Kızdırma bujisi değişimi(Acil)...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aKSeL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
evet ince ve ucundan kırıldı içinden ince tel gibi bişey ve anahtarın tuttuğu kısım çıktı...ama bujinin geri kalan kısmının ucu kapalı yani içeriye kaçıracak bişey yok gibi. ve zaten büyük bi kısmı çıkmıştı 3-4 diş anca tutuyor...

haftasonu tekrar ustaya götürdük...bu iş sakat böyle dursun araba motor açılması gerekli bi durum olana kadar kullanın bişey olmaz dediler...millet anlamadan kafasından konuşuyor...kimse uğraşmıyor da nolacak bilemiyorum...tornacı da dokunmuyor...

Bence yapamayacaklarından değil uğraşmak istemiyorlar...

Farklı fikirlerinizi bekliyorum :s

bence bir torna tesviyeciye gidin. klavuzla ters diş açsınlar. açılan yere uygun bir rekor (saat yönü tersi sıkılabilen) monte ettirip denettirin. bunu sıkmaya çalışırken aslında kızdırma bujisini açmaya çalışıyor olacaksınız. bence bu işemler yapılırken motorun soğuk olması işlemleri kolaylaştırır.

bence bir torna tesviyeciye gidin. klavuzla ters diş açsınlar. açılan yere uygun bir rekor (saat yönü tersi sıkılabilen) monte ettirip denettirin. bunu sıkmaya çalışırken aslında kızdırma bujisini açmaya çalışıyor olacaksınız. bence bu işemler yapılırken motorun soğuk olması işlemleri kolaylaştırır.

motorun soğuk olması bencede faydalı olabilir..

servis ise tam tersini söylemişti...sıcakken daha kolay çıkar dediler ama beceremediler kırdılar...

Fevzi kardesim hala söktürmedinmi?
kapak öylede böylede acilacak cünkü düsen capak nasil temizlenecek?
ama iyi bir usta bul...

Onu sökmek için alsın eline ısı tabancasını o şekilde sökecek. O da olmadı nokta vuruşla çıkarabilecek bir çok usta vardır.

Hala söktürmedik...eğer kimse çıkaramazsa söktürmeyi de düşünmüyoruz...masraflı bi iş...varsın kışın azcık geç çalışsın...

çapak derken neyden bahsediyorsun abi ??? direk buji zayıflatmadan ters klavuz v.s gibi bişeyle çıkartılabilirse nerden parça düşebilir ki?

demek istedigim, motor acilmadan ters dis acma ile yapilacak olursa icine bu islemde capak düser onun icin ille motor acilmasi lazim...o anlamada dedim..

bujinin uç kısmı kapalı yinede içeri parça düşer mi acaba?

Geri