Kızdırma bujisi değişimi(Acil)...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aKSeL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aslinda aleti olan bir usta bu isi temiz yapar ama onu burda bulabilirmisin??:(

ufak matkap ucu ile hafif delerek ters vida sistemi ile cikarilir (bu arada tabii kirinti motora düsecektir) sonra somun tamir edilir gerekirse yeni ters yuva takilir ici yine kizdirma bujisi somunu genisliginde takilir bu arada periskop ile blok icine bakilir,miknatis ve ufak hortum ile elektrik süpürgesi ile icindeki tüm pislikler emilebilir...tabi bunlar benim fikrim sonra yine periskop ile motor icine bakilir hic bir kirinti kalmayacak..
bu aletler olmasi lazim

1-

2-endoskop kamera

3- elektrik süpürgesi ucuna ince vakum hortum capaklari emme icin
tabii fikir :D
ha birde
4-mignatis kalem hani bükülebile tornavida cinsi olan ismini bilmiyorum :D

Son düzenleme:
bu şekilde çok zor abi...sanmıyorum...yapacağını bilse bile uğraşmaz bizim ustalar nasıl olsa bi şekilde karınları doyuyor :D

Bayramdan önce yağ değişiminde arıza lambasını söndürürken kızdırma bujisinden olduğunu gördük...usta denedi pas sökücü sıktı ama çıkmadı...şimdi bu kırılabilir bayramdan sonra gel bakalım dedi...gittim yanına sökerken kırdılar...kaynakçıda üstüne civata kaynattılar onu denediler yine kırıldı...tornacıya gönderdi tornacı da üstünden parça kaynattı denedi sökülmedi...hava karardı şimdi pazartesi gel de uğraşıyım dedi...
***bunu sökmenin bi yolu yokmudur acaba ne yapmamız gerekiyor ????
Sanayiyi sevmedim sevmiyorum...bi giriyosun masraf üstüne masraf çıkarıyolar...buji de belli ki bozulabilecek değişmesi gereken bi parça bu kadar adi olmamalı :mad:nasıl araç yapıyorlar bilmem ki....
anlaşılan bu kızdırma bujısı seni bayaa kızdırmış
son çare kapak sökülecek tabiiki

Aslinda aleti olan bir usta bu isi temiz yapar ama onu burda bulabilirmisin??:(

ufak matkap ucu ile hafif delerek ters vida sistemi ile cikarilir (bu arada tabii kirinti motora düsecektir) sonra somun tamir edilir gerekirse yeni ters yuva takilir ici yine kizdirma bujisi somunu genisliginde takilir bu arada periskop ile blok icine bakilir,miknatis ve ufak hortum ile elektrik süpürgesi ile icindeki tüm pislikler emilebilir...tabi bunlar benim fikrim sonra yine periskop ile motor icine bakilir hic bir kirinti kalmayacak..
bu aletler olmasi lazim

1-

2-endoskop kamera

3- elektrik süpürgesi ucuna ince vakum hortum capaklari emme icin
tabii fikir :D
ha birde
4-mignatis kalem hani bükülebile tornavida cinsi olan ismini bilmiyorum :D
bu riske kimse girmez arkadaşım o çapaklar motorun ömrünü yer çıkmaması olası değil ama baştan önlem alarak yapsalarmış böyle olmazmış

bu riske kimse girmez arkadaşım o çapaklar motorun ömrünü yer çıkmaması olası değil ama baştan önlem alarak yapsalarmış böyle olmazmış

Dogru diyorsun kardesim..
ama dedigim gibi endoskop olursa neden yapilmasin..sonucta bu kamera ile motor icine bakip hic bir parca kalmamais icin mignatis ve elektrik süpürgesi ile tamamen temizleyecek ..sonra yone endoskop ile iyice bakacak.
endoskop gördügün gibi 300tl her tamirhanede bulunmasi lazim,sibop yataklarina felan bakmak icin

Dogru diyorsun kardesim..
ama dedigim gibi endoskop olursa neden yapilmasin..sonucta bu kamera ile motor icine bakip hic bir parca kalmamais icin mignatis ve elektrik süpürgesi ile tamamen temizleyecek ..sonra yone endoskop ile iyice bakacak.
endoskop gördügün gibi 300tl her tamirhanede bulunmasi lazim,sibop yataklarina felan bakmak icin

Ankara'da bir çok büyük tamircide bile olmayan bir aleti Niğde'de nereden bulacaklarki? Müşteri bir yerden bulup getirince de şaşkın şaşkın bakarlar :(. Bu araç illaki orada yapılacaksa mevcut imkanlar gereği kapağı sökerler, tornacıya gönderirler, demedi demeyin.

Ankara'da bir çok büyük tamircide bile olmayan bir aleti Niğde'de nereden bulacaklarki? Müşteri bir yerden bulup getirince de şaşkın şaşkın bakarlar :(. Bu araç illaki orada yapılacaksa mevcut imkanlar gereği kapağı sökerler, tornacıya gönderirler, demedi demeyin.
Dogru diyorsun savas kardesim,
bende dedim kapak acilacak ama arkadas baska nasil olur diyor bende kendi fikrimi yazdim,olursa tabii bu sekilde kolay olur :D
mekaniker olarak en son care bu :D
ama tabii bulamaz zeten yukarida yazdigim benim fikrim :D

Arabacılık biraz masraflı bir şey. Arkadaşımız haklı olarak çıkacak faturadan çekiniyor. İmkanlar daha fazla diye büyük şehre gelse yolda yakacağı yakıt+yeme+içme+barınma masrafları belki daha da fazla tutacaktır. Bence de oralarda iyi bir tamirci ve tornacı bulanacak, parçayı orada çıkarttıracak.

Eğer sağlam bir şekilde olacaksa ben zaten kayseride okuyorum arabayı kayseriye getirebilirim. Yolda yakacağım mazot parası dışında ekstra bi masrafım olmuyacaktır...Birdahaki gidişime kadar araç bende kalır o olur yani :)

bujının kafası çıktı 3-4 diş tutuyor demişsiniz bujıye ınce bır delık açılabilirse ve delige bi saglam metal cubuk sokup T yaparaj bijon anahtarı gıbı açmayı deneyebılırsınız LAZ aklı ilşte

Geri