kışlık lastkler ne zaman takıyoruz

araç eski olsada 2 yıl yazıyor yazıyor kartlarda acaba şehre göre değişiklik mi var
 
İlk muayene ile başlar ancak başladıktan sonra 2 sene değil her sene oluyor egzoz muayenesi :)

Yiğit artık eski yeni araç denmeden iki yıla çıkarmışlar. Ben en son yaptırdığım da iki yıllık yaptılar.
 
Hususi araçlarda araç ve egzoz muayene 2 yıl, ticari araçlarda her yıl sanırım.
 
o normal muayene,

galiba egzozu da iki yıl yapmışlardı, yeni bir değişiklik olabilir.
 
TüvTürk'ten alıntı :

Ölçüm Periyodları
Hususi (binek ) ve Resmi Otomobiller: İlk üç yaş sonunda ve sonrası her iki yılda bir yapılmalıdır.
Diğer Motorlu Taşıtlar: İlk bir yaş sonunda ve sonrası yılda bir yapılmalıdır.
Tarım ve Orman Traktörleri, Motosiklet ve Mopedler ve 1979 model yılı ve öncesi dizel motorlu taşıtlar, Hibrit ve Elektrikli araçlar ile Hidrojen Yakıtlı araçlar Egzoz Gazı Emisyon Ölçüm işleminden muaftırlar.

http://www.tuvturk.com.tr/egzoz-gazi-emisyon-olcumu-genel-bilgiler.aspx

Yani hususi araçlarda muayene ve egzoz gazı ölçümü 2 yılda 1.
Ticari araçlarda ikisi de her yıl yapılacak.
 
Son düzenleme:
Fakat bu düz muayene için egzoz muayenesi değil ki.

Düzenleme: eksik okumuşum :D
 
egzoz muayene istasyonuna sordum bineklerin hepsi için iki yıl dedi
 
Kışlık lastik takma zorunluluğu ticari araçlar için 1 Aralık itibari ile başlıyor. Yük ve Yolcu taşımacığı yapan büyük araçlar tahrikli (Çeker) dingillere takmak zorunda. Tırların yarı römorklarının kışlık lastik takma zorunluluğu ertelenmişti. Hususi otomobillerde takma zorunluluğu yok ama takılsa iyi olur.

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 14:48 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 14:45 ----------

Eksoz muayeneleri hususi otomobillerde on yaş ve üstü için heryıl diğerleri için 2 yılda bir yapılıyor. Çevre bakanlığı ile Emn.Gen.Müdürlüğü arasında yapılan protokol neticesi eksoz emisyonu geçen araçlar için 780,00 TL ceza uygulanacak miktarda yanılmış olabilirim. Ama ceza makbuzları henüz basılmadı basıldığı zaman polis egsoz emisyondan çevre bakanlığı adına ceza yazmaya başlayacak haberiniz olsun.
 
ben sabah 0 c - 5 c derece arasına inince taktırmayı düşünüyorum... şu an afyonda sabahları 7-8 derece oluyor öğlen yeri geliyor 20 derece... erken bence... zaten hava durumunu sürekli takip ederim öyle bi takıntım var 1 haftalık süreye bakarım... ona göre de önlemimi alırım :)
 
Aracım 15 yasında bu yıla kadar egzoz muayenesi 1 yıllıktı bu yıl 2 yıllık yazmıslar

HTC Desire X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Geri
Üst