GELIYOR PARCACIYA cIN MIN VS VS en uygununu alin ve deneyin !!!!!

dISARIDAN BASINCLI SUYLA TEMIZLEDIK olmazzzzzzzzzzzzz

iKISIDE MOTOR ICIDE KIRECTEN VE TIKANIKLIGA SEBEP OLAN IC DIS PISLIKLERDEN KIRECTEN ARINACAK !!!!!!!!!

Sonra Termostatinizin haharet derecesi seviyesi ile OYNAMA YAPARSINIZ !

EN BASITI HICBISEY YAPMADINIZ DUSUK DERECELI FAN MUSURUNU KOYUN TERMOSTAT DEGIL
AMA OZAMANDA COK AMA COK SIKLIKLA FANINIZ CALISACAK AMA HARARETINIZ DUSER :)

Opuyorum Hepinizi

Eline koluna sağlık açık bir şekilde yazmışsın

Yaklaşık 2 ay kadar önce bu klimayı açınca hararet yapması yüzünden contayı yaktı benim araç. aydından kaldım. ordan denizliye çektik geldik neyse.
bu olaya bi çözüm bulan arkadaştan şiddetle çözümünü burda paylaşmasını istiyorum. ya korkuyorum artık klimayı açmaktan sıcak havalarda. sıcakta klima açamıyacaksam neden klimalı araba aldık kİ?
müşür olayını deneyen başka arkadaş varsa gürüşlerini bekliyorum.
hararet kaça geldide yaktı kardeş contayı ??

Geri